Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz St3ven #9008 üzenetére

    Akkor tárgytalan az egész. Ha mikrolag van, az nem tearing. A tearing az az, hogy mikor görgetsz lefelé, vagy gyors mozgásokat tartalmazó videót nézel, akkor a kép néha széttörik csíkokra, mintha nem egyszerre frissülne az egész képernyő, hanem külön a teteje, aztán egy kis késéssel egy külön csíkban az alja.

    Ha mikrolag van, akkor máshol lesz a gond. Nálam sokkal gyengébb procival (i7 2720M, ami nem ilyen új Sky Lake, hanem egy elég régi, lófasz moil proci, gyenge GPU-val HD3000), semmilyen mikrolag nincs. Nem volt Intel driverrel (Xorg driver) sem, meg modesetting (Intel kernel) driverrel sem, teljesen vaj sima a görgetés, folyamatos, mint ahogy írod, a filmek végén a stáblista, egy pillanatra sem akad meg, mindegy milyen hosszan görgetem.

    Háttértárnak mit használsz? Kernelkimetet nézd meg dmesg -H parancsot futtatva, hogy a háttértárakat milyen IDE/SATA módban használja. RAM mennyi van a gépben, a swap mekkora?

    A helyedben azért feltenném a Compton nevű csomagot, és terminálból elindítanám a compton --backend glx paranccsal, és úgy is megnézném a görgetést. Valószínű nem fogja megoldani, de ha mégis, akkor tudjuk, hogy hol keressük a problémát.

Új hozzászólás Aktív témák