Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz huncutka1029 #80501 üzenetére
Nem családi ház. Nincs tető amire kitegyem. De akkor legalább tudom hogy azért nem jó mert ez nem szobaantenna. 😅
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
huncutka1029
addikt
válasz MrSealRD #80502 üzenetére
Kábelszolgáltató nincs?
Egy ilyen tv megérdelmene jó digitális jelforrást.
Régi panelekben úgy szokás, hogy ha valamelyik lakónak volt előfizetése, akkor utána csak a modemet adták le, de egy halom csatornát legalább analógban lehetett lehet fogni. :-)
Mivel, volt központi antenna, amin anno a lakók a királyi tv-t kapták.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
MrSealRD
veterán
válasz huncutka1029 #80504 üzenetére
Mobilról nem tudtam részletezni...
BP 13.kerület. Elérhető itt mindenféle szolgáltató nem ezzel van a gond. Klasszikus értelemben vett TV adást csak ritkán nézünk és akkor sem sokat. Tényleg kb ilyen híradó szinten nézzük, azt sem mindig. Főleg internetes tartalom fogyasztás van... 1080p meg ha van akkor 4K-s tartalom...
Központi antennáról és annak bevezetéséről nem tudok a lakásban...nincs ilyesmi. UPC koax lóg ki-be...Szóval bocs, hogy OFF-oltam itt a témát, csak igazából nem értettem mi lehet a gond...De úgy tűnik, hogy a settop box adja az 5V-ot az antennának a TV meg nem... Legalábbis erre következtetek azok alapján amit írtatok.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
xy2003
tag
Meg hozták ma az 55 uh668at,szép,nagy,túl nagy (ettől féltem is) HD meg pár 4k-s vidot néztem szépek,de nem dobtam el magam tőlük igaz sokat nem állítgattam sőt inkább semmit,csak egy gyors próba volt.Felhösödést bevilágítást nem nagyon láttam.
Ugyan így a tv csatikkal is,a hd jó,némelyik sd is tűrhető,de elég sok trágya,nem tesz jót neki az uhd.
Próbáltam a ChanSort-tal rendezni,ezzel nem is volt gond,de vissza már nem tudtam másolni a szerkesztett csatlistát. eszkösz inicializálása nem sikerült cloning_error_07 vagy 08 esetleg 01 et ír ki.
csatorna szerkesztőben elég macerás lenne átvariálni,főleg,hogy az első 4 vagy hány helyre nem is tett be semmit így oda nem is tudok cserélni.Valami ötlet,hogy miért nem másolja vissza?
[ Szerkesztve ]
-
sancika
csendes újonc
Bocsánat hogy belegyalogolok az LG fanok lelkébe de ma alkalmam volt egy ismerősöm UHD -s Lg tv-jét megtekinteni mivel szeretnék egy második tv-t és gondoltam annyira dicsérik ...egy megtekintést megér az ügy A feketéjétől meg úgy általában a képtől /kontraszt , színek stb /besírtam ...Sony 43w808c te vagy a király ! Igaz csak szemtől -szemben ...
-
OldMike
őstag
válasz MrSealRD #80505 üzenetére
Úgy tűnik hogy még a DVB-T használata esetén is többféle lehetőséged van:
1) Ha van az STB-n HDMI kimenet, akkor kösd össze a tévével HDMI kábellel, és amikor azt akarod nézni akkor a tévén a megfelelő bemenetet kell választani
2) Ha ez nem járható, akkor szerezz be egy 5V-os tápfeladót, ami nem nagyon jelentős összegért már elérhető, és akkor nem kell az STB.
42LM660S
-
MrSealRD
veterán
válasz OldMike #80508 üzenetére
Köszi az előző segítséget is.
Az 1-es verziót kipróbáltuk...Úgy rendben is van, de nem akarom, hogy elszaporodjanak a dobozok...Próbálom a lehető legegyszerűbb helyzetet kialakítani.
[ Szerkesztve ]
-
sancika
csendes újonc
válasz xy2003 #80509 üzenetére
Szerintem nem , mert én legalább 1 órát próbáltam állítgatni az általam megszokott Sony 808-képének megfelelőjére de nem sikerült megközelíteni sem , igaz óccóért vette Emag-tól karácsonyi eksönben és teljesen el volt ájulva tóle .Én is ...de ellenkezőleg .Szerintem van abban valami ha az LG -t szét akciózzák ugyanakkor a "csak"FHD w80C széria még mindig 200 körül van ...pedig lassan 2 éves típus .
-
sancika
csendes újonc
válasz Tigerclaw #80512 üzenetére
Erre próbálok rávilágítani .Emlékszem 2 éve itt az LG topikon még mindenki rohant megnézni a tv-je dobozát hogy IPS vagy VA paneles , volt amikor ugyanaz a típus ilyen meg olyan panellal is piacra került .Külön segéd táblázat készült a dobozon lévő különféle betük és számok értelmezésére , aztán rohantak vissza a boltba át meg kicseréltetni az önmagukat hozzáértőnek kikiáltó szakik által gerjesztett hisztériának köszönhetően .Aztán mit olvasok tavaly itt hüm-hüm mégsem az IPS az igazi hanem a VA .
Kíváncsi leszek idén mi lesz a csapásirány és a trendi panel típus... -
morge
tag
válasz xy2003 #80509 üzenetére
Én is 668- at akartam venni, de amikor megláttam az MM-be, dobtam egy hátast. Olyan fakó volt a képe, látványosan gyenge fenyerővel rendelkezett bármelyikhez képest. Kérdeztem a "szakértőt" hogy miért ilyen gyenge a kép rajta, azt mondta ez ennyit tud, minden be van lőve rajta. Hittem neki.
-
sancika
csendes újonc
Kívülállóként furcsa számomra a WEBOS meg TIZEN mizériai is .Én kb 3 éve olvasom mind az LG mind a Samu és Sony topikot ez ügyben aztán mikor megvettem az első androidos telómat eldöntöttem a tv -m is az lesz igaz nem az első szérából mert mint mindennek ki kell forrnia .ennek is önmagát .Én Samu CRT -t váltottam le W80 -ra és bátran kijelenthetem jó választás volt , köszönhető a VA panelnek és az androidnak ami nem egy saját "tákolmány" tele kompatibilitási , összeomlási gondokkal .Szinte plug and play .Ennyi .
-
Tigerclaw
nagyúr
Két dolgot kérdeznék:
Feltettem egy Web OS appot, de törölni szeretném.
A tévé súgójában és a neten keresgélve is csak olyan megoldásokat találok ahol magic remote segítségével törlik az appot, ami nekem nincs...
A másik remélhetőleg egyszerűbb: Hogyan tudok a fényerőn változtatni egyszerűen? Tehát nem belépve a menükbe és ott szerkesztve a képi mód részleteit, hanem csak 1 max 2 gombnyomással.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
kezdonokia
csendes tag
Sziasztok!
Az Lg 40LV630V tévémen, a panasonic dvd-men és a UPC set top boxon egy scart van.Magyarul nem tudom mind a hármat összekötni.Kérdés:vegyek e olyan scartot ami három csatlazosású vagy milyen, a tévéből kiindulva bedugható a másik kettőbe vagy van más megoldás is?.Nem vagyok szakértő.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Tigerclaw #80516 üzenetére
Ok, közben megtaláltam a törlés módját. (a legutolsó ceruza ikon kapcsolja be a szerkesztési módot)
Akkor már egy másik kérdés: Érdemes beállítani a régiót másik országra, hogy esetleg több letölthető app legyen a content store-ban?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
sancika
csendes újonc
Pontosan ez az hogy nem látták a külömbséget csak a gerjesztett hisztériában rohangáltak visszacseréltetni .Én jót mulattam , érdemes visszaolvasni .Meg a teljesen "életszerű" tv nézési szokásokon is csak derülni lehet :behúzom a függönyt lekapcsolom a villanyt feltolom a kontrasztot meg a fényerőt aztán oldalról nézve van itt-ott egy-két folt persze a tv üres jel nélküli állapotában .Aha .A Sony-ban is van főleg oldalról a VA panel miatt de normál állapotban /üzemszerű működés / nem látható jobban mondva nem zavaró .
-
törölt tag
sancika Milyen külömbséget? Egyébként van itthon 2-2 IPS és VA paneles tévé, és mindegyikkel elégedettek vagyunk, különben nem lennének itt. Mostanában vettek páran UH630 és UH635-ös tévéket, de sztem ettől függetlenül még mindig kb. 99%-nak itt IPS-es tévéje van. Ha jól tudom annak a nagyon nagy része elégedett is, tehát nemtom miről beszélsz, hogy itt fordulat volt, valamit elnézhettél. Ha pedig a többség elégedett a választásával, akkor ne akarjunk panelvitát csinálni a topikban, már bocs .
[ Szerkesztve ]
-
sancika
csendes újonc
válasz #94529552 #80527 üzenetére
Bocsi közel van az m az n-hez ....Egyébiránt úgy indult itt a topikon hogy VA a tökéletes /ez a 3d korszak volt/ utána mindenki IPS.t vegyen aztán most kezd derengeni hogy a fekete az inkább szürke stb .Emlékeim szerint az egyik élharcosa voltál a mindenkinek IPS verziót mozgalomnak 2 éve , Aztán lehet tévedek akkor viszont ezer bocsánat .
[ Szerkesztve ]
-
morge
tag
válasz #94529552 #80527 üzenetére
Én vitát? Dehogyis Csak reagáltam fórumtársunk megjegyzésére. Hát azoknak nem mindegy milyen panellel van sszerelve akik azt sem tudják hogy nem egyfélével készültek? A 668-ra meg csak azt mondtam amit láttam, és hallotam az eladótól. Nem állítgattam mert nem mondta hogy állithatok rajta, azt mondta hogy ez ilyen.Egyébként én is egy IPS panelest vennék, mert már van egy Samsung K5500-m , ha esetleg nem emlékeznél rá? Én kértem beállítást tőled, mert a szomszédodnak vettetek épp
-
törölt tag
válasz sancika #80528 üzenetére
Tévedsz, semminek nem voltam élharcosa, csak a félrevezetések, és valótlanságok ellen szoktam szólni, meg a flame, trollkodás ellen. Senkinek nem mondanám, hogy csak ilyen, csak olyan valamit szabad venni, mint ahogy te kezdted a mondandódat, lehet pl akár 1 db hibás, nem jól beállított készülék alapján. Vegye mindenki, amit jónak lát és tetszik neki, és belefér a büdzséjébe, stb. Van a fórumon Sony topik, ott szidják az LG-ket, itt nem szokás szidni a Sonyt úgy tudom. De azt tudom, hogy ott is vannak panaszok.
morge Nem szomszéd, de ez részletkérdés. Hittem neki!. Az előbb írtam, hogy a tulajok véleményét olvasd el, a bolti eladók szavára nem szabad adni, -szerintem- de ez a te dolgod, hogy hiszel-e nekik. Másik, ha látok egy kinézett tévét a boltban, aminek tetszik a képe, akkor megnézem máshol is, vagy a más méretűeket is, hogy mi újság.[ Szerkesztve ]
-
morge
tag
válasz #94529552 #80530 üzenetére
Persze hogy nem hiszek az eladóknak , totál nem értenek hozzá, és nem kell mindent szó szerint érteni, pont ellenkezőleg értettem. Majd utána olvasok milyen a 668, mert a gyártó honlapján elég korrekt adatok vannak rola , és a vélemények is jók amiket olvastam eddig, ezért is furcsálottam miért írta le az eladó. De az tény , hogy a 635v az jól volt beállítva.
-
törölt tag
Ok , viszont a 668 ára amúgy se túl kedvező most az akciók leteltével. Jóformán csak az MR a plusz az olcsóbb 661V-hez képest, tehát nem éri meg, de nekem 8 csak a véleményem mondtam. Nálunk az MR mellé vettünk egy könnyű, olcsó, normál távot is a napi tévézéshez, mint hangerő, csatorna, input, bőven elég.
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok,
Milyen TV antenna kábel az ajánlott? Ki milyet használ?
Eddig magam szereltem, most vennék szereltet. Viszont elveszem a rengetegben......
-
Gstyler
senior tag
LG7707-es TV-ről lenne szó. PC-ről nézek filmeket (hdmi).
A kérdésem az lenne, hogy a 23,976Hz-es full hd filmek esetén tapasztalható laggolás miként küszöbölhető ki? A TV-n be tudok állítani 24Hz-es frissítést?
(próbáltam visszaolvasni, de nem találtam egyértelmű választ)[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Ha jól emlékszem, akkor az automatikusan be van kapcsolva, sőt igazából ki sem tudom kapcsolni.
A TruMotion 2/10re van állítva.
Ettől függetlenül mégis érzek akadást és mivel ki vagyok rá hegyezve, így zavar.De lehet, hogy az új sorozat amit elkezdtem nézni az nem 24hz, hanem 50(?). Ez esetben ki kéne kapcsolni a valósághű mozit? Én úgy emlékszem, hogy az nekem inaktív, ha hdmin van.
(Otthon megnézem, hogy hány HZ-ről van szó és jelzek)
Köszi[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
-
Gstyler
senior tag
válasz Klara_ #80543 üzenetére
vond : A beépített lejátszót még nem használtam, mert mire 30-40gigát felmásolok lemegy a nap (ezért kötöttem össze hdmivel). Persze próbaképpen egy részt felteszek pendrivera, mert kíváncsi vagyok, hogy az mit mutat, köszi.
Klara: Monitoron rendben van, azt direkt megnéztem, tehát szerintem a file rendben van. Igazából nem ez az első movie, ami "akad", szerintem a képfrissítés lehet a ludas. Én akkor veszem észre, mikor mondjuk mutatnak egy autót ami balról jobbra átmegy a képernyőn szépen lassan (statikus háttérrel) és egyszer csak valahol megrezzen.
Este megnézem, hogy milyen hz-en mennek ezek a mozik.
[ Szerkesztve ]
-
katalizator
újonc
Sziasztok!
Hasonló áron tudnék venni 43-as méretben LG UH610 és LH630-as tévét. Főként filmezésre használnám. Mi a véleményetek, melyik érné meg jobban?
Köszi előre is a segítséget! -
Gstyler
senior tag
Kipróbálom mind a kettőt, köszi.
Bs playert használok sztem 10 éve, de csak megszokásból, biztos van jobb is.vond: Igazából nem ismerem ezeket az opciókat. A TV wifiről kapja csak a netet, mert az utp-t a settopbox kapta. Nem tudom, hogy wifin fullhdt nézni mennyire reális, mert nálam a tvn a youtube videók is megakadnak néha.
[ Szerkesztve ]
-
TA68
őstag
válasz katalizator #80547 üzenetére
Akkor már inkább egy nagyobbal jobban járnál. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest