Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz Dnalorr #111181 üzenetére

    Bár konkrét típusokat nem írtál, így tippelni lehet csak, hogy inkább a háttérvilágítás megoldása miatt látható összességében gyengébbnek a va paneles tévék.
    A másik pedig, hogy semmit nem írtál, hogy milyen képmódokat használsz, miket állítottál egyik készüléken, illetve másik készüléken, így nem lehet véleményt mondani. Attól még, hogy mindkét készüléken ugyanolyan beállításokat használunk, még nem jelenti azt, hogy a két készülék megjelenítése azonos. Így simán számodra tetszetősebb lehet az egyik, mint a másik. Ezért találták ki a megjelenítésre a szabványokat, így csak ezekre beállítva van értelme két megjelenítőt összehasonlítani.

    Végül pedig nem veled van a baj, kifogtál két gyengébb háttérvilágítással rendelkező va paneles tévét, amiket nem lehet normálisan beállítani, legalábbis az általad leírt jelenség alapján. Ebből még nem jelentkezik az, hogy minden va paneles tévé ilyen, nekem is volt va paneles lg-m, s tökéletes volt a háttérvilágítás, az egész panelen egyenletesen sötét volt a fekete.

    Nem a va panelest szoktuk itt sem ajánlani elsősorban az ips panellel szemben, hanem a felhasználási szokásoknak megfelelően ajánlunk megjelenítőt.
    Ha valaki inkább csak este vagy sötétben filmeket nézz, s szemben tud tartózkodni a megjelenítővel, akkor számára jobb választás a va paneles( természetesen egy jó va paneles).
    Ha általános felhasználásra, nagyobb szögből többen nézik, s mindig van valamennyi környezeti fény, akkor jobb választás az ips panel, hisz a környezeti fény miatt úgyis bukjuk a fekete közeli részleteket, cserébe viszont nagyobb szögből, többen nézhetik.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák