Új hozzászólás Aktív témák

  • Grapestain

    csendes tag

    Valaki aki ért hozzá, pls:

    Szóval akinek custom ROM van fent, annak a Google nem fogadja el a fingerprintjét, mert nem certified, ezért neki kell találnia olyan fingerprint-et, amit elfogad a Google. Ezt általában megteszik azok az XDAs arcok, akik ebben jók, de most épp senki nem tud ilyet, így kb mindenki magára maradt.

    Másik része a sztorinak, hogy van hardveres azonosítás, amit (jelenleg) nem lehet megtrükközni, így a trükközés alapja, hogy el kell hitetni a Google-el, hogy olyan eszközről van szó, amiben nincs a szükséges hardver, így rá kell venni, hogy a hardver-es azonosítás helyett basic, azaz szoftveres azonosítást használjon. Ezt majd egy ponton meg fog szűnni, de egyelőre még járható út.

    Tehát a recept most: rá kell venni a telefont a basic attestation-re (ezt a Play Integrity Fix megteszi) és kell neki adni egy olyan fingerprint-et, ami lehetőleg közel áll a telefon valódi képességeihez és elfogadja a Google.

    Eddig azt hiszem követem a sztori, de javítson ki mindenki pls, ha félreértek valamit.

    Viszont, amit nem értek, hogy az én telefonomon pl. gyári ROM van, csak meg van root-olva. Akkor miért kell neki másik fingerprint?

    Azért mert mint kb minden modern telefon, képes a hardveres ellenőrzésre, a HW ellenőrzés pedig szól, hogy meg van root-olva. És ahhoz, hogy a root-ot ne lássa a Google, meg kell kerülni a HW ellenőrzést, Basic-et kell enforce-olni, de az is csak akkor megoldás, ha talál hozzá az ember olyan fingerprint-et, amit elfogad a Google? És az nyilván nem lehet a valódi fingerprint-je a telefonnak, mert ha azt a fingerprint-et látja, akkor abból tudja, hogy kéne lennie HW ellenőrzésnek így vagy azért hasal el, mert Basic van kikényszerítve helyette, vagy azért mert ha nincs kikényszerítve akkor a HW jelzi hogy root-olt a teló?

    Ebből amúgy következik, hogy egyrészt akármilyen fingerprint-et is találunk, azt a Google előbb utóbb megfigyeli, hogy jé, vajon miért lett 100e X típusó 10 éves telefon a rendszerben éppen azt követően, hogy az előző spoof-olt fingerprint-eket kitiltottuk, és kitiltja azt is. Ill. ez az egész egy véges pool-ból merít, mert fogynak azok a régi eszközök, amiknek a fingerprint-je egyáltalán szóba jöhet. Illetve az egész dolog haldoklik, mert hamarosan azt fogják mondani, hogy nem támogatják többé a basic-et, csak a HW és akkor mindenki meg lesz lőve.

    Így van?

Új hozzászólás Aktív témák