Hirdetés
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Call of Duty: Black Ops 6
- Witcher topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Nintendo Switch
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
-Van egy CM 690II házam. És nem tudom hogy érdemes-e, de van 4 üres 14cm ventilátorhely és szeretném feltölteni hogy minimalizáljam a belső hőmérsékletet.4db Notical NF-P14 FLX-re gondoltam.(Jó légszállítású egyben halk ventiket szeretnék.)
-Cooler Master Hyper 212+-ra érdemes egy CM Excaliburt beszerezni?(szintén hogy minimalizálva legyen a zajszint és maximalizálva a hűtési teljesítmény.)
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz masterful87 #16764 üzenetére
Szia
Nekem CM690II-m van és a Samsung 320gb-28°C a WD 1Tb-32°C.
Ha nem tetted volna az üres rackeket távolítsd el, és az aljára hogy a földről befele (porszűrővel) fúja a levegőt egy ventit hogy a megrekedt levegőt fölfele irányítsa! -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Van egy Ati Gigabyte HD6870 SO-kártyám és terhelés alatt 75-80°C-ot verdesi ami elég zavaró, mit ajánlanátok ami lenyomja 60°C-alá? -
Mustármag
őstag
válasz szab.tam #16799 üzenetére
Próbáltam a venti vezérlést rövid távon 4°C hosszú távon semmit.
Egy CM690-II -házam van (föltöltetem ventikel), próbáltam különböző venti beállításokat is.De érdemleges csökkenést nem igazán értem el.
(Ajánlottak is ventit de mindig több helyről gyűjtőm az infónt, és aztán mérlegelek) -
Mustármag
őstag
Brutális!
Én nem vagyok kényes a zajra, de azért ezt nem hallgatnám nap mint nap. -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Kéne nekem egy 14 cm-es nagyon jó légszállítású de aránylag halk ventilátor.
Mert ami most van a gép elején az a papírt is alig emeli meg.
4E forint környékén.
Most egy 14cm-es xilence venti van ott.[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz gurubefree #16895 üzenetére
Jah csak magyar oldalon kerestem!
-
Mustármag
őstag
válasz kungzi #16921 üzenetére
Sziasztok
Van egy Xilence típusú 14mm ventim a gép aljában, ami előtt van egy porszűrő, és ha fent van porszűrő akkor a videó kártyához rakom a kezem nem is érzem a fújását. Ennyire gyenge, vagy ennyire vissza fogja a porszűrő a légáramlást?
A ház egy CM690II.
(Ennek a helyére szeretnék egy Prolimatech Blue Vortex Blue Wings - 140mm-amit tegnap ajánlottatok nekem.Lenne változás, vagy ugyan így vissza fogná?)u.i.: Nem válasznak akartam bocsi kongzi
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy a Prolimatech Blue Vortex Blue Wings - 140mm mennyire zajos mert 2db szeretnék beszerelni a gépbe a mostani 2db Xilence helyére ami az ülő pozicionál mérve 40dB zajt csap, ami elég hangos és zavaró.
Vagy mit ajánlanátok alternatívaként ami még elfogadható árkategória hasonlóan jó a légszállítása és halk?
(4E ft/db)
A 40dB-egy androidos progival mértem a mobilommal, nem tudom mennyire pontos![ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy a Prolimatech Blue Vortex Blue Wings - 140mm mennyire zajos mert 2db szeretnék beszerelni a gépbe a mostani 2db Xilence helyére ami az ülő pozicionál mérve 40dB zajt csap, ami elég hangos és zavaró.
Vagy mit ajánlanátok alternatívaként ami még elfogadható árkategória hasonlóan jó a légszállítása és halk?
(4E ft/db)
A 40dB-egy androidos progival mértem a mobilommal, nem tudom mennyire pontos! -
Mustármag
őstag
válasz Ghosti #17544 üzenetére
Nekem CM692-m van, nem tudom mennyire hasonlít, de leírom hogy nekem hogy vált be leginkább.
Még az elején telepakoltam ventilátorral!(fölösleges volt)
Az elejében a gyárit meghagytam.(Hűti a 2db HDD-t)
Az oldallapon alul van egy, ami a Video kártyára fúj, és a tetejében egy ami fölfele fúj.
Mind a három 14cm-es ventilátor.
Több beállítást is kipróbáltam, de lényeges változás nem történt.
Nekem a Prolimatech Blue Vortex -et ajánlották, nekem nem hangos, van szélzaja a porszűrök miatt egyébként szinte hangtalan.
Ha lapra fújós a cpu hűtőd, akkor még egyet szerintem rakhatsz az oldallap fölső részére. -
Mustármag
őstag
válasz Ghosti #17551 üzenetére
Nekem 12-es-ből Xilence-volt olcsó és meglepően jó!(árához képest)Tudom ajánlani!
Nekem is, u-h a lap felső foglalatába nekem be se férne ventilátor, így nem tudok nyilatkozni!
Én nem vetten észre különbséget, amikor terhelés alatt próbálgattam, hogy a gép hátuljában vagy a gép tetején fúja ki a levegőt, de mind2 helyre fölösleges!
A gépház oldalán levő, ami a kártyára fúj az viszont 4-5 °C-ot csökkentett a terhelés alatti hőmérsékleten.
(Próbáltam olyat hogy a kártyáról szívja le a meleg levegőt de csak rontott a helyzeten, viszont próbáld majd ki mind két állásban, mert azt hallottam hogy néhány kártyánál nem jó(megrekeszti a meleg levegőt) a befújás,és a meleg levegő cirkulál. -
Mustármag
őstag
válasz Darko_addict #17554 üzenetére
AIDA 64 minden ki tud írni(elméletileg)
Nem feltétlenül,a proci ha át lépi a 71°C-ot tartósan, károsodhatnak a magok.
A video kártya lekapcsolja magát, hardveres védelme van.(HD5xxx fölötti szériákra)
Ramok is tönkre mehetnek.
A lap ha túl melegszik kékhalál-t és fagyásokat eredményez (Hogy le tud-e égni, azt nem tudom)[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz Darko_addict #17556 üzenetére
Nincs mit használhatod még az Argus Monitort(az nem monitorozza a lapot)És a coritempet az csak a procira jó.
CPU29 fok az nagyon jó a VGA33 is HDD 32 gondolom az samsung, a WD meg 40-42 °C
Intel Bourn Test-el megnézheted hogy terhelés alatt milyen a hűtés(ez igen csak túlhajszolja a procit u-h a kapott értéket még a leg extrémebb játéknál sem tapasztalod, a teszt alatt viszont végig figyelni kell a hőmérsékletet)
A FurMark-al meg a kártyát terhelheted le (ugyanaz vonatkozik rá mint a IBT-re.) (nekem pl játék alatt 60°C-max a kártyám Furmárk alatt 82°C)[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz easy...rider #17558 üzenetére
Helló
Nem cikkben olvastam, hanem processzoros topikban mondták, a hozzá értök, hogy a gyári érték +~5°C-amit még elvisel a proci károsodás nélkül. Persze vannak kivételek amik 7/24 be bírjak a mondjuk a 80°C-ot,de azt ki kell tapasztalni, de én nem tenném ki a sajátomat, (aminek szintén 71,4°C a gyárija) hosszútávon 80°C-nak.
Kérdezz utána az "Azonnali processzoros kérdések órája" topicban -
Mustármag
őstag
válasz easy...rider #17567 üzenetére
Nekem hőcsöves cpu hűtöm van, és ahogy én észre vettem, fölösleges a gép tetejébe a 2 ventilátor L-alakba, elég egy is a gép tetejébe!(Én ezt figyeltem meg a saját házamba!CM692)
-
Mustármag
őstag
-
Mustármag
őstag
válasz Taktoj #18185 üzenetére
Szia
Mind2 fixre van kötve, szabályzóval nem próbáltam mert engem nem zavar a hangja!
Az egyik fent a gép elejéből a proci hűtőre fúja a levegőt, az szinte hangtalan.(2 gyors kötegelővel van rögzítve.)Jobban érezni hogy szív mint a gyári, és vagy 15cm beljebb van a gépházban, szinte hangtalan, a gyári kicsit búgósabb!
A másik a gépház oldalán van "alul", annak már van egy kis szél zaja a de az is inkább kellemes búgós.(habár ez szubjektív az én fülemnek)8-12db-re tippelném.Ez pont a videokártyát kapja telibe, nyáron 3°C-ot most 5°C-ot számít.(Egy CM692 házról van szó ami 1m-re sincs tőlem, a földön.) (Őszesen van benne 3X14cm,2X12cm,+gpu fan ami azt hiszem 3x6cm így van neki 35-40db zaja ami csak csöndben zavaró játék,film,zene-alatt észre se lehet venni.)
Hallható, de kellemes duruzsolósnak mondanám. Porszűrőnél viszont igen zajos lesz (20-22db) ezért is lett úgy rakva "felső".
Én a PCGear-ben vettem, igaz közvetve mert egy ismerősömet állítottam rá.
Remélem tudtam segíteni -
Mustármag
őstag
Sziasztok
CoolerMaster Hyper 212plus-ra milyen 12cm-es ventit ajánlanátok?
-
Mustármag
őstag
válasz #00137984 #22290 üzenetére
Értem.
Pl.: Be quiet! Shadow Wings 120mm -
Mustármag
őstag
Őt ismeri valaki?
Sharkoon Silent Eagle 800 a gépház elejébe raknám hogy a merevlemezeket hűtse (CM690II-A)
-
Mustármag
őstag
Értem
Akkor a Hyper212+-ra: Noctua NF-S12A PWM 12cm~5200ft
v. Alpenföhn 120mm Wing Boost Plus PWM (100m3/h) ~4700ft
v. Alpenföhn 120mm Wing Boost Royal Blue Plus(108m3/h-19,7dB(A)) ~4700ft
És a HDD-hez előre meg egy Prolimatech Blue Vortex Blue Wings - 140mm ~3000ft???
-
-
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Kivettem az ODD-ket a CM 690II-házamból.
Az lenne a kérdésem, hogy jobb, ha azt az üres rekeszt lezárom, beteszek egy 14-es ventilátort, vagy úgy hagyom?A Ház tetejében van 2db Bitfénix Spectre pro 14cm(7v)
A gépház hátuljában egy 12cm xilence red wing.(procival vezérelve)
A oldallapon alul van egy Prolimatech Blue Vortex 14.(7v). Fölső hely le van zárva.
A gép elejében a HDD-ket egy Bitfénix Spectre pro 14cm(7v)
A procit egy CM Hyper 212+ hűti egy Bitfénix Spectre pro PWM (12cm)[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz PongiBandi #24632 üzenetére
Ha a nevében a 82 az átmérőjét akarja jelenteni mm-ben akkor ez szerintem jó lehet.
LinkDe szerintem a legokosabb az lenne hogy 8cm-es ventilátorral elmenni egy Praktikerbe vagy valami hasonlóba és ott összeszedni hozzá a cucokat
-
Mustármag
őstag
válasz PongiBandi #24638 üzenetére
Találtam 80mm-es PVC csövet ebből szerintem össze tudnád szerkeszteni.(Feltéve hogy kiszolgálnak)
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Szükségem lenne egy előlapi ventilátor vezérlőre.
Az igényem: -kezeljen 4db 3pines ventilátort
-ami nagyon fontos hogy ne kezdjen el különböző frekvenciákon ciripelni meg morogni és egyébb hangokat kiadni
-10E forintnál többet nem szeretnék rá költeni de ha érdemes el tudok menni 15E ig.
-Az előlapon 4 helyem van szabadon.
-Fekete házam van előny ha passzol a színe.u.i.: nem kell a csicsa tegye a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz abridabri #24926 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, már meg is rendeltem.
Más: A ventilátor elrendezést illetően CM690 II-es házam van. Az elején a 2 db HDD-n keresztül egy Bitfenix Spectre Pro 140mm fúj be friss levegőt.Az alsó rácsot befedtem a por miatt.(Sajnos a földön van csak helyem) Az oldal lapon az alsó helyen egy Prolimatech Blue Vortex Blue Wings - 140mm fúj befele friss levegőt,(ezt nagyrészt elnyeli a VGA kb.3/4) a felső helyet lezártam. a Gépház fenekében egy Xilence Red Wing - 120mm fúja kifele. És a tetején van 2 db Bitfenix Spectre Pro 140mm ami szintén nyomja ki a meleget felfele.
A procit egy Hyper 212+ hűti Bitfenix Spectre Pro PWM 120mm ami a gépház elejéből szívja a friss levegőt és a Xilence felé tolja.
A kérdésem: A proci hűtőnek hogy lenne jobb, ha így marad, vagy ha föntről az első(ami az 5.25-ös helyhez van közel) Bitfenixet át tenném a 5,25" os rackek helyére és onnan kapna a proci hűtő friss levegőt?
Utóbbinál csak a Xilence és a jobb felső sarokban a második Bitfenix fújná ki a meleget.[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
-
Mustármag
őstag
válasz Ra's al Ghul #25084 üzenetére
Üdv.
Nekem nyár végén egy Scythe Kaze Master FLATII-ajánlottak igaz az csak 4 csatorna, de tudom hogy van Master PRO néven 6ch-venit vezérlőjük én olyat vennék mert ami most van azzal nagyon megvagyok elégedve.
U.I.: A fentiekhez még, az alaplapon egy csatlakozó egy ventilátor, mert a lapod bánhatja.
-
Mustármag
őstag
válasz elfelejtette #25173 üzenetére
Az én javaslatom, vágj 2db 14cm-es "lukat" egymás fölé a gépház oldalára, rakj oda 2db ventilátort, és minden más házventilátort szedj le. Akkora túlnyomás lesz a házban hogy az összes résen nyomni fogja ki a levegőt. Nagyszüleimnél így csináltam meg, azóta nem kellett portalanítanom a gépet(na jó évi egy, mert a finom por egy idő után felgyülemlik.)
-
Mustármag
őstag
válasz elfelejtette #25175 üzenetére
Szerintem nagyon lefogná a VGA ha mind 2 oda kerülne. Egy jó helyen lesz ott, a VGA-nak és a merevlemeznek(1-2 hellyel ha tudod tedd lejjebb a merevlemezt hogy alatta és fölötte is tudjon majd áramolni a levegő)
A másikat nem lenne hely a Ninja és az ODD tároló között?Vagy az olvasódat egyel feljebb rakod, mert 3 ODD helyére pont befér egy 14cm-es ventilátor, és kiveszed az előlapi takaró lemezeket és raksz a helyükre egy porszűrőt. Igaz ez nem tűnik túl szép megoldásnak, viszont így a procihűtő is friss levegőhöz jutna.(nekem is így van, csak nekem gyárilag van ott porszűrő, igaz ventilátorfelfogatási lehetőség nincs, de 2 gyors kötegelő tökéletesen megtartja ) Viszont így hogy a VGA alá fújsz be és előröl, nem biztos hogy meg lesz a túlnyomás, viszont minden friss levegőhöz fog jutni.És a hátsó szívó ventilátor maradjon.
Így néz ki szemből az enyém előlap nélkülcsak a felső a lényeges most neked (és igen az ott szigetelőszalag, nagyon vissza fújt a ventilátor )
[ Szerkesztve ]
-
Mustármag
őstag
válasz elfelejtette #25178 üzenetére
Akkor kettő darab alternatíva maradt ha ragaszkodsz a házhoz, az egyik az hogy a ventilátort kívülre szereled föl úgy hogy a ninja ventilátorja elé fújjon be.(100% a friss levegő ellátás, de nem túl szép és biztonsággal is adódhatnak problémák)
A második hogy úgy szereled föl hogy a tápegység mögé fújjon be, de ott ütközhet a meleg és a hideg levegő és akkor nem profitál a dologból semmit a Ninja.
-
Mustármag
őstag
válasz elfelejtette #25184 üzenetére
Odagondoltam, az volt az előző üzenet második fele. Ha van 140mm X 140mm X 25mm hely akkor jó lehet, esetleg 120X120 is megfelelő lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest