Új hozzászólás Aktív témák

  • nemurea

    aktív tag

    válasz misimagaki #4771 üzenetére

    Volt már vagy itt, vagy az Ubuntu fórumon egy hosszabb lélegzetű értekezés a pendrive-ra telepített rendszer kapcsán, ha van kedved, 'ciccuka' (remélem, jól emlékszem) ft bejegyzésére keress rá. Címszavakban: bár az alaplapod neve alapján USB3-at kezel, ha pendrive-on akarsz rendszert, akkor maga a pendrive is legyen USB3-as, különben megőszülsz, mire kivársz egy-egy műveletet. Ezen túl általában nem szerencsés pendrive-ra élő rendszert rakni, mivel fokozatosan tönkreteszi azt az írás-olvasás. 8 Giga [bőven] elég a legtöbb disztróhoz.

    De ezen túljutva: én pont azért, hogy kevesebb legyen az olvasás, nem egy csilli-villi disztrót választanék alapnak. A Mint inkább a kezdőknek készült, ahogy ez lejött nekem, így tele van kényelmi funkciókkal, programokkal. Egy HTPC-hez nem kell olyan sokminden, fel is soroltad azokat. Válassz minimalistább disztrót (nekem a HTPC-n Xubuntu fut, de HDD-ről, korábban pendrive-ról a Puppy vonalat néztem meg, az okés volt, illetve nagyon tetszett a Chrunchbang, na az streamline!).

    Illetve: ha egyszer ott figyel a gépedben két HDD, oké, amiből az egyiket pihentetni akarod, de miért nem választasz le pár gigát a torrentes HDD-ből, és akkor olyan rendszert teszel rá, amilyet szeretnél?

Új hozzászólás Aktív témák