Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
válasz szazbolha #31102 üzenetére
Hát dehogyisnem
Ráadásul ha vramot visszaveszel a kártya korrigál és a gpu órajelet felnyomja cserébe nem is kicsit, hogy elérje a kívánt power limit határt
Nézd csak meg. Első kép +550 a vramon, a 2. képen 0.Nekem ennél több bizonyíték nem kell.
[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz szazbolha #31138 üzenetére
Hiába oc-zol annyit a gpu-n a powerlimit úgyis lehúzza amint bemelegedett a rig.
Nézzed közben az effit is a képeimen. Túlagyalod. Ennél nagyobb sebességet úgysem fogsz tudni elérni, csak akkor ha a fogyasztást beáldozod érte.
A power limithez még annyit, hogy eléggé típusfüggő. MSI-nél lejjebb kell venni, mint egy giga G1-nél. A számokra figyelj oda, ha eléred az 540 körüli értéket és annyi effivel mint nálam, akkor már jó vagy.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz szazbolha #31143 üzenetére
Én csak azt mondom, hogy sokat nem érdemes a gpura nyomni.
Annyit tegyél rá, hogy az üzemi hőfok elérése után a gpunál kb olyan órajeleket láss mint nálam. Ott az AB le tudod lesni. 1750-1800 körül mozog. Vram freki pedig nem változik.
Az én beállításaimmal mit tud? Kipróbáltad egyáltalán?60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Igazad van! Nem is tudom, hogy írhattam ilyet
Egész pontosan egyébként a boost 3.0 jellemzőire gondolok
Sosem fogom megérteni az első pár lépcsőt, hogy azok minek vannak... 50 foknál már droppol egyet lefelé.
Ez nevezhető throttlingnak? Nemtom nekem ez a szó egybeforrt a forrósággal, mikoris szegény procik 95 foknál throttlingolnak lefelé elég drasztikus mértékben[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz szazbolha #31159 üzenetére
Kicsit fáztam tegnap ezért nyomtam fel rajta én is, ez már a téli üzemmód
Vram nálam is 5063
Nálad kisebb a fogyasztás, kb pont annyival mint amennyivel kevesebb a hashrate, szóval valszleg csak kicsit kell a power limiteden feltolni és ugyan ott vagy.
Ezért mondtam, hogy az órajeleket is figyeld közben. Nálad nyilván most kisebbek.
Többet kéne kísérletezned...[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz szazbolha #31165 üzenetére
Mondom hogy túlpörgöd! Nem ennyire bonyolult ez a téma...
A vram órajel minden 1080 esetében kb ugyan annyi, ami jó.
Gpunak meg 1800 körül kell lennie, a power limitet ehhez mérten kell belőni, ennyi. Kész.Táblázatok gyártása helyett inkább a neked megfelelő beállításokat kéne próbálgatnod
-
deadwing
addikt
válasz szazbolha #31167 üzenetére
Engem nem zavar, sőt, a jó szándék dicséretes
(#31172) szazbolha: forintosítani nem szoktam és nem is fogok mert az olyan szinten függ sok dologtól, hogy nem látom értelmét. Adott coin árfolyam, aztán forint/euró árfolyam, a váltó sápja, stb...
Vizes a kártyád egyébként? Ez az érték hány perccel a bánya elindítása után volt? 45 fokon nyilván más értékek jönnek ki. Ezek jó értékek felettébb, ezért kérdezem
Ha mondjuk fél óra múlva is ilyen eredményeid vannak, akkor grat hozzá![ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz szazbolha #31183 üzenetére
Értem.
Én nem hajtanám annyira a ventit, ha nem muszáj de ez a te döntésed. Mondjuk ha gyárin hagyod, droppolni fog és kevesebb lesz kicsivel a hashrate.
Egyébként a Strix bitang egy kari! Iszonyat jó hűtése van, nekem Ti van belőle, de sokkal jobb mint az Aorusom.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Fiddlestick #31185 üzenetére
1060 nem tudom mit tud, -1070 nekem még oké volt ami nem gddr5x-es- de a 1080-at hanyagold ETH-ra.
Semmi értelme.[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz siemenss65 #31249 üzenetére
6700k@4.7GHz 4.4kH/s Chrome
Érdekes, mert júniusban ez az érték kb 5-ször ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Miért csinálja ezt a nicehash legacy a win10-es gépemen?
Már ott tartok, hogy csak lyra-t bányászok vele, mert minden algó váltásnál ilyen hiba jön, és ez után keményre fagy az egész rendszer... Akkor is, ha manuálisan leállítom, és másik algóval elindítom.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Kraken btc withdrawra tud valaki megoldást?
Felváltva 3-4 hiba ismétlődik...
Menekítenék innen mindent, de lehet már késő...60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Tudja valaki, hogy a zcash4win klienssel generált címeim miért invalidok, ha rákeresek a block explorerben?
Esetleg ez nem a klasszikus ZEC kliens?
t1QpyujP7Exnouoi3VEKpkHHRtyDhgaZR4E
t1d4C7nwpeAqi4irewuoKevXw45ktBoNGXg
t1ZRGMH4umywjnNw8UBVkU1b6LM4o7nfDgx60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Ezt sajnos még mindig nem tudom megoldani.
Valaki segítsen pls.
Vagy senki nem használ full core tárcát ZEC-re? Csak ilyen jaxx meg mindenféle mást?[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
"Na, most, hogyha 20-an lesznek, nem fognak kevesebbet kapni, mert habár csak 5-öt kapnak osztozkodáskor, viszont a blocktime is csak 5 perc lesz, hiszen 2x akkora hashpower fele annyi idő alatt talál blokkot."
Fura, hogy ezért még senki nem szólt.
A coinok block-time-ja ÁLLANDÓ. A diff erre hivatott, hogy egy blokk generálásának az ideje állandó legyen, függetlenül a hálózat kapacitásától.
Erre jön még rá a luck, ami kis pool esetében nyilván problémás tud lenni.[ Szerkesztve ]
-
-
deadwing
addikt
-
deadwing
addikt
válasz Dr. Romano #32862 üzenetére
Az kizárt dolog, mert nem tudom.
Nvidiával nyomatomCsak azt értsd meg, ezek olyanok, mire kibányászol értékelhető mennyiséget azt veszed észre, hogy hopp, nem is annyi az árfolyam... Valami stabilabb és nagyobb kapitalizációjú coint keresnék a helyedben. Amd-vel talán még mindig ETH.
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Most komolyan, mégis mire számítotok?
Electroneum Pool Network
Hash Rate: 82.56 MH/sec
This Pool
Hash Rate: 225.79 KH/secHányszor de hányszor elhangzott már, és nem csak az én számból, hogy a legkisebb poolokat el kell kerülni.
Miért nem bányásztok akkor szólóban? Nem lenne túl nagy különbség.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Inkább csak mázli... A luck nem örök sosem. De én a helyedben kipróbálnék másik poolt is ami nagyobb és emiatt több blokktalálata van és ezért a nyereség is egyenletesebb mint egy nagyon kicsit esetében ami ha nincs luck, akkor kb semmit sem fog hozni.
-
deadwing
addikt
válasz bobalazs #32893 üzenetére
Én a NAGYON kicsi poolokról beszéltem!
De áruld el nekem, hogy miért nem szólóban bányászol ha nem számít a pool mérete?
Vagy valamennyire mégis számít? Ha meg valamennyire mégis, akkor mennyi az a valamennyi? Nahát!
Amúgy nekem teljesen mindegy, azt csináltok amit akartok.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Rorschach666 #32997 üzenetére
Ne akarj 1 nap alatt minden tudást megszerezni, mert nem fog menni.
Türelem kell, sok, és még több olvasás.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Fiddlestick #33042 üzenetére
70 foktól semmi baja sem lesz, viszont én inkább auto-ra tenném a vezérlést.
Sosem lehet tudni, ha jön valami alkalmazás -neadjisten valami bányászvírus a tudtod nélkül -ami kicsit jobban megpörgeti a gpu-t, akkor ne süljön már meg...[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz subaruwrc #33046 üzenetére
Mindig?
1 ilyen esetről tudok, ami jó nagy port kavart, és az evga reagált is rá.
A régi kártyákhoz küldtek gap padot, az újabb kártyákkal meg tudtommal nincs semmi ilyen probléma.Egyébként 70% power limittel mégis hogy a búsba pukkanna el??
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz subaruwrc #33055 üzenetére
Ámen.
És az miért nem jobb megoldás, hogy egyedi venti profilt úgy belőni, hogy a mostani terhelésen 50%-on menjen?
Úgy legalább van lehetősége feljebb is szabályozni, ha kell.
A fix beállítással ezt a lehetőséget elveszitek a kártyától, én nem tudom hogy tudtok ezzel együtt élni.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
És hogyan zajlott az a próba? Meddig próbálgattad?
2 de inkább 3 napra kéne rájuk ereszteni egy időben 2 teljesen egyforma riget, akkor lenne kézzel fogható infó, amíg ez nem történik meg, csak érzetről beszélhetünk
Nem azt mondom hogy nincs igazatok, csak teljesen érthetetlen számomra, hogy egy nagyon pici pool hogy talál egyáltalán blokkot? Évek alatt összekapart tapasztalat beszél belőlem, hogy ilyen pooloknál a luck az konkrétan nincs, mivel annyira kicsit a kapacitás, hogy blokkot nemigen talál. Vagy ha talál is, kb minden századikat...
Szóval nem értem.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz B4l!nt #33235 üzenetére
Ellentábor leszek egy személyben. Pedig hogy örültem...
1080 Ti-vel ugyanannyit hoz mint az EWBF, a power limit ugyanis ugyanott fogja meg.
Ráadásul EWBF-ben kikapcsolható a dev fee... hoppáMondjuk aki nem limitel annak lehet jobb, de van egyáltalán olyan bányász?
Ja a ETN-re visszatérve, lehet hogy nvidiával nem érdemes? Mert nekem a whattomine jóval a ZEC alatt mutatja!
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
Miért tennék? Van elég a sima 1080-ból. Ez a Ti-s a játszós gépem.
1080 Ti-ből nem építek riget(#33257) bobalazs:
ETN-re visszatérve, lehet hogy nvidiával nem érdemes? Mert nekem a whattomine jóval a ZEC alatt mutatja![ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz s7evcsenko #33422 üzenetére
Nem hinném, hogy másképp viselkedik különböző algók esetén a power limit funkció.
Ha az vág 150W-on pl, akkor mindegyik algónál ugyan ott lesz a felső határ, ezért nem fog jobban melegedni sem, gondolom én...
Giga 1080 G1-nél ez a 150W 75% power limit környékén van.Aki viszont 100% "limittel" pörgeti, nos ott lehetnek problémák. Magas hőfok, pár hónap alatt gallyra ment ventik, szétsütött vrm...
Én úgy gondolom, hogy nvidiát kizárólag limittel érdemes használni.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
Ez is elgondolkodtató amit írsz és van is benne igazság!
Ettől függetlenül én 100-on sosem járatnám, szeretem kímélni a vasat és nem agyonhajtani.Egyébként 80 körüli limitnél párszor volt már hibám, hogy kiállt az egész rig, a primary vga illesztő nem válaszolt és helyreállt szöveggel. 70-nél ilyen nincs sosem. Biztos eltelt már vagy 2 hét, hogy hozzá se kellett nyúlnom ahhoz a righez. Már ott tartok, hogy 3-4 naponta nézek csak bele, hogy milyen hőfokok vannak.
Szóval sztem valamit számít a stabilitás szempontjából is az, hogy mennyire van hajtva a cucc.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
deadwing
addikt
válasz Sidorovich #33436 üzenetére
Nem tudok róla, hogy lehetne mérni, sztem 10 fok + a gpuhoz kb... minimum
De a Strix az egyik legjobb hűtésű kari, nem kell aggódnod.(#33438) s7evcsenko: pont erről beszéltem. Ha nem mondasz állj-t a kártyának, akkor lehet hogy többet zabál zeccel, pláne hogy még húzol is rajta...
-
-
deadwing
addikt
válasz Joe Swanson #33574 üzenetére
Én annak idején heteket/hónapokat seggeltem az infó gyűjtés miatt.
Ha használod a topic keresőjét 2-3 óra alatt meglesz a lényeg, keress a 1060-ra.
Krakenre bányásztam sokáig, most már nem javaslom.
Keress hw vagy sw walletet inkább.
Yobiten vagyok most, szuper gyors az oldal, de hw walletbe bányászok.
Ha pénzt is akarsz kivenni, akkor localbitcoins.com vagy cryptopay vagy valami hasonló prepaid card.Vagy végigmész valamelyik váltó hitelesítési folyamatán ami hetek vagy hónapok kérdése és tudsz fiat-ban utalni a saját Ft /SEPA/ vagy bármilyen számládra.
(#33576) htc07: nekem viszont meggyőződésem, hogy mindig a tulajok lopják el. Gox-nál elég csak ránézni a karpeles köcsög fejére. Az is, kifizette a horribilis óvadékot, azt lelépett. Bünti semmi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest