Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca0

    addikt

    válasz Rás #1679 üzenetére

    Ok. Megpróbálom objektíven összefoglalni a tapasztalataimat:

    Készülék váz masszívnak tűnik. A burkolat anyaga nagyon lágy műanyagból van, de nincsenek illesztési hézagok. Egyedül a kijelző alján pattan szét rendszeresen, gondolom azért, mert ott fogom a gépet összecsukva, és nagyon hajlik a műanyag. Ez a "szétpattanás" látható is, mivel egy kis hézag jelenik meg a kijelző és a kerek között.
    A burkolat egyébként alul-felül puha műanyag, úgyhogy nagyon kell figyelni az odakoppintásokkal, mivel azok nem csak esztétikai problémákat tudnak okozni. A billentyűzet környéke is sérülékeny, könnyen foltosodó felületű.
    A kijelző minősége és fényereje is a jobbak között van. Stabilitás szempontjából viszont semmivel sem jobb, mint a többi. Rezeg állandóan, ha gépelek. A tesztekben olvasható rozsdamentes acélpánt is csak etetés. Ha az lenne, nem rejtenék ezüst szinű műanyag alá.
    A HDD sebessége IDE módban elég gyatra, de AHCI módra váltva (sima driver csere windows alatt), egész jó. Ez a különbség boot-oláskor és hibernáláskor nagyon szembetűnő. Ebben a módban olyan teszteredményeket produkál, mint az asztali gépemben a SATA2-es Samsung winyó.
    A processzor (T7100) sebessége számításigényes feladatoknál látszik igazán, ekkor meglepően gyors tud lenni, tesztek alapján, és gyakorlatban megfigyelve is.
    Ez csak azért meglepő, mert a windowsban gyakran megtorpan, amire nem találom a magyarázatot. Ill. lehetséges, hogy ez Core2 feature, mert állítólag az egyik mag elmegy aludni, ha nincs rá szükség, és csak akkor kapcsol vissza, ha a másik mag már megemelt órajel mellett sem tudja kielégíteni az igényeket. (Az Everest tesztjeiben egész jó helyezést szerez a proci.)
    Nagyon fontos momentum a hűtés kérdése: a készűlék hőelvezetése példa értékű!
    Teljes terhelésnél is alig haladja meg a kézmeleget. Legalábbis télen.
    Ennek ellenére a ventillátor bár gyakran bekapcsol, nem dolgozik zavaróan hangosan, a fordulatszámát nagyon finoman kezeli.
    A billentyűzete nagyon jó, nem zörög-csörög sehol sem.
    A WLAN modulja egész jó, de a Lenovo-s driver-ével, programjával (ami amúgy nagyon szuper, komfortos lenne...) nem stabil. Gyári intel driverrel jól működik.
    A kékfog és a memkari olvasó jól működik, semmilyen problémám nem merült fel. A webkamerája is nagyon jó képet ad.
    A ujjlenyomat olvasó is jól működik, de semmi értelme sincs. Egyedül arra használható, hogy nem kell belépéskor jelszót gépelni. Azt hittem, hogy bios szinten korlátoz, és nem windows szinten.
    A hangszórói nagyon gyengék. Soha nem találkoztam még ennyire gyengével, pedig már sok gép megfordult a kezeim között.
    Az akkus üzem elég hosszú, valószínűleg jóval 2 óra felett van. Egyhuzamban még nem merítettem le, de nem kell gyakran tölteni, pedig nyúzom rendesen (nem kínzom, csak tesztelem a képességeit).

    Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S

Új hozzászólás Aktív témák