Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- World of Tanks - MMO
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Xbox Series X|S
- EAFC 25
- Battlefield 4
-
GAMEPOD.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz szabonagyur #309682 üzenetére
CR2032.
-
brumi1024
veterán
válasz Tothgera30 #309695 üzenetére
1.4/1.5-re jellemzo, 0km-es kortol.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz Tothgera30 #309699 üzenetére
Én is venném ennek ellenére is, volt is, van is.
-
brumi1024
veterán
válasz macilaci78 #309896 üzenetére
Mindkettore, de abban az esetben, amikor azert jaratod a motort, hogy kellemesebb homerseklet legyen bent. Arra nem vonatkozik, hogy allsz a soromponal es varsz, hogy elmenjen a vonat.
-
brumi1024
veterán
válasz cOxeR #310038 üzenetére
Elvileg visszaveszi a klímát (de konfigurálható, Eco Pro Individual módban), de nem egetrengető a különbség, tegnap egész nap abban közlekedtem (33 fok volt), nem éreztem kevésnek (mondjuk előhűtöttem az utasteret indulások előtt). Viszont nyugtat kicsit a pedálkarakterisztikán, illetve elvesz 50kW-ot és 65Nm-t, ami az utasoknak kellemesebb.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Érdekes tapasztalat: autópályán mindenki is meg akar előzni, pedig a megengedettel mentem. Az ugyanígy kinéző, de nem zöld rendszámos M440i-vel gyakrabban engedtek be, mentek le előlem, jöttek be mögém, hiába volt sokkal lassabb 100 felett (~3 sec van a két autó 100-200-a közt). Elterjedt a villannyal 90-nel kell közlekedni kamion mögött.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz cOxeR #310114 üzenetére
Nem sok helyen van még, de folyamatban van a telepítésük. Nagy előnye, hogy BMW kártyával (és a többi gyártóival) működik, így olcsóbb nekem, mint a Tesla SUC tagsággal.
-
brumi1024
veterán
válasz bandus #310287 üzenetére
Osztrákoknál szabad, németeknél hivatalosan nem igazán.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Villanyauto is tud fustolni, raadasul 4 oldalrol.
-
brumi1024
veterán
válasz Szada85 #310293 üzenetére
Jo hat nemetesen lett ez kitalalva. En is Waze-zel mentem keresztul az orszagon utoljara, nem a traffi miatt, egyszeruen csak azt hasznaltam navigacionak, megszerettem a feluletet. Hataron belatott a rendor, nem erdekelte, pedig kint volt teljes kijelzon (mondjuk telefon zsebben). Persze ha megallit a rendor nem szerencses, ha lehuzott ablaknal a Waze bemondja hangosan, hogy "Police reported ahead."
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz BigBlackDog #310308 üzenetére
Ha nem kapcsolod ki a rekuperaciot akkor az akksi fog fustolni, nem a fek.
-
brumi1024
veterán
válasz Tsebacsi #310319 üzenetére
En egy mobil 22kW-os toltot tartok a csomagtartoban, ilyen aljzat kell hozza, szuloknel, nyaraloban ki van epitve a tarto hozza. Tolto bedug, felpattint, gyari kabellel meg megy is a 11kW-os toltes, egy alvas alatt 0-rol 100-ra tolti. Ha csak egy helyen hasznalnam lehetne rogzitett is, arban kb ugyanott van.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Na végre eljutottam Dobogókőre az i4-gyel. A belsőégésű coupéhoz hasonlítva:
a hajtáslánc kevésbé mókára van hangolva, a B58+xDrive még bekapcsolt minden mellett is engedte kicsit megmozdítani a farát, ez nem, ez íven marad (és nem enged teljes nyomatékot kanyarban, ami az azonnali ~800 Nm-t tekintve jobb is). Ettől, és a sor6 hang hiányától eltekintve jobb az i4. A futómű érezhetően jobb, rosszabb úton nem kellemetlen még a legkeményebb állásában sem, ennek ellenére kanyarban kevésbé dől. A súly a manapság szokásos BMW mágia miatt felfele egyáltalán nem érződik, viselkedésre hasonlót tudott a belsőégésű változat. Határon autózva valószínűleg kijönne a különbség, kíváncsi leszek a Balaton Parkon mit fog produkálni pár hét múlva.Az M440i sem volt lassú, de ez sokkal jobban megy, pláne tempóról, nem igazán kell gondolkozni előzéskor. Adaptív rekuperálás nagyon jól működik, egyáltalán nem volt zavaró.
-
brumi1024
veterán
válasz tasiadam #310772 üzenetére
Teljesen alap formában (pl 540i vagy X5 40i) nem tudom, ahhoz képest az alap M2/3/440i több hűtést kap, és ezen felül volt még az M440i-n plusz olajhűtő (ZTK kódú extra, kvázi pályacsomag), azzal sehol nem volt problémám a hőmérséklettel, egy délelőtt Euroringet simán bírt 36 fokban. PS4S hamarabb jelezte, hogy kis szünetet kér.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz cOxeR #310794 üzenetére
Bejutni ritkán lehet, tavaly volt megnyitó, illetve az eddigi egyetlen publikus-hagyományos nyílt nap, azóta ha jól emlékszem 2 VIP nyílt nap volt (ott ~1000 euró a belépő, és az autó sem mindegy), volt pár márkanap csak tulajoknak (Mini, Porsche), illetve július végén megint lesz egy nyílt nap. Ha a tavalyi tendencia folytatódik, akkor érdemes erre elmenni.
Egyébként a legtöbb itthoni pályával ellentétben (Kakucs, Euroring, M ring, Pannóniaring) gyors, szakadó esőben megvolt tavaly a célegyenesben a 200+ km/h, szóval gumi és fék fogy rendesen, a 25 perces etapot érdemes felszabdalni néhány hűtőkörrel. De van gyorstöltő a parkolóban.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Model 3 Performance HL Autobahnon. Ugy nez ki az EU-ba szant LG akku jelentosen rosszabb, nem kellett hosszan kuzdenie a powerlimitert (hatso motor is tulmelegedett mondjuk).
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz radi8tor #310883 üzenetére
Gondolom olcsobb, de elvileg alacsony homersekleten jobban teljesit (hamarabb felmelegszik a magasabb belso vesztesegek miatt, idealisabb a kemia a huvos idoben), es alacsony toltottsegnel jobb a teljesitmenyleadasa. Valoszinuleg elerhetoseg es koltsegek miatt lett LG USA-n kivul mindenhol (USA modellek ottani gyartasuak, tobbi Kina).
-
brumi1024
veterán
válasz macilaci78 #310923 üzenetére
Lassan több töltő van, mint rendes benzinkút (~1700 vs ~2050) Magyarországon, ehhez képest az LPG ugye elenyésző.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz tboldi #310934 üzenetére
Hany konnektor van, ahova be tudod dugni tolteni az autot?
Egyebkent frissebb adat, hogy 2507 darab tolto van mar.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz szőröscica #310933 üzenetére
Ja hat a Plugee eros arazasu, 289/309/319 Ft/kWh 50kW-os tolton, es 30 perc utan meg percenkent 1 Ft, azt szerintem csak akkor hasznaljak ha abszolut nincs mas. Ehhez kepest Ionity 350 kW 280/160 Ft, vagy Tesla 220/180 Ft.
-
brumi1024
veterán
válasz tboldi #310944 üzenetére
Az egesz abbol indult ki, hogy a toltok szama eleri mar az LPG kutak szamat, erre valaszoltam, hogy mar a normal kutaket is meghaladja. Nyilvan mas a kapacitas, de mas a piaci reszesedese is a ket technologianak, illetve busz/teherauto/traktor sem fog beallni elem az Ionityre. Nem kellett meg varnom toltore, inkabb teruletileg korlatos a dolog, de az is latvanyosan javul.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Bemutattak az uj Audi
A4-> A5-ot, egyelore "szedan" (inkabb sportback, nyilik a hatso ablak) es Avant formaban. Kivulrol nekem bejon, kicsit elindultak BMW iranyba a lekerekitesekkel. Belul az utas kijelzoje furan van integralva, amugy szinten rendben van. An nem S modelleknel a szokasos 2 liter 4 henger benzin/dizel kombot mutattak be egyelore FWD/AWD hajtassal. Ugyanitt remelem a Mercedes figyel, volt akinek sikerult talalnia ket extra hengert a sportlimuzinba.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz cOxeR #310967 üzenetére
Gyártói kártyával (európai gyártóknak van pl) is kifejezetten kényelmes. Autó tudja hol lehet használni, töltőre rááll, bedug, kártya csippant és kész is, a hónap végén levonja a bankkártyáról. Ez még a Mol Move-os appos benzinkutas fizetésnél is egyszerűbb (shopba nem jártam, nincs türelmem megvárni a hotdogot, kávét, kaparós sorsjegyet vagy a 4 autóra vett 10 napos matricát).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- PlayStation 5 Pro teszt
- Revolut
- Milyen routert?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Melyik tápegységet vegyem?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest