Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
nagyúr
válasz tfalcon96 #17846 üzenetére
Felhasználói felület
OT-995-tel lehetnek gondok, nem olyan rossz, de nem is jó a hardverhez képest. Nagyon nem mindegy éppen mennyire jól összeszerelt modellt kapsz, a gyári rendszer meg megragadt egy bugos ICS-nél, cyanogenmod nincs.
SGS-re és Nexus S-re meg rakhatsz frankó CM10.1-et(4.2.2), de a legutolsó gyári rendszerek sem pocsék minőségűek.
Desire HD 2.2-ese tuti laggol, de többet nem tudok. Nem kéne rossznak lennie... -
quailstorm
nagyúr
válasz tfalcon96 #17852 üzenetére
Van de én nem izgatnám vele magam. CM10 oszt cső. A 2.3 nálam már olyan mint az XP. Szeretem mert kicsi a hardverigénye és aránylag jól támogatott, de inkább az újabbat használom ha lehet. Jobb a UI, még több app. Egy HTC-ben az a lényeg hogy barmolható.
SGS beég(ett), és béna a kijelzője, de szerintem remek ár érték aránya van. Ha nem tetszik ez van, pedig hardveresen még mindig elég korrekt. Külsőleg persze nekem is vannak bajaim, de egy kis CM10-es használat után meggyőzött. -
-
quailstorm
nagyúr
3 év múlva is? Jelenleg 7,4 és 5 éves telókkal rohangálok, SGS-t se 5 percre vennék (tervezem egy ideje de nem visz rá a lélek hogy eladjam a Nokiáim)
(#17885) Ed3r_X_ : CM nélkül nehéz az élet... Talán a Samsung nature wiz UX kárpótol az Ace2-őn, de az se tökéletesen nyitott rendszer... -
quailstorm
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #17888 üzenetére
Azt én tudom, az csak hozzáfűzés. OT-995 nekem csak nagyon ár alatt kéne. Régi rendszer Nincs CM, ráadásul sokatok szerint bugos... tudom van valami mod hozzá. Pedig papíron jó lenne...
Ace2 amire szintén nincs CM, legalább kapott egy tűrhető jellybeant, ami remek UI-val rendelkezik. -
quailstorm
nagyúr
-
quailstorm
nagyúr
"A Mali 400 nagyon jó, baromi gyors vele minden."
Nem jó, aki nem csak használja az rühelli, meg az is aki a kezdetekkor vett SGS2-őt
De azt sem lehet mondani hogy az U8500-ban erős lenne, mert annyira alacsony órajelen megy, hogy az SGS képes és megveri... saját tapasztalat. S2-ben is csak akkor táltos ha felhúzod, U8500-at viszont hogy húzol?(#17948) core2: de akkor az LTE verzióra utazz, mert SOKKAL jobb.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz miklos0308 #17968 üzenetére
Ha a galaxy Nexusról van szó, akkor ajánlott, Ti DSP-ben még nem csalódtam 7 éve...
-
-
quailstorm
nagyúr
Samsung nexus S használtan? Azzal jól járnál. De az SGS-sel is csak azok már szétmentek többnyire. Ennyiért meg kapsz MSM8255-ös Xperiákat, pl neo v, arc. Csak legyen független...
Akkuról mondj le, ha csak naponta kell tölteni az már jó. Meg használt Ace2-őt is nézegethetsz, bár ott CM nincsen.
De amit írtál arra egy galaxy gio+CM7 is tökéletes lenne. -
quailstorm
nagyúr
Nem egy árkategória volt sosem. Aki egyáltalán nem szánt sokat a telóra, nem járt rosszul a gio-val így utólag. Gyárilag is 2.3.6, és VGA videó, de CM7-tel számtalan lehetőség kitárul. Valamint támogatja a komolyabb casual játékokat, pl a Temple Run 2-őt. Meg van rá jó CM10.1, és azon is elindul, ellagol a TR2. Ha valaki szán rá idót jó cucc az, de mára kb 14-16-ot ha ér egyáltalán...
(#18404) MurdR: na ja, a frankó kijelző, az elég RAM és a nyílt források miatt azon is remekül fut a 4.2.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Nem, ez nem számít. A linux és a windows is rengeteg gépen elfut, mégis elég jó hatásfoka van...
Az android egy rohadt virtuális gép ratyi hardverkezeléssel, jó az az 1/6-odát kihasználja a valós HW-nak. Megfigyeléseim alapján minél erősebb egy droid alá berakott HW, arányaiban annál kevesebbet tudsz belőle kihasználni. Pl az SGS2-nél az arány már az 1/9-hez közelít, S3-nál meg 1/14-hez...
iOS nagyon natív, remekül megírt többszálas folyamatkezelést használ, ezzel RAMot és CPU időt spórolva.
Az androidot meg úgy kell elképzelni, mintha java-ban futtatnál mindent az asztali gépeden. Igen erős a teljesítményvesztés. Ráadásul semmi előnyét nem használja ki az ARMv7 adta lehetőségeknek(mán közvetlen a rendszer és az alap appok[ez nem a használatban jelentkezik, egy telefonkönyvnek nem illik laggolni, de mivel nagyobb terhelést jelent, többet fogyaszt a teló alapjáraton, tehát kisebb akkuidő]). (hardfloat és THUMB kódtömörítés használatára gondolok)
Ezen felül meg még el is rontják a gyártók az androidban rejlő lehetőségekhez képest is a gyári ROMokat... csak hogy örüljél.
Nemtom mire jó a droid. Kompatibilitási problémákat sose oldotta meg a java, de legalább rém lassú... így viszont attól a fajta párhuzamos app futtatástól, mint ami iOS-en, symbianon, windows mobile-on, vagy linuxon van, lehet búcsúzni.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz batai15 #18611 üzenetére
Nem ide tartozik, de érdekel.
Tudjátok-e hogy a Samsung touchwiz 2 miben "íródott"? Samsung Omnia 2, Omnia HD mint okostelón is rajta van, de ott hibrid a megoldás, nem 100% az, csak a widgetek. (nyilván a rendszer alap UI-ját nem írták újra, max átrajzolták)
De az S5230, a corby(TW1.1), a monte, a Jet jó példa ezekre. meg nekem a star 3 TW3lite-ja is gynús, de arról nincs infóm, szerencsére azzal nem kellett foglalkoznom...
kb 10 percet adok a válaszra, aztán lelövöm ha addig nem sikerült(#18613) Ed3r_X_ : van minden, egy Tipo meg van írva, egy Desire C nem. Nézd meg a benchmarkeredményeket, elvben meg egyforma a két teló... azt közben ég és föld. szóval ez erősen telófüggő dolog... egy moto defy-n tuti cserélnél...
Nem az androidon soha nem volt egyenlő process kezelés. Alapból 15 szál futhat, de ebben benne van a SERVICES kategória is. Tehát egy picit is belakott telefonnál a futtatható appok száma 1. Amit nézel. Esetleg a RAMban lehet fagyasztva pár ami befér. De tekintve hogy a legnagyobb rampazarló rendszerről beszélünk, olyan sok nem fér be. (míg N900-on 256 RAM-ba 3-4 böngésző si, persze nem ennek van értelme, hanem egy office+PDF+böngésző+IM+e-mail kliens kombónak) nekem nem korlátok kellenek, hanem miniszámítógép.iOS bemutató:[link] [link] ez az amit gyárilag nem látsz, de attól még megtörténik
Egyébként nemrég használtam iPad minit- és az is bezárogatott olyat amit nem kéne... már az sem a régi...[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz albi31 #18617 üzenetére
HTC wildfire S, Galaxy Ace S5830(nem S5830i) meg ZTE blade nem gyári ROMmal is jól megfelelne ezen célokra, meg többre is. Csak viberre még egy LG GT540 is sok, de azt nem ajánlom, már van vele gond bőven.
Sajna ARMv7 ennyért nem nagyon megy, max a Huawei y200, csak ott meg a 256 RAM miatt rosszabb mint a blade... -
quailstorm
nagyúr
-
quailstorm
nagyúr
válasz roberto211 #18630 üzenetére
Droidon nem fut tovább a háttérbe rakott app. Droidban az fut amit nézel, a többi max beakadt és merít. De hasznos feladatot nem végez. Így nem értem miért kéne kilőni. Ha elfogy a ram úgyis kilövi... de az is mi? felülírja a fagyasztott app adatait a ramban...
(#18632) tresh : SGS2 túl erős hogy a grafikus felület laggoljon(próbáltam mindenhogy), nem idevaló. A felületnek már 80MHz-en is smoothnak kéne lennie... De 200MHz QVGA bőven elég rá. Egy galaxy ace-nek miért kéne laggolni? 3D felület lehetne rajta(SPB shell is akár). Csak a gyártó lustaságát minősíti...
"Samsungnak nem 6modellre kell optimalizálni a szoftvert hanem kb 100ra ha nem többre."
Azt hittem ha egy rendszer nyílt forrású, akkor 5 perc lefordítani... kapnak egy kész OS-t kész driverekkel. Ha ugyanehhez hozzájut egy modderközösség, 2 hét alatt frissebb és jobb droiddal állnak elő mint a gyári(lásd SGS).
Nem veszitek észre hogy az egész csak üzletpolitika? Direkt nyújtják. Nomeg tehetségtelen emberek is ülnek a gépek előtt olyan is van. Mindig beígérik a frissítést a gyártók, és aztán kijön egy ugyanolyan teló frissebb rendszerrel...
(#18632) tresh: SGS2-őn debütált TW4 óta tetszik a cucc, mondjuk ICS-en laggolt mint állat(note-on), de a nature wiz UX meg már remek. Ace2-őn is smooth, meg bármin. És logikus, szép, ami nem jellemző a samsungra. Persze statikus háttérrel hang nélkül arról még nem bírtak leszokni...
zárt rendszeren sem rossz a TW3 lite(champ) vagy a TW3(star 2)[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz matyi19 #18639 üzenetére
droidon meg többnyire az van, főleg 1 giga ram alatt, ha kilépsz egy nagyobb játékból megnézni egy sms-t, akkor kilövi a játékot...
vagy van ez a nem S3 tulajnak vicces eset: [link]
Na ez még WinMO-n, symbianon is menne...
szóval árnyalt a helyzet. a droid még nem érte el a PDA használhatósági szintet, vannak kényelmi hiányosságok, és itt csak a szándék hiányzik. nehogymár egy SMS app ne férjen be a böngésző mellé 1 giga ramnál... -
quailstorm
nagyúr
válasz roberto211 #18643 üzenetére
A RAM-os rejtély számomra is fura, de azzal nem tudsz mit kezdeni. 1GB RAMnál a legjobb CM10-AOKP kombó is legalább 600-at eszik indításnál... állítólag előcachel hogy gyorsabb legyen(megnyitja a gyakori appokat) ha nyitsz egy bazi nagy gámát(nova 3), és kilépsz, akkor pár pillanatig látható mennyi a ténylegesen elérhető RAM.
A droid másképp működik mint a PC. Van egy app, pl Super Hexagon 30MB. Teló Galaxy S CM10.1. Játszasz mint a hülye, jön egy SMS. Nyomsz egy home-ot úgy natúr játék közben. Három variáció jöhet. Vagy valami nem jön össze a rendszernek, hexagon összeomlik CPU 100-on ragad lehet rebootolni(inkább omnia 2 2.2-es droidon volt ilyen más helyzetben), vagy hexagon háttérbe megy, "beakad" proci százon, task managerrel kilőhető de más is végezhető közben, vagy pedig (esetek 99,5%-a manapság) átteszi a RAM túlsó felére, ami elvileg "üres", vagyis tartalma bármikor törölhető. Te megnézed az SMS-t, válaszolsz, aztán hosszan nyomod a home-t előjön a droid 4-es legutóbbi alkalmazások menü, immár ikonok helyett bélyegképekkel, és ráböksz. Ha szerencséd van nem törlődött a hexagon a RAMból, és pár másodperc után ott folytatod ahol abbahagytad. Ha nincs szerencséd elkezd betölteni 0-ról. Ezt analóg módon alkalmazhatod más appokra, esetekre is. De hogy a háttérben lévő, processzoridőt igénylő folyamatot nem végző hexagon beleszólna az akkuhasználatba vagy az élménybe azt kétlem. És igen RAMhatárkor laggol a droid, de olyankor mindent megöl, appot servicet(még a superusert és a cpu mastert is) csak azért hogy amit TE NÉZEL az sikerüljön.
Pl ezért van az hogy az első egy menet temple run még laggol x8-on, utána már nem.
De előképes(vagy nélküli) párhuzamos futtatásról szó nincs. Pl Nokia N95-ön zip kicsomagolás közben lag nélkül NFS undercovereztem. A symbian nagyon hasonlóan kezeli a folyamatokat, csak intelligensebb, és van egy másik lépcső a fagyasztás előtt, amikor az adott app a háttérben fut. De ez winMO-ra is vonatkozik. Van egy egyoldalas nyáktervem PDF-ben 8 mega. WinMO alatt megnyitom, megnézem az e-mailjeimet, taskmanagerrel visszaváltok adobe-readerre, és le van renderelve. Ez androidban egyelőre lehetetlen a 4 mag ellenére is...
Touchwiz meg fogja a ramot rendesen az tuti. Xperia launcherek viszonylag jók, meg az ADW. gyenge telóra ezeket rakom. (xperia arc launcher)#18646) Ed3r_X_: ha elég a RAM, akkor sikerül amit leírtál. De akkor azok nagyon pici appok. 6 tab böngésző mellett egy plants vs zombies pl nem fér be. Míg rejtélyes módon a maemo linux 256 RAMon megold ilyesmit...
(#18640) batai15: amoled kijelzőnél nincs fontosabb mint a garancia!
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz mikersz1 #18996 üzenetére
Nem biztos, mert ha nem akar barmolni, akkor S advance-szal jobban jár. Ace2-nél csak portugál Jelly Bean van, azt fel kell rakni, és nem tökéletes. Ahhoz hogy sd-re telepíts, meg rootolni kell és csatolási pontot cserélni, nélküle van 890Megád. Szóval nem egyértelmű.
Nekem Ace2 jobban tetszik, főleg a gyönyörű kijelző miatt(S advance meg ratyi a WVGA pentile miatt), meg úgyis legalább 8GB microSD lenne barmolás mellett(havernak már így van). Úgyhogy mérlegelnie kell.(#18995) Švejk: U8500-at NEM lehet húzni.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #19000 üzenetére
De másik kernellel sem megy... Sőt ace2-re nincs CM10, S advance-ra meg van(igaz nem napi használatra).
Én ilyen pixelbuzi vagyok, S3 is ronda, retina iPad-en is szabad szemmel látom a pixeleket, egyáltalán nem durva cucc, szal nekem aztán mondhatod. Én a WVGA-t 3,5colon nézem, arra még jó -
quailstorm
nagyúr
válasz Toomiikaaa #19075 üzenetére
Pedig Jelly Beannel elég kellemes sebessége van a mai napig... Gondolom a ratyi gyári 2.2-őt próbálod használni.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Picike8 #19083 üzenetére
Nincs rá hely... Kompaktot venni meg nem érdemes, egy árkategória alatt rosszabbak mint a telefonok...
A Nokia 808 azért nagyszerű találmány, mert pici, könnyű, jó fogása van, telefon alakja, és benne van egy brutál kamera. Általában meg nem szokás egy téglával a másik zsebben szaladozni, nekem meg bridge gépem van, azt pláne nem viszem mindenhová. -
quailstorm
nagyúr
Ahelyett hogy a lényeggel törődnél...
Nem az érdekel minek nevezed amikor kimondod az igazságot a két telefon fölött, hanem hogy miért tartasz jónak egy 100% ugyanolyat, csak mert dual SIM és 60k HUF
Az még a MA! stáb ingerküszöbét is túllépte, úgy laggol.
Ezt nehezen übereli egy akármilyen rossz szoftverű MT6577.(#19374) tfalcon96: ezt így fordított sorrendben. Bár nyers erőben jobb az intel, de egy ARM-hez írt rendszernél maradnék a tegránál.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Pavlovsdog #19397 üzenetére
Nem ütésálló, legalábbis az IP szabványban az nincs benne. Csak por és vízálló, amíg le nem ejted. Aztán sima karcálló üveges telefon. Sima galaxy xcoverrel kipróbálva... beázott
persze egy iP4 vagy SGS-hez képest bírja, de nem különösebben jobban mint egy sima Omnia 2. Egyébként meg gyenga annyiért. 1 éve volt 60k függetlenül az a szint...
A rendszer kb 2GB-ot visz el majd.
De a legend-be raktál sd-t, ebbe meg hiába raksz, nem tudsz rá appot rakni...[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz tfalcon96 #19469 üzenetére
Elég erős hogy bármit vigyen, kivéve a NOVA3-mat. qHD sok az SGX531-nek már. Persze mindkét másik grand X messze jobb...
annyit lehet mondani hogy egyértelműen jobb mint az S advance/S3 mini, meg elvileg mint az Y300. De olyat még nem láttam.
Persze sok műlik a szoftveren is, nem tudom mennyire jó a felhasználói élmény, játékteljesítményről beszéltem. -
quailstorm
nagyúr
válasz zlatan77 #19505 üzenetére
csak ennyit mondanék
Az androidnak minden mennyiségű RAM kevés. 1GB meg pláne... itt befejezheted a stílust is, mert előbb utóbb csak read only módban leszel... -
quailstorm
nagyúr
Bocs de az S2-től hányingerem van. Egy művészfotó, vagy fHD film még elmegy, de még az angry birds is nagyon sárga volt még a galaxy Ace mellett is. Nemhogy az X8-hoz képest...
Színek furák, meg szőrös. Azt nem tudom hova tenni. De a HTC HD2 képe nagyobb méretben ezerszer jobb...
Note2-őt még nem láttam. Csak egyet. Ott a színek rendben csak pentile.
vitába ne menjünk. Ha van egy kijelző amin van egy vak pixel, akkor én azt fogom nézni. Ilyen vagyok.(teszem ezt mindennap az N900-ammal sajnálkozás közepette...) -
quailstorm
nagyúr
válasz HuMarc #20074 üzenetére
Ez az S-Stripe RGB sem elég hagyományos. Bár gondolom kevéssé feltűnő.
Egyébként meg rossz a fogalmazás. Meg a te szövegértelmezésed. Nem vessző van, hanem pont. Note 1-et láttam(frissítettem 4.1.2-re 2012dec-ben). N-7000. OK?S4 gyémánt elrendezésére kíváncsi leszek majd, 400PPI felett milyen. A sima PenTile is 15másodperc után szúrt szemet 300PPI felett(Nokia E6).
(#20075) oncsi: pl egy Xperia Tipo, vagy Galaxy mini felhasználónak felüdülés lenne az Amoled, de egy SGAce2 után már nagyon nem...
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #20089 üzenetére
Akkor most mondjam azt hogy nem tetszik az iPhone mert túl nagyok rajta a betűk a böngészőben? Úgy felnagyítja mintha látássérült lennék... Kicsinyíteni meg nem lehet.
Törődj bele hogy én látom, és engem zavar. SGS oltári ronda, de elnézem neki az ára miatt.
Mostanában kezdek rájönni, hogy kicsi betűket használok mobilon, mert mindenki nagyítással, vagy 5 centire emeléssel kezdi. Pl A terminálban 8 pontos méret 800x480 3,5colon. Csak mert a 6 már nekem is kicsi kényelmes távolsághoz. -
quailstorm
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #20092 üzenetére
Jó csak ha én most veszek egy használt SGS-t, mi lesz abból 4 év múlva... (kajak venni akarok egyet...)
Ott minden rossz, színek élek, PenTile hatás is elég erős. S3-ból LTE volt a kezemben, szó nélkül elviselném, mint a Galaxy Note-ot. A beégés jobban zavar. De 800x480-on ritka randa a PenTile hidd el...
Lehúzni lehet, de egyénfüggő, hosszútávra nem kell vele tervezni az biztos. A színek meg megint a felhasználónak kellenek, számomra életidegen.
Szerintem ezt itt fejezzük be. -
quailstorm
nagyúr
Vakokkal és gyengénlátókkal nem vitatkozok...
Az iP5 sem váltotta be a reményeket, pedig annak aztán jónak kéne lenni. A camera ikonja, meg a hasonló ezüstös színü cuccok(Pl GoF2-ben a kékes derengés) egyértelműen rácsosak. Nekem ez fura. Én ilyeneket nem szoktam látni a saját telómon...(#20170) densie: szerintem nem éri meg a felárat. Rosszabb kijelző(pentile és beég), de nagyobb, valamint +7GB tárhely. SD foglalat viszont van az Ace2-ben. Azon kívül hogy S advance-ra már szolgáltatói 4.1.2 is van, sok különbség nincs. Ace2-re csak portugál JB van eddig, van benne magyar nyelv, haverom használja jó ideje már, elég korrekt. Akkuidő 2 nap kb. Attól függ mivel és mennyit nyúzod, nagyon függ a telepített appoktól is. Az árkülönbség viszont túl nagy.
Szoftveres támogatást továbbiakban nem nagyon kell várni egyik modellre sem, bár a Huawei se hinném hogy nagyon ugrana az Y300 frissítésre.
Y300-ban gyengébb a GPU, elég érdekes megoldást képvisel a CPU, valamint a DSP is gyengébb, nem tud 720p-t HD-t. Ace2 meg abban vesz fel. Szóval szerintem inkább azt ha kicsi az árkülönbség.izé, most olvasom hogy van CM10... kamera és MTP fájlátvitel nem megy csak, és ez az első build.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest