Új hozzászólás Aktív témák

  • wolfiu

    csendes újonc

    A munkakereséshez: Fura a kettősség, hogy a cégek panaszkodnak, hogy nincs munkás, miközben egy csomóan panaszkodnak, hogy nem találnak munkahelyet. Szerintem a megoldás elég egyszerű lenne: A cégeknek normális fizetést kéne adnia és normálisan bánni az emberrel.
    Amikor munkát kerestem, kezdésként 10 céghez küldtem el az önéletrajzom. 4-től válaszoltak, 2-nek nem kellettem, 2 behívott állásinterjúra. Végül a "majd értesítünk" kategóriából nem lett semmi. Ezek a cégek azóta is hirdetik az állást.
    Úgy jelentkeztem ezekre a helyekre, hogy csinálom a diplomám, a szakmámon belül van egy OKJ-m. Tehát, a beszokási, betanulási időszakban alkalmazhattak volna szakmunkás minimálért és még utána is, amíg meg nincs a diploma. Ezzel spóroltak volna ahhoz képest, ha egyből egy diplomást vesznek fel, plusz nem csak irodai munkára rakhattak volna be. És elvileg mérnökökből is hiány van...
    Végül bekerültem egy helyre, szakmunkás minimállal. A főnök a legtöbb embert eléggé szívatta, a körülmények nem a legjobbak voltak, feketén ment egy csomó munka. Ja és ezt úgy, hogy a céggel büszkélkedett a város és óriási bevételt hozott.
    Több ismerősöm is panaszkodott hasonlókról. Diplomások és szakmunkások is. Nem egyszer láttam olyat, hogy a főnök panaszkodott, hogy nincs munkás, majd sorban küldte el a jelentkezőket.
    A HR-esek meg egy külön faj. Rengetegszer rálátásuk sincs a munkára és úgy szórják ki az embereket. Sok cégnél akkor sem felel meg az ember, ha tökéletesen alkalmas.
    Ja és hát igen. Ha valaki meg nagyon jó, akkor értelemszerűen nem minimál közeliért akar dolgozni.
    Ezek után a legtöbb cégtől egyszerűen pofátlanság azt hallani, hogy nem talál munkást.

Új hozzászólás Aktív témák