Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz Reggie0 #16952 üzenetére
A future-GHS árat érdemes nézni. Nem meglepő módon most, mikor az munkába áll, akkor kb. oda esett le az instant-GHS is (~0.0081 volt akkoriban future téma, mikor beszéltük, most 0.0077 az instant).
A future-GHS emiatt akár még meg is érheti, ha 2, max 3 hétig bányászik vele az ember, óvatosan eladja mielőtt leesik, és megint vesz belőle future-GHS-t (ilyenkor persze kiesik másik 1-2 hét termelés, de legalább nincs akkora értékvesztés).
De így sem lenne túl magas a profit, csak talán nem negatív, mondjuk elvi max. 50% több éven át.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
RobRoy666
csendes tag
Mit erdemes most banyaszni?
-
lezsi1
csendes tag
Config kérdés régen volt már:
Van egy 6990+7950 config. Külön hajtva a kártyákat (vagy az egyik, vagy a másik) mindegyik tudja a kitenyésztett KH értékeket, de ha egyszerre aktiválom őket (momentán SGMiner 4.1-ben), akkor a 7950 leesik a 6990 (egyik) GPU-jának szintjére. Függetlenül attól, hogy épp hány MHz-en megy, úgy terheli ki a GPU-ját, hogy KH-ben azonosak lesznek.
ckolivas kernel van, conf:"intensity" : "19,19,19",
"vectors" : "1,1,1",
"worksize" : "256,256,256",
"lookup-gap" : "0,0,2",
"thread-concurrency" : "14528,14528,23744",
"shaders" : "0,0,0",
"gpu-engine" : "800,800,1050",
"gpu-memclock" : "1250,1250,1250",
"gpu-memdiff" : "0,0,0",
"gpu-powertune" : "20,20,20",
"gpu-vddc" : "0.930,0.930,0.970",
"temp-cutoff" : "95,95,95",
"temp-overheat" : "85,85,85",
"temp-target" : "75,75,75",
"api-listen" : true,
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"api-allow" : "W:127.0.0.1",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "120",
"failover-only" : true,
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"hotplug" : "5",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "30",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"device" : "0,1,2",Mit lehet ezzel kezdeni?
-
Csabipici
aktív tag
Én is buktam egy jó nagyot mostanság a CEX-en a GHS -el.
El is adtam az összeset. Jó nagy lehúzás az egész.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
GHS is igazolja a "miner elméletemet", amit lényegében janos666 is leírt a (#16953)-ben. Ugye a GHS is lényegében miner, csak egyszerűbb az adás-vétele és üzemeltetése, mint egy sima minernek. Lényegében ugyanaz a tendencia: hozhat jól (a jól persze relatív, de a lényeg, hogy van rajta profit), de csak akkor, hogy ha relatív hamar beszerzésre és eladásra is kerül. Elvileg minerek "bármeddig" termelhetik a profitot, gyakorlatilag viszont ha valaki hagyja kifutni, akkor csak veszteséges lesz az egész. Szóval aki minerekkel akar foglalkozni (és ez alatt a célhardvereket értem), az csak akkor vegyen ha idejekorán be tudja szerezni, és ha van ereje eladni akkor, amikor még "jól termel".
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
GG888
senior tag
válasz lezsi1 #16957 üzenetére
Ha nagyon nem akar menni, akkor esetleg két külön instanciát megpróbálhatsz futtatni.
batba tudom, hogy van olyan, hogy --remove-disabled, gondolom itt remove-disabled:true néven futna.
Ezen felül értelemszerűen még meg kell adni, hogy egyikbe a device 0,1, másikba meg a device 2 paramétertpcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
Zizi123
senior tag
Valaki megtudja magyarazni, hogy a scrypt.cc, es a Leaserig.net miert hasit annyira?
Sokkal jovedelmezobbnek irja, mint barmi mast, de ott ha jol latom, akkor szamitasi teljesitmenyt kell venni, azmeg mint tudjuk rohadtul nem eri meg.
Akkor most ezek mit is csinalnak vegulis? -
nanunanu
csendes tag
válasz Zizi123 #16964 üzenetére
rosszul látod
de a megoldás igen egyszerű => eladni kell- de ki veszi meg?
az aki megfelelő információval rendelkezik a megfelelő időbenrövid példa:
hájp előtti WC 2-300-as diffel => 400+ MH/s gép bérlés ~0.007-es átlagáron (omg omg 3 BTC/nap)
a coinok kb 80%-át folyamatosan elpasszolva a bérleti díjon felül még ~10-20% haszon
a maradék coint pump időszakban eladni => 30 perccel később az eladott coinmennyiséget visszavenni általában 30-50%-al olcsóbban (a maradék zsé extra haszon) => várni a következő pumpra// a mit is csinálnak ezek kérdésre lemaradt a válasz, de szerintem fentiekből egyértelmű
az aki nem ér rá foglalkozni a gépeivel jól jár, mert a multiknál jobb bevételre tud szert tenni
a megfelelő információval rendelkezők pedig a megfelelő időben a megfelelő mennyiségű számító kapacitáshoz juthatnak[ Szerkesztve ]
Egy évben van 313 egész tűrhető nap. Meg 52 hétfő.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Zizi123 #16964 üzenetére
Például én vettem a CINNI-re kb. 5 MHS-t 6-12-24 órára épp az utolsó napon, még a diff emelkedés előtt 12-es diffen kezdtem bányászni a saját és a bérelt gépekkel. A gépek voltak összesen 0,03665 BTC-be, így amikor most eladtam (beremegett a kezem, nem mert tovább várni) lett 0,22 BTC-m 1 napi bányászatból.
Szerintem, egyrészt igaz az, hogy az vesz bérbe rig-et aki tudja biztosra, hogy az az érme nagyot fog szólni, vagy az aki látja a lehetőséget, de a saját gépei éppen pénzt termelnek a következő számla fizetésére, ezért gyorsan ráállít 1-2 rig-et arra az érmére amiben látja a fantáziát, így nem marad le róla, ha a diff emelkedés lehetetlenné teszi a nyereséges bányászást a későbbiek során.
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Imafett
aktív tag
Sziasztok "nagyobb" mennyiségű BTC-t vennék PÜben írjon akinek van.
[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
válasz nanunanu #16965 üzenetére
Probalom megerteni a mukodeset pl a scrypt.cc -nek.
Eddig nem sikerult.Azt latom, hogy:
Buy KHS with BTC
Arfolyam: 0.001 BTC/ KHSTehat ha venni szeretnek 1000KHs-t (ami igencsak nagyon keveske), akkor le kell szurkolnom 1BTC-t????
A calculator szerint:
Daily Income: 0.00583524 BTC ($2.88 USD)
Monthly Income: 0.18089244 BTC ($89.28 USD)
Break Even In: 172 Days.Tehat jelen allas szerint 172nap mulva visszajon a penzem, es utana a vilag vegezeteig termeli a penzt? Vagy ez veges idopontig szol?
Mondjuk a masik furcsasag, hogy a https://bitcointalk.org/index.php?topic=514242.0 szerint, siman 0,007 folott van a napi bevetel a sajat weboldal viszont joval kevesebbet ir???? Ha csalnek, akkor mar inkabb felfele csalnek, vagy nem?
Tehat nem vagom, hogy kinek biznisz ez?
-
nanunanu
csendes tag
válasz Zizi123 #16968 üzenetére
A scrypt.cc-t nem ismerem, 5 mp után nekem úgy tűnik, hogy ők csak saját erőforrást adnak el.
A leaserig meg egy közvetítő, náluk lehet bérbe adni és venni is a gépeket.
Ha van egy stabil géped, akkor regisztrálhatsz providerként => beállítod mennyiért, milyen időtartamokra vagy hajlandó bérbe adni a gépedet => ha valakinek szüksége van rá, bérbe veszi. (2 bérlés közötti időszakban pedig a backup poolod megy.)Mindhárom oldal profitál => e ööm e bódottá!
// Jótanács: a magas reputáció többet ér, mint pár % hash ára! Ha egy gép csak átlag 997 kH/s-et produkál, akkor azt nem 1 MH/s sebességen/áron kell kitenni, hanem 975 kH/s-en.
Egy évben van 313 egész tűrhető nap. Meg 52 hétfő.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Zizi123 #16968 üzenetére
A scrypt.cc ugyanolyan oldal mint a Cex.io, azzal a szerencsésebb helyzettel, hogy nem tönkremenő ASIC farmot üzemeltet, hanem Scrypt bányászokat. A lényege ugyanaz mindkettőnek, multipool-ban bányásznak és elosztják a BTC-t.
A baj természetesen náluk is az, hogy 1. nem tudod irányítani a bányászokat, 2. bármelyik multipool-ra igaz, hogy a jelenlegi átlaghozamuk messze nem adja azt az összeget, amiért hosszú távon érdemes lenne bányászni.
Ha kiszámolod azonos Mhs érték olcsóbban jön ki, tehát ha te veszel egy GPU farmot azonos sebességgel, de nincs meg az a szabadságod mint a saját rendszerrel, viszont cserébe nincs áramdíj, nem hangos, nem kell félni, hogy tönkremegy a drága cucc, stb. Ezek a díjak persze mind bele vannak építve az árba.
Ami most eszembe jutott az inkább az, ami nem a mi pénztárcánknak való művelet: Ha egy gazdag ember szeretne olcsón bitcoin-t venni, akkor esetleg megteheti azt, hogy vesz egyszerre mondjuk 2 Terrahash-t a Cex.io-n, vagy 1 Gigahash-t a scrypt.cc-n, a vásárolt sebességre megkapja a BTC-ket, 2-3 alatt, aztán eladja az egészet, természetesen veszteséggel.
Amit ki kellene számolni, hogy a jutalék és a veszteség mekkora lenne, ha egy ilyen lefölöző módszerrel 2-3 nap alatt akár több BTC-t is termelne mondjuk 2 terrahash a Cex.io-n!Mert mindig kell valamit számolni! 8)
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
hanki
csendes tag
válasz Mesterlovesz #16970 üzenetére
cex.io-t én is majdnem buktával zártam, ha nem sikerül ár felett eladni dollárért a ghst, akkor buktam volna rajta...jó lenne ha nem vonnának 30% maintance feet az összes block rewardból, vagy ha van egy csomó referálod.Viszont közben találtam egy másik oldalt nonref: [link] itt 5 éves szerződést lehet venni 0.0056 btc / GHs áron, én még nem vásároltam, de ahogy nézem a fórumokat, legit, fizetnek-szállítanak.(egyenlőre, aztán kitudja...)
[ Szerkesztve ]
BTC-t vennék! PM!/
-
Janou
őstag
Elég szépen megy a Clever... Pillanatnyilag 0,00705 ; 24 órás átlag 0,00670
[ Szerkesztve ]
-
RobRoy666
csendes tag
Tudja valaki hogy mi a mai eses oka?
-
GG888
senior tag
Össze tudnánk szedni a jelenleg futó algo-hardver típusokat?
scrypt-GPU
scrypt-CPU
scrypt-ASIC(GS USB)
scrypt-ASIC(GS)
scrypt-N - GPU
x11 - GPU
x13 - GPU (?)
groestl - GPU
groestl - CPUÉn így ennyiről tudok nagyhirtelen, megköszönném, ha valaki tud még ilyenekről és megosztaná
pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
Geller72
veterán
Történt valami a fed.notnull.org-on, amiről esetleg nem tudok? 1.4 Mh-el tolnám, de jó, ha a pool szerint 6-700 kh körül "érkezik be" a teljesítményem. Nincs rejected, vagy disconnect ekkora mértékben,az biztos. A middlén helyesen írja a teljesítményem. Any idea? Ok, hogy a pool nem mutatja mindig és pontosan azt a teljesítményt, de ekkora szórás soha nem volt, főleg itt nem..
-
Geller72
veterán
Vagy az állandó fluktáció miatt nem tud pontosan saccolni, amiért a multik "betámadnak"?
-
janos666
nagyúr
válasz almafa42 #16846 üzenetére
Most már azért alakulunk, nem?
Én már gondolkozom is, hogy bizonyára meg kéne elégednem ezzel a ~150% profittal (ami így kicsit több, mint 1000 DRK-n ülve több, mint 1 BTC lenne), ahelyett hogy nézem majd ahogy lassan visszaesik az ár a pumpa végén, és csak várom a következő, még nagyobb csúcsot, ha már működik a DarkSend és miatt esetleg felkapja a SilkRoad.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ati012
őstag
Venni most v. nem most venni?
-
high-tech
csendes tag
Sziasztok,
van egy bontatlan riser kábelem eladásra [link] ill. 2db 6990, 1db 7950 és egy ASUS R9 280X DCIITOP eladásra (árajánlatokat priviben).
Üdv,
HT[ Szerkesztve ]
Üdv, HT
-
-
GG888
senior tag
Van itt igény olyan progira, ami megkérdi
milyen algo,
mi a szerver,
mi a port,
mi a username,
mi a workername, (vagy épp generál egyet %computername%-%time% változókból)
mi a worker jelszó (vagy x)majd ebből kérésre generál egy batot, vagy épp elrejti, majd szolgáltatásként kernel-folyamatként futtatja a gép (nem botnet)
Sőt, van benne olyan feature is, hogy gpu-bányászatnál 1% donationt quota alapján levesz. Ez mondjuk egy 290x esetén masszív 10khs
És ez választható.Privibe vagy akár itt is lehet bombázni kérdésekkel, licenszajánlatokkal
pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
cubix
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy az SHA-256-on és a Scrypt-on kívül milyen algoritmusok léteznek még?「시작이 반이다」
-
janos666
nagyúr
válasz almafa42 #16988 üzenetére
Én eladtam 0.004-ért (mindet, lelőttem a node-ot), aztán elmentem eladni. Mire felkeltem, már 0.005-ön járt, nem 0.0028-on, ahol vissza akartam vásárolni 1000-ret a node-nak "álmomban".
Remélem most amíg éber vagyok, addig valaki pofoz rajta egy hatalmasat, és visszavásárolhatok 1000-ret 0.004 alatt.
Az LTC vajon meddig esik még?
(#16991) GG888
Az x11-ben és így persze az x13-ban is van groestl
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
válasz janos666 #16992 üzenetére
>Az LTC vajon meddig esik még?
Korábban az alja 0,010-0,012 LTC/BTC körül volt. Ez olyan 4,5-5 LTC/USD.
Apropó! Ilyen árfolyam mellett egyáltalán nyereségesek lesznek majd az érkező ASIC gépek?
Ha ez más nekik is túl éles verseny akkor itt viszont egy gigantikus bukta nézz ki a vásárlóknak/gyártóknak. Még tényleg a VGA-sok járnak a legkevésbé rosszul... -
Imafett
aktív tag
válasz gyuszaa #16996 üzenetére
Minden okés, ircen vagyok csak aktív, több ok miatt is,amúgy nekem még mindig +os a buli, örülök hogy anno nem hagytam lebeszélni magamat, mert már nyertem rajta, csak az áramköltségeket szeretném redukálni, így gondoltam időben elkezdem árulni a dolgokat
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest