Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Njoci
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hónapja használok snow leo-t amd-s asztali gépen. Most egy szintén amd-s laptopra szeretném felrakni (acer 5536). Ezen azért több eszköz található (wifi, touchpad, 5.1es hang, gyorsgombok stb). Mire számítsak, esetleg valaki használ hasonló aceres laptopot?
Másik kérdés hogy hozzávetőlegesen mikorra várható hogy lion is futtatható lesz amd-n? -
Njoci
csendes tag
Sziasztok!
A segtségeteket kérném! Egy asztali gépen (AMD Athlon64 3200+, Gf6600GT) már hónapk óta használom az OSX 10.6.6-ot. A Hazard-os 10.6.3-at tettem fel majd frissítettem Legacy kernelt használva. Ezen minden mködik is hiba nélkül.
Tegnap szerettem volna a laptopra (Acer 5536G: AMD Athlon64 X2 QL-64, Ati Mobility Radeon HD4570) is feltelepíteni a rendszert. A Hazardos telepítő el sem indult.
A következő próbálkozás az volt, hogy kiírtam egy lemezre a retail változatát a Snow Leo-nak és letöltöttem mellé a Nawcom-os ModCD 0.3.1 bootcd-t. Ezzel szépen le is fut a telepítő de újraindítás után nem tűnik el az almás logó, alatta forog a kör végig. Eközben a háttérben hallom (néha recsegősen) az intró videót majd az azután következő dolgok hangjait is. Tudom használni a billentyűzetet is a menüben (hallani), csak épp nem látok semmit csak az alma logót a kijelzőn.
Ezeket a kexteket használtam a telepítőben különböző variációban (4-5 telepítés alkalmával):
Legacy Kernel
ElliotLegacyRTC Fix vagy enélkül
ApplePS2
chipset: AppleATIATA / AppleATIPATA vagy MCP78S IDE vagy AppleVIAATA
VoodooHDA
Autodetected Wired LAN Support
Autodetected Wireless Support
GraphicsEnabler (enélkül kernek panic volt az eredmény)Ezek a lehetőségek vannak:
[link]
Mit gondoltok mivel lehet a gond? Mivel próbálkozzak most? -
Njoci
csendes tag
-
Njoci
csendes tag
Telepítgettem párat.
quoopz 10.3
+
1. AsereBLN - telepítés közben kernel panic
2. Chameleon RC5 - szürke almás képernyő bejön és nem csinál semmit
3. EFI - szürke képernyő után fekete képernyő hallok recsegős zenét és ennyi
Mivel próbálkozzak most? -
Njoci
csendes tag
Az a helyzet, hogy RC5-tel semmit nem kezd el tölteni. A merevlemez ledje se villan fel és egy darab sort se tölt be, szóval csak simán fekete a képernyő a -v kapcsolóval.
Ezeket a beállításokat használtam:
Chameleon RC5
Graphics Enabler
USBBusFix
/Extra Directory
fakesmc
Disabler
RTCqoopz 10.3.0
EVO Reboot
USB
UUID
AHCI SATA
Voodoo HDA
EVO Enabler -
Njoci
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam az iAtkos S3v2-t, de nem indul csak safe mode-ban (konfig: Acer 5536, AMD, Ati 4570). Tudom frissíteni 10.6.6-ra Legacy kernellel. Szintén csak safe mode-ban megy, különben kernel panic-ot kapok. A gond valszeg a videokártyával lesz, még bootoláskor kiírja hogy nem tudja betölteni a meghajtót.
Namármost egy külföldi fórumon találtam egy bejegyzést amiben csatolva van konkrétan az én laptopom videokártyájához szükséges módosított fájlok. Ezek lennének azok, elvileg ezeket használva megy a dolog:ATI4600Controller.kext
ATIFramebuffer.kext
boot
com.apple.Boot.plist
smbios.plistPróbáltam a felső kettőt kext helperrel feltenni de ez nem változtatott a helyzeten. Mit kéne még csinálnom? Az alsó három fájlt pontosan mire tudom használni?
-
Njoci
csendes tag
Sziasztok! Továbbra is csak -x -v kapcsolóval tudom indítani a rendszert. Hogyan tudnám a videokártyát feltelepíteni? Ati HD4570
-
Njoci
csendes tag
Sziasztok!
Végre sikerült feltelepíteni acer 5536-os laptopra a az osx-et. Már szinte minden működik egy gond azonban van:
Ha proci (AMD QL-64 2,1GHz) mindkét magja megy akkor az egér akadozik, meg ugrál, ha beállítom cpus=1-et akkor jó minden csak 1 mag megy ugye...
Ha állítgatom a busratio-t akkor mindig máshogy viselkedik az egér. Valahol itt lehet a gond sztem.
Tudna nekem valaki segíteni megoldani a problémát? Egyáltalán mire jó pontosan a busratio flag, hogy kéne beállítani (ha egyáltalán ez a gond)?Üdv,
Njoci -
Njoci
csendes tag
Üdv!
Sajos már próbáltam:
cpus=2 busratio=11 arch=i386
meg igazából már próbáltam mindenfélét 5,10,11,15,20. Nagy különbség nincs csak minél nagyobbra veszem annál gyorsabban ugrál az egér.
Namost ha ez a szorzót jelenti akkor ez 200*11 = 2200 nekem meg 2100 kéne. Nem lehet esetleg nem egész számot beadni neki valahogy? Vagy nagy hülyeséget kérdezek? -
Njoci
csendes tag
Hát nemm jártam sikerrel :/
ezekkel próbálkoztam:
1. arch=i386 cpus=1 :jó az egér, de activity monitorban látom hogy csak 1 mag megy
2. arch=i386 busratio= 11 : 2 mag megy, de rossz egér
3. arch=i386 busratio= 10 : szintén
4. arch=i386 busratio= 10.5 :kernel panic egyből
5. arch=i386 busratio= 10,5 :szintén kernel panicMost mivel próbálkozzak szerintetek? :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest