Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappkarcsi
senior tag
instant buy/sell-re kell menni, a kitöltendő mezők alatt és az ha felcsúszott, akkor jobb oldal a vétel, bal az eladás. venni/eladni úgy tudsz a legkönnyebben, hogy ha kitöltendő mező feletti Balance szöveg melletti számra kattintasz, mert akkor automatikusan behuzza az összes elérhető btc-t. majd buy, ok és kész is a vásárlás.
Rambó! nézz rá a grafikonra 1 hetes nézetben. csökken, nő, csökken, nő, de a trend csökkenő. szóval ha van időd nézni félóránként a grafikont akkor tudsz vele kereskedni, csak mindig jegyezd fel, hogy mennyin adtál és mennyin vettél. És igen, ez most lent van, tegnaphoz képest. Mert tegnap még 0.0111 és 0.0112 között ingadozott napközben
mod: ghs-el való bányászat esetén termelődik még az NMC is, semmilyen értéke nincs, én csak jelenléti coin-nak neveztem el, mert ha bányászol, akkor kapsz azt is. Ezt is érdemes átváltani mindig ghs-re, mert ez is csak dob rajta. Grafikon fül fölött GHS/NMC, szintén instant buy/sell, bal mező, klatty az egyenlegre, place order, ok és már nőtt is a ghs. (nem sokat, kb semmit, de még mindig több mint a semmi)
[ Szerkesztve ]
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Csabipici
aktív tag
válasz pappkarcsi #16501 üzenetére
Így már értem, köszönöm!
Vettem 1 GHS-t. Meglátjuk mennyit hoz... -
Zizi123
senior tag
Valaki tudna 1 mukodo cgminer.conf-ot kuldeni 2 kartyara?
Egyszeruen nem jutok sehova a gepemmel.
Adott 1db 280X a PCIex16 slotban, es 1db 6950 riser-el a PCIeX1 slotban.A kovetkezoket tapasztalom, de mar ott tartok, hogy fogok 1 csakanyt, es belevagom a gepembe:
1.
Nincs cgminer.conf
cgminer.exe -o stratum+tcp://multi.ghash.io:3333 -u x.y -p x --scrypt -g 1 -w 256 --intensity 13 --thread-concurrency 8192Szamol mind 2 kartya, de mivel csak "-g 1"el van inditva, igy a 280X lassabb 180k-val.
2.
cgminer.exe -o stratum+tcp://multi.ghash.io:3333 -u x.y -p x --scrypt -g 2 -w 256 --intensity 13 --thread-concurrency 8192"-g 2"-vel inditva latszik a 6950, de nem szamol.
Altalanosan az a szindroma, hogy a GPU 0 -hoz irja 280X hofokat, ventilator sebesseget, sebesseget, alfogadott- visszautasitott csomagokat, stb.. a GPU 1 is rendben van, tehat latszolag minden rendben.
Amikor atszeretnem allitani az egyik kartya pl 280X integrity-jet, akkor ertelelemszeruen a "0"-t valasztom, amikor kerdezi, hogy melyik GPU integrity-jet szeretnem alligatni. Es mukodik.
Viszont, amikor a 280X "Engine"-t szeretnem alligatni, akkor valami csoda fojtan a GPU1-et kell valasztanom, mert a GPU 0-ra a 6950 adatait dobja fel.
Valamiert megcserelodik!!!!Elore is koszonom.
-
Csabipici
aktív tag
Az imént vásároltam GHS-t a CEX-IO-n.
A vásárlás után lenullázódott a BTC egyenlegem.
Most kis idő elteltével pedig átment mínuszba ...
Ez miért van? Nem termeli a coint, hanem elhasználja ?
BTC:
-0.00000311[ Szerkesztve ]
-
RAMBÓ
aktív tag
Na vettem 28,5 GHS-t
Kíváncsi vagyok mi lesz belőle -
Csabipici
aktív tag
Én is vettem, és én is kíváncsi vagyok...
Eszerint a kalkulátor szerint lehet, hogy csak bukunk rajta?
https://cex.io/calc -
pappkarcsi
senior tag
Egyre rosszabb csak.. stale.. duplicate..
mod: Közben szépen fejlesztik legalább a táblázatot, mutatja, hogy miért nincs kifizetés a blockra és a balance részletezőben is látszik már, hogy mit miért kaptál. pirospont.
mod2: Aki egy kicsivel többet tőzsdézett mint én, az mit lát abban, hogy a gyertyák egyre kisebbek a XBT/EUR charton? Valamiféle nagy elmozdulás várható, ugye? Mert nem hiszem, hogy lenyugodni készül az árfolyam.
[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
nekem azaz érzésem ez a lefele ág kihasználása, valami félkamu piramis játékkal, aminek a része az elején a beetetés...
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Csabipici #16507 üzenetére
OK Cex.io számolás:
Beütöm a Coinwarz-on, hogy 400 GHs, kiveszem az áramszámlálást (0-kat rakok vagy törlöm a W és áramdíj sorokat), kiköpi, hogy 0,0411BTC/nap, ebből levonom a 20%-os szervízdíjat és megvan mennyit lehet ezzel keresni naponta. Ha naponta, vagy akár hetente a bevétel 10%-áért veszek GHS-t, akkor naponta 0,3 GHS-t tudok venni, havonta 9-et.
Tehát a köv. hónapban már 409 GHS-em van, stb, stb.Szerintem ezzel az ütemmel hiába van diff emelkedés, a havi bevételem megmarad, ne adj isten még növekszik is! Egyébként meg ha nem 10%-ot forgatok vissza, hanem többet akkor akár "előre" is lehet vásárolni, vagyis 2-3-4 hónapnyi GHS-t egyszerre megvenni az első bevételből.
Dehát ez meg olyan dolog, hogy mindenki abba fekteti a pénzt amibe akarja. Ez egy alternatíva, nyilván nem teljes értékű, nyilván nem biztos, hogy valóban hosszút távon megéri, de kipróbálni ki lehet, szerintem havi szinten nem fog esni annyit a GHS ára, hogy ne lehessen pluszban kiszállni belőle, ha pedig így van akkor miért ne lehetne berakni a BTC ebbe, ahelyett, hogy a tárcában kuksol!??
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Reggie0
félisten
válasz Mesterlovesz #16514 üzenetére
Ha havonta 2.5%-al noveled a kapacitasod es 50%-al no a diff, akkor sehogy sem fogod megtartani a beveteled. Ahhoz, hogy ne valtozzon a beveteled 200GHs-t kell venned az elso honap vegen.
[ Szerkesztve ]
-
Csabipici
aktív tag
Jó elgondolás! Énis hasonlóan gondolkodom, ezért is vettem GH-t itt a Cex.IO-n.
Viszont az Cex.IO calculator oldala szerint hosszú távon nem lesz nyereséges.
Ezt nézted már ? -
almafa42
aktív tag
"Ha naponta, vagy akár hetente a bevétel 10%-áért veszek GHS-t, akkor naponta 0,3 GHS-t tudok venni, havonta 9-et." Ezt írtad.
Ergo ha a bevételed 100%-át fekteted vissza GHS-be, akkor naponta ennek a tízszeresét, kb napi 3, azaz havi 90 GHS-t tudsz venni. Már ha nem csökken az ár, mert akkor többet is tudsz venni egy kicsivel. Legyen 100. Ez azt jelenti, hogy 25%-al tudod növelni a teljesítményed, amennyiben mindent visszaforgatsz.
A lehető legjobban leegyszerűsítve: Ha ez több, mint a várható difficulty növekedés, akkor megéri. Ha azt nézzük, hogy kb 12 naponta van 15-20% emelkedés, akkor ez nekem nem tűnik jó befektetésnek.Természetesen ha valaki ezek tudatában is ebbe fektetné a BTC-jét, hát lelke rajta. Csak kétlem, hogy bárkinek is az a célja, hogy kevesebbet kapjon vissza mint beletett.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Vess egy pillantást a FHA/BTC és FHM/BTC fülekre.
Ezek nem egzotikus altcoin-ok, hanem adott hónapok végére leszerződtethető, frissen rendszerbe pumpálódó GHS-ek mai ára.
Persze ezket is a piac árazza be ugyan olyan agresszíven, mint az instant GHS-t, de talán egész jó ötletet adhat a mai GHS jövőbeni értékéről.Tehát nem 10-20, hanem 30-50%-al kell növelned a GHS-eid, hogy BTC-ben értve állandó értékű GHS mennyiséget tarts fent. Ehhez pedig minden hónapban ki kéne bányásznia a GHS-nek a vétetelára 30-40%-át, de akkor még csak nullán vagy, nem pluszban.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Zizi123
senior tag
A clever negativ rekordokat dontoget 0.00327BTC
a CoinFu 0.004202A CEX.IO nekem kb 0,004 korul jon ki igy 1 nap utan, igy Onmagaban nem jobb semmivel, sooot mivel csabitott a GHS, igy bevasaroltam belole, amin buktam is
Az a szomoru, hogy 1 honap utan, ugy hogy vettem 1 280X-et pont ott tartok a napi "profit"-ban, mint 1 honapja, amikor csak a 6950-em volt. Es az a napi profit sem annyi mar, mint volt, mert kozben a BTC is sokat esett
Ugy erzem nem ez lesz eletem legjobb befektetese
-
lezsi1
csendes tag
válasz TooCool #16486 üzenetére
Nekem pedig simán lecsapja a biztit 1db gép kb. 10-ből egyszer, bekapcsoláskor.
Amikor a táp hirtelen rászabadul a hálózatra, abban a pártized másodpercben pislog a lámpa, ez független az üzemi teljesítményétől.
Amúgy 10A-s a kismegszakító, de csak 100-200W fogyasztó van mellette azon a körön. -
xuser
tag
kiváncsi vagyok akik vettek ghs-t cexionál mennyire lesz nyereséges, elvileg ha kevesebbet veszít az árából mint amit termel akkor nyereséges lesz..
-
pappkarcsi
senior tag
Tudom, hogy nem sokan voltak rajta innen, de a waffle-n van még valaki?
-
Zizi123
senior tag
Esetleg a HashCows -on valaki, mert a http://poolpicker.eu/ szerint nagyon hasit.
Nezte valaki, hogy meg mindig kamu szamokat adnak meg, vagy tenyleg ennyit hoz? -
Mesterlovesz
aktív tag
válasz Csabipici #16516 üzenetére
Igen, néztem a kalkulátort, de számomra ez nem hihető. A kalkulátor szerint már 2 hónap után nem lenne értelme 400 GHS-t fenntartani, mert havonta feleződik a BTC mennyiség, amit ki lehet vele termelni!! Ez az ért kicsit túlzásnak tartom!!!
Ha, bárki aki rendelt mondjuk egy ilyen ASIC bányászt, mondjuk egy 2 THs-est, megnézett volna egy ilyen kalkulátort akkor ezek a cégek már rég tönkre mentek volna!! Egyébként meg most 6 milliárd a diffje a BTC-nek, ne mondjátok nekem, hogy ez havi 20%-ot nő!!! Sajnálom, de ezt nem tudom elhinni!
Tudom, hogy sokan rajta vannak a BTC bányászaton ipari mennyiségekkel, de azért még ez is kevés ahhoz, hogy ekkora diff növekedést okozzon!
Na, mindegy, én vettem GHS-t, kiváncsi vagyok, hogy 1 hónap múlva mennyit fog hozni. De lehet hogy ha ezek a számítások helyesek akkor már 2 hét múlva sokkal kevesebbet kellene hogy fialjon mint most!
A puding próbája az evés...
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
Overlocker
veterán
válasz Mesterlovesz #16526 üzenetére
Lehet számolni, de kb átlagosan két hetente nő 20%-ot!
[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
válasz Zizi123 #16524 üzenetére
poolpickert felejtsd el. helyette itt van ez, ami még működik is és mért adat alapján mutat.
[Compare profitability: Scrypt Scrypt-N multipool, Vertcoin, Doge Litecoin P2Pool]Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
lezsi1
csendes tag
Hűtési kérdésem lenne. Adott egy 6990, amin vízhűtéssel kísérletezek, univerzális rézblokkokal. A két GPU esetében ez jónak is tűnik, 50-60 fok között vannak teljes terhelésen.
A RAM-okra, sima, kb. 1cm magas bordákat ragasztottam, ezek is egész jók, 50 fok körül.A VRM-eket viszont nem bírom lehűteni. Most már 5cm magas procihűtőből fűrészeltem rájuk bordát, a panel hátoldalára is ragasztottam bordákat (az is 80 fokos), de mindenképp 100C fölé megy pár perc alatt.
Ha valami durvább ventivel fújnám közelről, talán javulna valamennyit, de a vízhűtés pont azért kell, hogy ne süvítsen. Meg nem is keveset kéne még javítanom, azt hiszem.
Úgy saccolom, hogy a kártya 300-400W között fogyaszt, így a VRM-eken is lehet vagy 60-80W, amit el kell disszipálni.
-
lezsi1
csendes tag
válasz BRIKLY #16532 üzenetére
Többfélét írnak, de az egy dolog.
Én 3+25A áramfelvételt mérek alapból (PCIe + felső csati), és 5+33A overclockolva.Utóbbi veri a 450W-ot, igaz itt már nem lehet alulfeszelni, míg alap órajelen tudok menni vele kicsit lefele, talán 300W alá is.
Ez egy hősugárzó, a gyári hűtésével 7C külső hőmérsékleten, riserrel kiemelve, egymagában sem tudtam telibe megküldeni rajta a bányászást.
-
Csabipici
aktív tag
Ma én is vettem pár GHS-t a CEX.IO-n, mert engem is érdekel, hogy mi lesz belőle!
Ha lesz valami tapasztalatod a hozammal és a megtérüléssel kapcsolatban, légy szíves oszd meg velünk!
Egyébként ez a mevásárolt GHS BTC-t is termel, vagy csak minenféle más coint?
Pl.: MNC, IXC, DVC
Az MNC-t be lehet váltani GHS-re, de a többivel mit lehet csinálni? -
Csabipici
aktív tag
válasz pappkarcsi #16536 üzenetére
Akkor nem értem minek van ?
Nincs semilyen váltó oldal ahol át lehetne váltani használható coinra? -
BRIKLY
veterán
válasz Geller72 #16537 üzenetére
Hát igen,ez ilyen.Nekem a kazán rekordom egy GTX 275 volt,az a felét sem ette,de az is sok volt
Más: Én is gondolkodom kártya cserén.2 okból,a nagyobb ok,hogy a 7770 fullHD-ra kevés,a másik,hogy rákattantam a bányászatra,és hát ez hiába csak 80W,akkor is túl kicsi hozzá képest a teljesítmény. Kb 0.0007 BTC-t termel naponta, és kb 130-140Ft egy napra a gép üzemeltetése..(áram).
Mit ajánlanátok? Nem riadok el a több kártyás megoldástól sem,van két PCI-E 1x a lapomon,de viszont azzal a játékok futását nem segítem.Esetleg ha 2 egyforma kártya,akkor szóba jöhet alaplap csere is.Nem ilyen 70k-s kártyát szeretnék,hanem valami olcsóbb fajtát.
-
TooCool
aktív tag
-
almafa42
aktív tag
"Egyébként meg most 6 milliárd a diffje a BTC-nek, ne mondjátok nekem, hogy ez havi 20%-ot nő!!! Sajnálom, de ezt nem tudom elhinni!"
Pedig de. Sőt, nem is havi 20%-ot nő, a havi 40% reálisabb. Google keresést, vagy Overclocker linkjét ajánlom.
-
Zizi123
senior tag
válasz pappkarcsi #16528 üzenetére
Tehat ezalapjan siman a Leaserig.net-et kellene valasztani.
Esetleg valakinek barmi tapasztalat? -
janos666
nagyúr
válasz ati012 #16543 üzenetére
Ettől még lehet káros az ilyesmi, de az autós analógia nem jó erre.
Az autódban a mozgó, és ettől a mozgástól felhevülő, a hőtől pedig táguló, és ettől még jobban surlódó és még tovább hevülő alkatrészekkel van a gond. Pl. a turbód pörög tovább, de az olaj, ami hűtené, az már nem igazán kering, így túlhevülhet, és mivel a hőtől tágul és lágyul a fém, így drasztikusan fokozódhat az alkatrészek kopása...
Ha elveszed az áramot a kártyáról, akkor ott kvázi azonnal megáll a hőtermelés és pillanatokon belül (amint megáll a ventilátor) az aktív hűtés is, így csak szép lassan hűl le, ami forró volt, de nem tud túlhevülni. Nincs mozgó alkatrész, ami egy hirtelen leállítástól hirtelen felhevül. Nem hűl és nem forr fel semmi hirtelen.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Geller72
veterán
Jó hír, hogy a krakenen kb a duplája volt a mai BTC/EUR forgalom volumene az elmúlt napokénak, tehát ha az árfolyamban nem is, de a volumenben tapasztalható némi javulás. A TIPS 7-11 közt ingadozik, szépen lehet(ett) eddig vele keresni.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz janos666 #16546 üzenetére
"Pl. a turbód pörög tovább, de az olaj, ami hűtené, az már nem igazán kering, így túlhevülhet, és mivel a hőtől tágul és lágyul a fém, így drasztikusan fokozódhat az alkatrészek kopása.."
-Így, ebben a formában ez sem igaz, a baj nem ezzel van. A turbó, ha nincs gáztermelés (nem nyomod neki) akkor nem pörög ész nélkül. Nem azzal van a baj, ha valaki elveszi a gázt, mert akkor a turbó sem pörög töredéke fordulaton sem, az olajat meg megkapja még. A baj ott van, ha azonnal megállítod a motort. Ezért kell még egy picit járatni, ha hajtottad, vagy afféle levezető tempót menned, mielőtt kiállsz tankolni. Én sem rögtön állok be a kútra, hanem már előtte visszalassítok és ha kiállok, még járatom a kocsit. Lehet érezni, honnan "nyom" a turbó, persze az egy turbós verziók esetében és a változó geometriájú turbóknál. A biturbósnál annyira nem lehet észrevenni, de ha azzal is visszaállsz pályatempóra tankolás előtt 3-5 perccel, az bőven elég neki, hogy visszahűljön. A 130-nál még a cooler kap annyi hűtést hogy ne legyen gáz. Sry az okfejtésért, szakmai ártalom...
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest