Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca0

    addikt

    Sziasztok!

    Első este tapasztalatai (42LW5590):
    A tv-be a földi digitális antennát kötöttem be, az analóg kábeltévés adásokat pedig a Philips dvd felvevőn keresztül próbáltam.
    A digitális tv adások nagyon szépek, amíg gyors mozgások nincsenek benne... mondjuk pont azért akartam foggal-körömmel valódi 100Hz-est venni, hogy ne legyen ilyen gond...
    Elképzelhető, hogy sok múlik az adáson is, mivel a karikatv2 nagyságrenddel rosszabb volt, mint a többi. Dr. Hause billegését sem tudta normálisan közvetíteni truemotion-el és anélkül sem. Nagyon lehangoló volt... :(((
    Analógra átváltva sem volt sokkal jobb a helyzet.

    A filmek szépek, minden megy rendesen (kivéve persze az 5.1-es mkv-t). A 3D-s filmek is nagyon jók, csak kicsit hiányolom, hogy nincsenek olyan kijövős jelenetek.
    A betekintési szög egészen kiváló 2D-nél, ill. 3D-nél is általában. A tesztvideók kijövős jelenetei viszont csak egész szűk tartományból működnek. Az optimális nézőtávolság 2,5-3m. A digitális adásoknál a 2D-3D felkonvertálás is kitűnően működött, még a híradót is 3D-ben néztem! :D Analógnál alig volt érezhető változás. Gondolom ez a részletgazdagság hiánya miatt volt.

    A képarányt lehetetlen jól beállítani. Alapesetben 16:9, ami majdnem jó,de kicsit lapított. A 14:9-es beállítással helyes lesz az arány, de körben fekete csíkok jelennek meg. Nincs rá lehetőség, hogy ebben az oldalarányban kijelzőszélességig nagyítsam a képet. Azért az alap 16:9 nem olyan rossz, csak szokni kell...

    A hang siralmas, még tv nézéshez is. Ebben a Samu mindenképpen jobb. Az erősítővel összekötve viszont pozitív, hogy nem kellett semmit sem kapcsolgatni, egyből megszólalt. A számomra etalon filmek gyönyörűen szólnak DTS nélkül is, és nem kell hozzá semmit sem kapcsolgatni a tv-n! További pozitívum, hogy ha némítom a tv-t (csak a tv hangszóróját némítja!), eltűnik a piktogram, nem éktelenkedik folyamatosan a képernyőn. Perfekt!

    DLNA: látja az összes eszközt a hálózaton, elég gyorsan behozza a mappalistákat és tartalmakat. Bár volt 1 időszak amikor a routerem (Asus WL500) megosztását nem látta, de a dlna servert újraindítva megint megjelent. A lejátszás viszont akadozva ment. Valószínűleg a router leterheltsége és lassúsága is okozhatta. Ma újra fogok próbálkozni, tisztább körülmények között, mivel tv vásárlás előtt azért leteszteltem, hogy notival wifin keresztül megy-e az mkv lejátszás róla. Akkor pozitív tapasztalataim voltak a sebességet illetően. Nagyon remélem, hogy menni fog rendesen, mivel ez volt a fő indok, hogy miért kell hálózatos tv.

    Smart: túl sokat nem próbálgattam még, mert siralmas a szövegbevitel. Megszokható lenne, ha nem félnék attól, hogy az a kattogós távirányító nem menne tönkre hamar ettől a terheléstől... bár a billentyűzés sebessége is lassú, sokszor túlmegyek a kívánt betűn, mert lassan reagál a nyomkodásra. Hihetetlen számomra, hogy a távirányítón feltüntetik a betűbevitel lehetőségét, a szoftver viszont nem kezeli... engem páros lábbal rúgnának ki a megrendelőim, ha ilyet elkövetnék...
    A google maps nagyítása kicsit lassú, de tűrhető lenne, ha gyorsabban lehetne keresni. A Picasa jól működik, egyszerű a kezelése.
    A fix tartalmak is jól megjelennek, a cookie-kat is kezeli a rendszer.
    A Youtube gyorsan és szépen viszi a nagy felbontású videókat is, viszont tényleg bosszantó, hogy belépéskor automatikusan elkezd egy idióta videót játszani.

    A szoftverfrissítés 'on the fly' megtörtént az első bekapcsoláskor. Még a pontos időt sem kellett a tv-n beállítani, leszedte a netről vagy a digi adásból. Ez példás!!!
    A bekapcsolást jelző lámpa kikapcsolható a menüből! Nagyszerű funkció annak, aki szeret sötétben mozizni, átadva magát teljesen a filmnek!
    A képbeállításokon többször végigmentem, de mindannyiszor visszaálltam az eredeti beállításra. Nekem az bejött. Egyedül a hangot állítottam át mozi profilra, mert ott a tv adások normálisabban szólnak.

    Mindezeket azért írom le, hogy ha valamire van megoldás, akkor jelezzétek, mindannyiunk okulására.

    Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

Új hozzászólás Aktív témák