Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz VMatteo #12877 üzenetére
Dehogynem tud a BIOS ban egyrészt be kell kapcsolni az advanced mód ot és a drivert is felkell rakni tök sokmindent tud, igaz nem szeretem, ezért egy farok nélküli patkánnyal használom. De lesz majd billentyűzetes patkányszettem amikor is külső monitorral fog a gép menni.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz AMD Power #12879 üzenetére
Amennyire a specifikáció mutatja, van benne DVD író, ez már inkább üzleties széria talán, mintsem sima otthoni. Jah és FHD kijelzője van. Talán ezek. Amúgy passz. Van tőlem szakértőbb is csak megmondja. A 330-as széria pláne a Celeronnal vagy az én N5000res Pentiumommal a belépő. Azért a Core i3 az alsó kat. Bár én mindent érzek csak gyengének nem, bár be kell vallanom, hogy a bencsmarkokkal ellentétben az előző dual core Celeron N3350-hez képest, annyival nem érzem fürgébbnek a Pentium Silver N5000-ret, mert pl a Tank force ban ugyanúgy mediumra rakja a játék a beállításokat mint előtte a Celeronon. Párom Acerjén bezzeg a Core i3 7200U az meg a Intel HD630 on Full HD mellett is lazán Ultrán megy.
Jó az N5000 ben csak UHD 605 van. Valami CS GO val kéne letesztelnem.Mondja már meg valaki melyik az a program ami a játék közben is kiírja a képernyőre, hogy hány FPS meg a CPU és GPU terhelés ilyesmi mennyi?
[ Szerkesztve ]
-
válasz maross #12882 üzenetére
Szia!
Sajna én is így jártam a 320 assal
Egy megoldás van rá. A power managementnél átkell állítani a CPU thermal kontrollt passívról aktívra vagy fordítva és akkor állandóan menni fog a venti kisebb fordulaton, az enyém is ezt csinálta meg is szabadultam tőle, mert megőrültem. Sajna ez valami szériahiba a 17 es AMDseknél.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz maross #12890 üzenetére
AMD hiba sajnos, a Lenovo képtelen tisztességes halk hűtést alá rakni... Sajnálom Megszoksz vagy megszöksz. Nekem az Inteles olyan szinten néma, hogy az már fáj. 2 óra játék után sem kapcsolt még be a venti. a proci meg 50 fok felett sem járt még. Pentium Silver N5000 4 maggal és 2.7Ghz val.
-
válasz AMD Power #12900 üzenetére
Mondom, sajna AMD hiba... Vagy maga a procikkal nem stimm valami, illetve inkább BIOS szinten tudom elképzelni a hibát, hogy ki bekapcsolgat a venti a proci meg melegszik...
Maradok intelnél egyelőre, pedig imádom az AMDt és nagyon hosszú évekig AMDs voltam.
-
-
-
válasz AMD Power #12908 üzenetére
A tapipadot csakis éjszakai filmezéskor az ágyban használom Máskor nemnagyon. Botrány a görgetés rajta, mert valamikor gyors, valamikor lassú. De egyik notin sem szerettem. Szóval nem fájna, ha lehagynák a gépről és külső farok nélküli patkány kéne állandóan ...
-
-
-
válasz z123456z #12914 üzenetére
Szia!
Hát azért ez már egy elég bika konstrukció az akkori I3 hoz képest, főleg ugye videókártya téren, elég druva előrelépés.
Nos driver? Nehogymár, iszonyat sokat tud fejlődni egy driver hónapok alatt is. Tuti a legfrissebb kell, meg BIOS ból is. Nos AMD hát mostanában én embertől nem hallom, hogy az AMD ne melegedne. Főleg a dedikált videókártya miatt biztosan fog is. Tesztelni és a kezeim közt sem nagyon volt ilyen sajnos, pedig kipróbálnám, tuti írnék is cikket róla.
Használja majd a lányod egészséggel. Jó lesz az
-
-
-
A gari helyes dolgot nem tudom sajnos.
Viszont, hogy olvastam a Ryzen es gép bővítési leírását furcsállok egy dolgot.
Azt írja, hogy az egyik ram forrasztva van az alaplapon és van egy slot üresen.
Nos én ami szétszedős videót láttam, ott az egyetlen slotban volt a ram és azt mondták, hogy memóriacserével lehet bővíteni, de lehet én értettem félre. Namost mert ha van egy szabad slot és abba rakna az ember még egy ramot akkor az a Dual channel memóriaműködést hozná magával, az meg jó kis sebességnövekedést, és a több ram miatt a Windows is és az integrált VGA is jobban érzi magát. Vélemények?Frissítés:
Közben AIDA val megnéztem és egy darab DIMM modul van egy Hynix RAM-mal. De nem írja, hogy lenne DIMM2 slot. Hiába tudja az északi híd a Dual Channelt 128biten, aktív single chanel 64bit,[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz z123456z #12940 üzenetére
Igen, megy akkor is a dual... De a legjobb persze ha mindenben egyformák. bár most régen építettem gépet, azóta biztos változott. Megkell nézni az adatlapon mit ír. Én plusz 4 gigát hozzáraknék akkor viszont. És hát sebességben elvvileg +30% amennyire tudom, de lehet több, vagy céfoljanak meg a szakértők.
-
Megnéztem, hogy DDR4 2666-os modul van benne. Most kérdés, hogy tényleg a lapon van e és van e egy szabad szlot.
Mert ha van, akkor kb 11 ért lehet kapni bele +4GBt, ami annyiból jó, hogy a dual channel miatt sokat hozhat a konyhára...Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
válasz Plazmacucci #12944 üzenetére
Szia!
Én egy BIOS frissítést újrahúzást mindenképpen megpróbálnék, de ha garanciális ilyesmi, akkor ha a BIOS sem oldja meg, akkor ott nagy gebasz van.
A Windows telepítőt meg amúgy nekem is másik gépen szoktam a telepítő pendrive ot elkészíteni, mert sokszor kidob engem is a media creation tool. Van hogy csak másodjára sikerül neki.Egy BIOS próbát még megér... Furi hiba nagyon.
-
-
válasz z123456z #12948 üzenetére
Nem most, majd jövő tavasszal. Már régóta szeretnék gamer gépet. De meglátom, mert lehet, ha tényleg üres a RAM slot, akkor megérné még 4GB ram sokat jelent a dual channel. De akkoris szeretnék egy gamer gépet már régóta, hiába nem vagyok egy játékmániás...
Mostanában a Tank force al játszok, ez amolyan WOT variáns. Szépen fut közepes beállításokkal.
Csak mondjon már valaki egy programot amivel ki tudom iratni, hogy éppen hány FPS el fut...
Hangosnak, hogy lenne hangos? Nekem néma Win 10 hibátlanul megy rajta...
[ Szerkesztve ]
-
Még annyi, hogy valaki Endless OS el használja véletlenül?
-
-
-
válasz Lalikiraly #12955 üzenetére
Linux mint alatt sem megy sajna
-
válasz Dhampir #12957 üzenetére
Hali. Kérdeztem, igen kernel frissítés kell, mert a legutolsó már támogatja a tapipadokat. Érdekes, hogy a Mint felismerte a tapit, be is volt kapcsolva de nem működött. Várok egy kicsit hogy a rendszer az újabbal jöjjön ki. Hát fertelemesen gyors a gépen...
-
válasz Plazmacucci #12960 üzenetére
Na egyrészt az Acernek is van ilyen gépe, amin 32GB eMMC tároló van és gyári win10-el. Tehát ez így OK.
A második, hogy mivel minden, a visszaállítás is ezen van, így nem marad hely a Win10 frissítésére sem. Savazták is az MSt miatta rendesen.Nekem a javaslatom az lenne, hogy minitool partition progival zúzd nullára mindkét meghajtót és ne hozz létre új partíciót, a Win telepítő majd intézi magának. Így működnie kell.
M.2 ? Az alal eMMC forrasztva van és van egy sima Sata csati és kész.
-
válasz Molnartib29 #12962 üzenetére
Mert CPU limit van. Milyen proc hajtja?
-
válasz Lalikiraly #12963 üzenetére
Esetleg fps limit van beállítva.
-
-
válasz Molnartib29 #12968 üzenetére
A proci órajel azért is csökkenhet mert nincs kibasználva ezért visszaveszi az órajelet, de ettől a hőfoktól inkáb throttlingol. Túlmelegszik. A hűtőventi megy? Meleget tol? Lehet a hőpaszta rossz. De ez egy U-s tehát takarékos proci. Ezért nem csoda ha kicsi órajelen megy. Az én n5000 rem hiába tud 2.7Ghzt is sosem láttam annyin menni.
-
válasz Molnartib29 #12972 üzenetére
Gondolom 50-55 öt akart írni. Az meg bőven jó.
-
válasz Molnartib29 #12974 üzenetére
Nem tudom, nekem fura. Sajnos a pentium n5000 ren nemnagyon futnak a gamek értékelhetően így nemtudom. Hátha másnak lesz ötlete. Más gép sem lesz sokkal hüvösebb vagy halkabb játék alatt.
Amúgy milyen felbontás éa beállítások? A nitinak a kijelzőfelbontása?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Molnartib29 #12976 üzenetére
Ez esetben valóban lépni kell. Kíváncsi leszek...
Én jövőre veszek Gamer gépet. Denlehet Acer Nitro lesz vagy Legion 530...
-
-
-
válasz Molnartib29 #12987 üzenetére
Esetleg BIOS frissítés valami?
-
-
-
-
Ja, hogy 330s ráadásul. Akkor pláne.
Na hát igen, ekkora TDP kerettel örüljünk neki, hogy egy kicsit is az alap fölé megy. Nekem a 6W vagy inkább 4,8 miatt nem csoda hogy nem hajtja ki a 2,7GHz-t. A melegedés az érdekes, hogy 60 fok fölött felezi agresszíven... De ez valszeg azért van, mert a videókártya is kéri a magáét és a CPU több szálon dolgozik és a TDP keret miatt ennyit bír.
A kollégának viszont igaza van, hogy nem véletlenül Gamer gép a gamer gép.
Ezt bekell nyelni. Nyilván még egy két gen és ezek az "alap" gépek is jobban fogják vinni a régebbi játékokat.
Na persze, ha még a Windowsban és a CPU hibák miatt nem lesz több lassítás.
Ha az új linux kernel engedni fogja, akkor én mint a huzat váltok Endless OS re vagy Mint-re. Nekem tetszik és valami Őszintén? Mocskos gyors
[ Szerkesztve ]
-
válasz sabrinho #13004 üzenetére
Szia!
Ez jó vétel így nagyon.
A ram az ki is van írva, hogy 4+4 tehát a minden ram slot foglalt. A dual channel miatt még jó is. Nem tudom mennyire akarsz gamelni az MX 150 es Geforcehoz még szerintem elég is.
A merevlemezt 90% hogy csak SATA SSD re tudod kicserélni, én úgy hajítanám ki belőle, mint macskát sz@rni...
Én tuti megvenném. Biztos nem lesz halk játék ilyesmi közbe mert azért elég tekintéjes a felszereltsége... De simán jó
-
válasz verszemu #13005 üzenetére
Szia!
Úgyszint jó vételnek tartom ennyiért, de vigyázz mert a Digiprime nál van hogy csalnak és nem Magyar a billentyűzet, vagy matricázzák, vagy szilikonos vacakkal magyarítják. Erre feltétlenül kérdezz rá...
Egy kis összehasonlítás...
https://technical.city/en/cpu/Ryzen-3-2200U-vs-Pentium-Silver-N5000
Annyi hogy az Inteles változat az konkrétan fele annyi fogyaszt még kevesebbet és kb a telljesítmény is annyival kevesebb. Ettől függetlenül egy sima Core I3 szintjét hozza. a Vega 3 nem tudom hol helyezkedik el.
Viszont a 8GB Ram és az SSD pláne hogy 256 os sokat húz rajta
[ Szerkesztve ]
-
válasz sabrinho #13008 üzenetére
Ezt már a gyártótól kell megkérdezni, de ezekben a konzumerekben, kétlem hogy lenne még egy M2 es vagy ilyesmi port. A 330.as szériában ugye a DVD író helyére lehet még egy meghajtót tenni, de az SATA port tutira.
Éppen nemrég ezen volt a nagy dilemma, egy két oldalt olvass visszaLalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
-
Szia! Mi a töltöttsége a gépnek? Egyáltalán vesz fel töltést az akksi?
Ha órát töltőn van és Windows és driverek minden ok, akkor inkább gyorsan vigyed vissza...
Halott az akksi. Valóban van szállítási mód, de az a bekapcsológomb 30 másodpercig tartó nyomásával érhető el. Vagy a Lenovo Vantage ban beállítható a szállítási mód. Mi ezt használjuk. Szóval kíváncsi vagyok.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
-
válasz gyuszo21 #13015 üzenetére
Csoda, hogy felment a Windows 7
Nem is fognak működni rajta a cuccok...
Sajnos. Win 10 alatt ne is próbálkozz. Még Win 10 alatt is külön telepíteni kell a tapipadot és háromfajta van.Jah és alapértelmezett BIOS beállításnál nem kell az FN gombot nyomni hozzá. Nekem a Hotkeymode enableden van a BIOS ban.
És UEFI ként telepítsd a Win10 és ne kompatibilis módban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen2 újszerű szép állapotban!
- Dell i5-8gen laptop szép állapotban 6hó jótállással!
- ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 - 14"QHD+ 90Hz (2880x1800) - Ryzen 5 5625U - 16GB - 512GB - Win11 - Gari
- Dell Latitude 5420,14"FHD,i5-1145G7,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude 5410,14,FHD,i7-10610U,32GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest