Új hozzászólás Aktív témák

  • Raggie

    őstag

    válasz arcitec #26154 üzenetére

    Szervusz, végre leírtad érthetően, hogy mire gondoltál. :)
    Ezt írtam én is a kezdetektől fogva, hogy mindegyik ventillátort egy adott vezérlő jel szerint vezérli a hub. De ebben pontosan ugyan olyan, mint az általad javasolt Y-elosztó, csak még több venti ráköthető kulturáltan.
    Egyébként nem igazán értem, hogy miért kellene külön-külön vezérelni a más helyekre tett ház ventilátorokat. Ahogy melegszenek a gépházban a cuccok annál több friss levegőt kell be- és meleg levegőt ki mozgatni. Tehát lehet szépen egyszerre növelni és csökkenteni a különböző helyekre tett be- és kifújó ventiket. Nálam is így van és nagyon jól működik köszöni szépen.
    Nyilván nem célszerű teljesen össze-vissza paraméterű ventiket rákötni, de azt az Y-elosztókra ugyan úgy nem tanácsos. Ésszerűen gondolkodva azonban nagyon értelmes konfigokat lehet vele összerakni. Pl a befújóknál kisebb légszállítású ventiket rakva kifújóra akkor pozitív háznyomás érhető el, fordítva meg negatív. Kinek mi tetszik. Vagy lehet teljesen azonos ventiket használni és akkor semleges lesz a rendszer(szerintem ez a legjobb egyébként).

    Mindent összevetve nem igazán értem, hogy a te általad javasolt Y-elosztós megoldás miért is jobb, mint egy hub. De meggyőzhető vagyok érveléssel. Ha gondolod.

    [ Szerkesztve ]

    Clint Eastwood FTW

Új hozzászólás Aktív témák