Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Assetto Corsa Competizione
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- EA Sports WRC '23
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
köszi , ezt->1 m^3/h = 0.5882 CFM már linkelték és ez alapján számoltam. úgy keveredtem meg hogy 5-6 venti adatait hasonlítottam össze és a végén már azt se tudtam hogy melyik gyártó oldalán vagyok .
csak azt kellene tudnom hogy ez a noctua jó tuninghoz vagy sem...
Aurea mediocritas
-
-
Nordic
Közösségépítő
Néztem az általad linkelt sheet-et. Nem mondom, hogy nincsenek ilyen vinyók amik ilyen hőmérsékleten üzemelnek, de én a saját gyakorlati tapasztalatomat előbbre valónak tartom. Nem egyszer járt már nálam olyan vinyó, ami a magas hőmérséklet miatt "megfőtt". Némelyikről még az adatokat is alig tudtam lementeni. Innen kiindulva én a vinyók alacsony hőmérsékleten tartását javasolom.
-
patyia
csendes tag
Mindenkinek köszi a helpet!
Megoldódott!
Kiderült, hogy mindent jól csinálok, csak a venti hiába 4 pines és 4 drótos, a szállító (egyben gyártó) szerint sajna nem képes csak minimálisan változtatni az rpm-et.
Cserébe küld egy másikat, mivel nem jót adott.
Ezen példa is mutatja, h vannak még csodák!
Esetleg tudok javasolni valamit alacsony fordulatú csendes, csavaros rögzítésű hűtést a fentebb említett procára (amire ez megjön hetek telnek el)?
pl. ilyet: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1417&ID=1912#Tab1
Valaki látott már itthon ilyet?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
The.Bali
aktív tag
Köszi! Nem rossz Viszont ha beleszámítjuk az árba ezt a +7.000Ft-ot, akkor már nem is oylan sok a 20k-s CM Silencio 550 ház
Olyan házat szerettem volna, ahol elől 2 venti van a winyóknál.
Ezeket nézegettem:
Fractal Design define R3
Bitfenix Shinobi (ez túl kínainak tűnik, ahogy videókat nézegettem róla, ezért nem merem ezt választani :S)A CoolerMaster Silencio 550 nagyon tetszik, viszont a ház tetejére vagy oldalára (a winyók közelébe) tehettek volna még +1 venti helyet. Ezt az egyet hiányolom róla, egyébként mind kinézetben, mind elrendezésben tökéletes lenne számomra. De ha azt mondjátok, hogy nem gáz a szellőzése, akkor ennél maradok azt hiszem
-
superecneB
őstag
Vonalzó vagy ásványvizes flakon van itthon, esetleg a mosóbenzint helyettesítheti tiszta alkohol (mert az van itthon, benzin nincs :/)
Pontosan, nem polírozni szeretném, csak leszedni a rászáradt gyári dzsuvát. Csiszolni necces mert a réz rész lejebb van mint az alu/acél, és nem tudnám szépen síkra csiszolni/nem tudom hogy lehetne szóval inkább valami műanyag darabbal lekaparom a nagyját aztán benzinnel vagy ha jó rá tiszta szesszel ledolgozom róla
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Köszönöm végül találtam itthon benzint, szépen lehozta sokkal jobb mint az alkohol. Viszont találtam a paszta alatt egy ilyen kis rézlapocskát is a hűtőn ez a pasztával volt "ráragasztva" simán kis pasztát rárakva rátudom cuppantani vagy ehhez ilyen speckó paszta kell?
Egyébként ez egy Dell D630 hűtője, a jelenlegi nem fekszik fel a cpu-ra rendesen így csak 1.2Ghzn tudom használni, remélem ez megoldja gondolom a kis réz lapocska is azért van hogy a felfekvést segítse.
Melyik a legjobb paszta ami most kapható?
[ Szerkesztve ]
-
oz82
senior tag
"A sötétségben az út a lényeg"
Szakmámból eredendően álltam hozzá a kérdéshez, de nem zárkózom el a hétköznapi megoldásoktól sem. A vonalzós flakondarabos-megoldással álltam volna én is elő,de nekem az olyan "panelos" megoldás, bár kétségkívül célravezető. Már bocsánat
Az a szégyen, hogy más ezt nem tudja szó nélkül tolerálni!
[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
oz82
senior tag
Hopp srácok, picit elkanyarodtunk a dolog lényegétől nem.
Milyen unalmas lenne ez a topik, ha mindenki ugyan úgy állna hozzá a dolgokhoz...
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
Chaser
legenda
Azt nem is néztem mikor megláttam ezt a csodálatos felépítményt.
szerk: De ez már biztos jó, és ha csak átmenetileg kell gyári helyett komolyabb arra megteszi, bár mondjuk tuninghoz se jobb, de sztem halkabb a freezer rev2.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
The.Bali
aktív tag
Köszi!
Ezt nézegettem én is, de gondoltam megkérdezem.
A ház CPU cooling leírása alapján: CPU cooler height: 6.10-inch (154mm)
A hűtő pedig: 158.5 mm.
Tehát elvileg nem fér bele szerintem :\
Jól gondolom?@matthew@: Ez viszont elég nagy baj, hogy rossz a szellőzése, mert i5-2500K procit szeretnék beletenni, és 1-1,5 évig maradna a gyári hűtője.
Pont ettől féltem nagyon, hogy nem lesz jó a szellőzés mert tényleg elég zárt ház.
Amit még kinéztem az a Fractal Define R3, viszont árban ez több lenne. 4 winyó + SSD menne majd bele a házba. Ezért mindenképpen oylan házat keresek, ahol van 2 venti a HDD-knél.Silencio 550 nagyon tetszik pedig, mert van HDD dockoló is benne.
Más alternatívát, ami viszonylag hangszigetelt, de ugyanakkor jó a szellőzése, nem találtam
Tök jó lenne ez a Silencio, ha lenne a ház tetején még +1 szellőzőnyílás/venti hely.Meg tudnád keresni melyik topicban, hol/kik beszélgettek erről, hogy ennyire magas a CPU hőmérséklete?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Az csak egy dolog, az meg egy másik hogy így venti nélkül az NB süüüüt..na mindjárt ráeresztek egy kis krájziszt Hány V-ról kéne az xtreme ventijének indulnia, nem tudja valaki? Az F64pro helyére bekötve teker egyet majd megáll, 5V-ról megy szépen..csak én a F64 fesz-ét 7V-ra tippeltem, mert a swif1200 onnan gyorsabban ment mint 5V-ról , de az xtreme ventije csak nyikkan egyet. Na nem mintha vissza akarnám rakni, jobb lenne full passzívan a gép, max a táp ventije..de úgy látom nehézkes a dolog
-
Chaser
legenda
Valamire van, de ha a freezer megy akkor ennek is kéne, az úgy 7-800-at pörög alapból meg maxon is, úgy állítottam be. Ezen a feszen a swif1200 többet pörgött mint molex 5V-on, az extreme meg csak megnyikkan és leáll..molex 5V-ról meg megy.
-
masterful87
senior tag
első fülön látok minden fontos adatot, a CPU és a ház venti fordulatát is, alatta százalékokat, de hiába állítom feljebb a ház ventit 38%-ról a fordulat nem változik
keresem az apply gombot, vagy valami save, de semmi ilyen nincs...az automatikus szabályozásnál kivettem a pipát is!
lehet, hogy nem kezeli a H61-es chipkészletet? ASUS P8H61-M Pro lapon vannak a ventik
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
-
fenergie84
addikt
Sorba kötni az AC ventiket lehet a PST technológiának köszönhetően
nekem 5 megy egy darab alaplapi venti csatlakozóról PWM-re állítva...[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, de ezek a csatlakozók 4lyukkal csatlakoznak ha erre dugom akkor nem hiszem hogy jól fog működni.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
Elnézést azt tényleg nem írtam, csak azt gondoltam, hogy a Mugen2-n 4 csati van és fogják tudni. Még egyszer elnézést kérek, még egy gyári hűtőt szeretnék rátenni és nem fér bele a 4lyukas csatlakozó a 3lyuk szélességű osztóba.Ja és PWM-est szeretnék.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
-
kranazoli
senior tag
Áhámmm! Köszi!
És ez az érték megfelelő, elegendő ház szellőztetéshez?
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Szólánc.
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- iPhone topik
- IFA 2024: Kezünkben az Ulefone apró strapamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest