Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fahrii
őstag
Év elején vettem egy Meshify S2 házat. Imádom, de sajnos fölöslegesen nagy. Felmerült bennem, hogy cserélni kellene egy Meshify C-re, viszont ahogy látom hátulra csak 120-as venti fér be. Esetleg megoldható lenne a következő setup?
Az elgondolás az lenne, hogy a tápegység fordítva kerülne be, a gépházból szívna.
A processzor hűtő pedig a VGA felől húzná a levegőt.A gyári Fractal 120-as ventit mindenképp ki szeretném húzni a történetből. Nekem a Meshify S2 gyári 140-ese is zavaróan hangos volt, nem véletlen került lecserélésre.
Spec:
Ventik: Be quiet! Shadow Wings 2 140 PWM
Processzor: 3600X, hűtő: Be quiet! Pure Rock
VGA: 5700XT Red Devil
Tápegység: EVGA Supernova G3Előre is köszönöm.
-
Raggie
őstag
-
fahrii
őstag
válasz Raggie #26402 üzenetére
Igazad van.
Azt viszont nem szeretném kockáztatni, hogy a másik venti slot-on bekerüljön a por.
Másik opció, hátra veszek egy 120-ast a felső 140-es helyére és természetesen a cpu hűtés is hátra nézne. Ez esetben milyet lenne érdemes választani, ha marad elől a 2 db 140-es bq SW2? Noctua NF-F12 PWM-et néztem. -
Raggie
őstag
válasz fahrii #26403 üzenetére
Én inkább ilyet vennék: https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/noiseblocker/nb-eloop-120x120x25mm-b12-ps-p117108738/
Olcsóbb és házhűtésben jobb, mint a Noctua.Clint Eastwood FTW
-
vtboy
csendes tag
Üdv! Ryzen 7 2700x procim 70 fokra is felkúszik a gyári (Wraith Prism) hűtővel. Ez nekem nem igazán tetszik, egy másik hűtő vételén gondolkodom. Jelenleg 2 főszereplő van: be quiet! Shadow Rock 3, illetve Alpenföhn Brocken Eco Advanced. Tárcám az utóbbihoz húz, szívem inkább az első felé, sőt, méginkább a Dark Rock (nem a pro) 4 felé, egyrészt a z ereje, másrészt sajnos a kinézete miatt. (tudom tudom, shame on me, de az is nagy érvágás, hogy búcsút kell intenem a számomra gyönyörű Wraith Prism hűtőtől) Természetesen az fog dönteni, hogy mi fér bele, és hogy mi az, ami elég erős, hogy ilyen időben is megtarsa az 50-55 fokot. Esetleg van másik cpu hűtő ötletetek? Szívesen meghallgatok minden segítséget. Nem ragaszkodom újhoz egyébként.
-
erdeidaniii
csendes tag
Haly!
Nem rég lett véve (pár hónapja) egy gép húgomnak, amiben egy régebbi I5-4460 van, és érdekelne hogy ez pontosan milyen hűtő rajta? Nem találtam semmi címkét rajta.
Ahogy elnézem valamelyik Scythe Ninja, és valószínűleg nem gyári venti, esetleg pontos modellt tudnátok mondani/tippelni ennyi kép alapján?
[Képek][ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
válasz erdeidaniii #26413 üzenetére
Jól gondoltad, a hűtő a Scythe Ninja 3 (LINK) a venti pedig a Nosieblocker XL1(LINK). Jó kis párosítás, bárki is csinálta. Nem lesz vele gond.
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz erdeidaniii #26415 üzenetére
Érdemi különbség nem hiszem, hogy lesz a két hűtő között. Talán a Fortis halkabb kicsit, mert 14 cm-es venti van rajta és nem 12-es.
De miért kérded? Van hőmérséklet gond a CPU-val?Clint Eastwood FTW
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
Egy hete vettem két darab Be Quiet! Shadow Wings 2 140mm-es, nem PWM-es ventillátort elölre, és a következő a problémám. Bekapcsoláskor és kikapcsoláskor hallottam egy kerepelő hangot, viszont működés közben nincs ez a zaj.
Lekaptam a gép elejét, és kiderült, hogy az alsó ventillátor olyan, mintha egy "nyolcas" lenne benne (a kezemmel tudom lötyögtetni), így alacsony fordulatszámon belekap a ventillátor előtti fémrészbe. A fenti ventillátornak semmi ilyen baja nincs.
Tudok ez ellen valamit tenni (valahogy meg tudom szüntetni ezt a lötyögést), vagy mehet garanciába?
Köszi előre is a tanácsokat! -
Spine88
csendes tag
Sziasztok!
Processzor hűtőnél, miért jó ha nikkelezve vannak a hőcsövek? Milyen előnnyel jár? -
pacni120
tag
Sziasztok!
Egy blower gtx 1080Ti-ra keresnék backplate-et mert gyárilag nincsen rajta. Nem vitaindítónak szánom, de én szentül hiszem, hogy amellett, hogy fizikai védelmet is ad a kártyának a backplate, a megfelelő helyre szerelt thermal padok segítségével, esetleg a backplate-re pakolt további felület növelő bordákkal kicsit hűvösebb is lenne a kártya (backplate nélkül nem szívesen pakolnek rá bordakat meg szigetelő-hoatado anyag közbeiktatásával sem). Nem élet-halál kérdése , igazából blower létére soha nem éri el a kártya a 80 fokot, de szeretek kísérletezni Esetleg tudtok ajánlani valami olcsóbb megoldást? A netem 10+ ezer forintos megoldásokat talaltam csak, ha ennyi az ára azt is elfogadom, csak elsőre engem megleptek ezek az árak.
Köszönöm! -
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
[Erről] kellene nekem infó. Jól gondolom? Sys fan 1-re csatlakoztatom, sata áram és jöhetnek a ventik, úgy hogy Bios-ban szabályozom? Tudok ezzel 0dB-t csinálni?
Esetleg helyette valami ajánlat, amit tudok programmal szabályozni? -
Raggie
őstag
válasz betyar1974 #26423 üzenetére
Jól gondolod. De az, hogy tudsz-e 0dB-t csinálni azt az alaplapod szabályzó tudása fogja meghatározni. (gyanítom nem)
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz betyar1974 #26425 üzenetére
Nem ismerem konkrétan a te lapod vezérlési képességeit. Ha egészen nulláig le lehet vinni a görbét akkor lehetséges hogy jó lesz a nulla decibel.
Ha nem, akkor még olyannal lehet trükközni, hogy vannak olyan ventilátorok amiknek a minimum indulási feszültsége nagyobb, ezáltal a kisebb feszültség értékeknél még nem indulnak be.Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz betyar1974 #26427 üzenetére
Ha így lehet, akkor tudni fogja a zéró decibelt. A hub csak simán elosztja a többi ventire azt a vezérlést, amit kap a bemenetén. Szóval tudnia kell.
Clint Eastwood FTW
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Corsair Carbide 300r házam, amiben egy 2600x 1660super kombó van.
A házban elöl 2*120mm Artic f12 pwm és a ház hátulján *120mm Aritc F12pwm
Most nyáron játék közben a vga többször is 73-75 fok környékén tanyázott. A cpu terhelésen 55 fok, hdd 35 fok
Elsősorban a vga hőmérsékletét szeretném csökkenteni.
Mit tanácsoltok merre induljak el?
Cseréljek ventiket vagy upgradeljem a házam egy jobb hűtésűre?
Vagy mi mást lehetne még tenni.
Üdv!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Rogiii
aktív tag
válasz betyar1974 #26431 üzenetére
A ház aljára nem tudok sajnos ventit tenni. A kártya Msi Gaming X. Nem megy 100%-on, kb ilyen 70-80%-on pörög, de azért már itt is van hangja rendesen.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
FullGas
aktív tag
Sziasztok!
CM NR400 házamban szeretném lecserélni a 2 db gyári ventilátort valami halkabb PWM-es verzióra. Erről a típusról mi a véleményetek: SilentiumPC Zephyr 120PWM [link]
Illetve ha van jobb alternatíva 2000Ft/db áron szívesen fogadom -
Raggie
őstag
válasz FullGas #26436 üzenetére
Hát figy, van ár/érték arányban jó venti olcsón is de nem lesz halk.
Pl.: Xilence Red Wing.
Amit szívesen ajánlanék halk ventiként az a Noctua NF-P12 redux vagy az NB-eLoop B12-PS, csak hát ezek 6500 környékén tanyáznak.
Ami még esetleg szóba jöhet egyéb netes review-k alapján az talán ez a CoolerMaster és ez a Scythe.Clint Eastwood FTW
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Egy dilemmával fordulok hozzátok remélve,hogy tudtok segíteni
Szeretném átépíteni a konfigomat egy BeQuiet Pure Base 500DX házba. Gyárilag van benne 3 14cm-es dc-s(3pines) ventilátor. (Pure Wings 2)
Arra gondoltam,hogy veszek még három 12cm-es Silent Wings 3 pwm-es ventilátort előre és az ott lévő 14 cm-es gyárit a ház felső szellőző részére a másik 14cm mellé teszem. Vagy érdemesebb lenne 2db 14 cm-eset is előre tenni? Szóval elől(pwm) és felül(dc) lenne 2db 14cm-es ventilátor. Persze hátul hagynám a gyárit 14cm-es ventilátort.
Airflow szempontjából a kérdésem,hogy elölről természetesen szívná a levegőt de a fentieket is úgy állítsam,hogy intake legyen?
Egyébként érdemes lenne a gyáriakat is pwm-esre cserélni? Így 6 ventilátor lenne a gépben. Viszont nem tudom,hogy van e annyi csati az alaplapon. Ha jól tudom,akkor csak négy.
Az utolsó kérdésem,hogy a vga maximális helye a gépben 369mm. A kártyám egy MSI RTX 2080 TI gaming x trio, melynek a paraméterei: 327 x 140 x 55.6 mm
Ha jól számoltam a maximális méreten belül vagyok kb maradna olyan 4cm még. Ez elegendő airflow szempontjából? Vagy nem befolyásol semmit mivel a ventilátorok amúgy is lefelé néznek?Nem tudom számít e valamit a proci egy I9900k a hűtő pedig egy Noctua NH-d15 Chromax black.
Elnézést a sok kérdésért. Köszönöm előre is a válaszokat.
-
MPowerPH
félisten
Udv,
Nem tudom, ide tartozik e... Van itt tapasztalat utolagos memoria bordakkal?
Don't Tread On Me
-
v.tom
őstag
Sziasztok,
Tervezésben vagyok, egészen pontosan egy házi "rackszekrény" építésbe kezdek, ami gyakorlatilag egy ilyesmi fali szekrény lesz, amiben helyet kapnak a következők:
- NAS (ami egy HP Microserver)
- router
- kábelmodem
- switch
- tápelosztó
- coax kábelek és splitter, ami mint tudjuk elég nyűgös tud lenni a merev coax kábelek miatt.
- 1db külső 3,5" HDD rackMár a fenti listán látszik, hogy egyrészt sz*pni fogok azzal, hogy minden beférjen egy szekrénybe, másrészt pedig vannak a listán jelentősebb hőtermelő eszközök, amelyek számára egy fa szekrény nem ideális. Ennek megoldására a szekrény tetejére vagy oldalára egy szellőzőrostélyt tervezek beépíteni (valami hasonlót, nem feltétlenül ilyen nagy méretben a szekrény teherbírásának megőrzése végett), viszont nem vagyok biztos abban, hogy a szellőzést csak a rács képes lenne megoldani.
Azt a koncepciót vázoltam fel, hogy szükség lenne egy thermosztáttal automatikusan kapcsolható ventire, amire rábízhatnám a ház szellőzését (pl. 40°C belső hőmérsékleten kapcsol be, 35°C hőmérsékleten kapcsol le).
Viszont nem tudom, hogy ezt hogyan oldjam meg.
Milyen thermosztátra van szükségem? Milyen ventit érdemes a célra használni? 220V legyen (tápelosztóról), 12V legyen (hálózati adapterről vagy a microserver tápjának 12V-os ágáról), esetleg 5V legyen (van USB a tápelosztón, illetve a microserver tápon is van 5V ág).Van erre valami kész megoldás, vagy muszáj DIY? Sokat keresgéltem már, de nem tudom merre induljak a megvalósításban. Kreatív ötletekre is nyitott vagyok.
Üdv.:
v.tom -
MarioAna
senior tag
Sziasztok,
Egy Deepcool Gammax 400S gyári ventilátor helyére milyen 12-es PWM-es ventit ajánlanátok annak figyelembe vételével, hogy NOCTUA NF-S12B redux 1200-asok vannak a házban 2db 900RPM körülre szabályozva, a VGA hűtő meg egy félpasszív Asus ROG STRIX RX 570?
Windowsban böngészve legyen közel hangtalan (annyira, hogy azt a retek VGA coil whine sípolást halljam ), mert most a Gammax gyári ventije 1300RPM-en teker teljesen fölöslegesen állandóan (egy i7 2600K van alatta 4.2GHz-en hajva alapfeszen, nem megy ez szerintem passzívan se azzal a dög bordával 65 fölé), de azért valamennyi légszállítása legyen. Ne legyen horror áron, Alzában mondjuk 5k alatt.SCYTHE Kaze Flex 120 RGB PWM (800 rpm)
> ez szállít elég levegőt vajon egy CPU hűtőhöz 800RPM-en?
https://www.alza.hu/arctic-f12-pwm-co-120mm-d393093.htm
> vagy esetleg ez az F12 450RPM körül nem berreg?Köszönöm előre is, ha van esetleg tapasztalat 5k-ig bestbuy 120 PWM-re .
-
Szlavik
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Platformváltás fog nálam történni és egy régi CM 212 plusz hűtőt szeretnék továbbra is használni. Olvastam, hogy kell hozzá egy új lefogató cucc, de sehol nem találtam eddig, hogy honnan lehetne rendelni. Vagy, hogy egyáltalán honnan lehetne beszerezni. láttam, hogy van külön CM topic, de többen feltették már a kérdést és nem igazán jött rá válasz így gondoltam, hogy a léghűtés topicban fogtok tudni segíteni.
Nem szívesen válnék megg ettől a hűtőtől mert eddig nagyon minőségien kiszolgált. De a gyári stock Ryzen hűtő semmit nem ér igazából.
segítségeteket előre is köszönöm."Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
tupacamaru
veterán
Lenne nekem is egy kis gondom. Van egy Cougar Panzer EVO házam, elől 3 120-as, fölül szintén 3 120-as, hátul pedig egy 120-as ventivel. Alul jelenleg nincs semmi. A fölső ventik alatt van egy 360-as vízhűtés. Az első ventik befelé fújnak a felsők és a hátsó pedig kifelé. Az a gondom hogy ha a videókártya dolgozik akkor az általa termelt meleg levegőnek csak egy részét viszi ki hátrafelé fújó venti, a többi meleg levegő a vízhűtésen át megy és a processzor hűtése így nem valami hatékony. Ha előre tenném a radiátort akkor pedig a videókártyára menne a meleg levegő, ezért az sem lenne valami jó. Ördögi kör. Van jó megoldás, vagy melyik verzió a kisebbik rossz? Már arra is gondoltam hogy megfordítok minden ventit...
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Raggie
őstag
-
tupacamaru
veterán
válasz Raggie #26447 üzenetére
Most hogy csináltam méréseket így nem is annyira tragikus a helyzet. A proci 60 a VGA 70, ha fent van a ház oldala. Ha leveszem akkor a proci marad 60, a VGA pedig 63. Lehet hogy beteszek alulra még egy ventit hogy a VGA-ra nyomjon egy kis plusz hideg levegőt.
Zelda: Hol megy be a hideg levegő ha minden venti a házbók kifelé fúj?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Nintendo Switch
- AliExpress tapasztalatok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest