Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz proci985 #14851 üzenetére

    "CMek általában golyósak, illetve a fordulatszáma is magasabb, evidens, hogy hangosabb lesz. illetve a nem hallani határ venti függően olyan 600-800rpmnél húzódik, ha a venti eléri azt (súrlódási/motorzaj megmaradhat, szóval nem biztos), az már csendes. S-Flex 1900 is elég hangos teljes hangerőn, pedig annak tényleg csak szélzaja van"

    Na igen... ami a "legdurvább", hogy direkt a számítógép által kibocsátott zajra koncentrálva a SWiF2 120 a leghangosabb jelenleg. :Y

    A hátsó CM házventi golyóscsapágyas volta ellenére ~800 RPM-re beállítva alig hallható szélzajt produkál. De csak akkor hallom, ha teljesen odanyomom a fülemet a gép oldalának hátsó részéhez. A gép előtt ülve nem hallani. A CPU (~900 RPM) ventillátor hangját sem.

    Ugyanis ami egyértelműen elnyom mindent, az első SWiF2 ventillátor maximumon járatva. :(((

    A 800 RPM és az "elvi" 9 dB ide, vagy oda... a CM Elite 335 ház előlapjának rácsán átszívott levegőnek mély, súgó hangja van. Tehát hiába halk a ventillátor önmagában, ha a szélzaj hallható.

    Nem elviselhetetlen mértékben zavaró, de mivel a gép többi komponense annyira halk, így nagyon feltűnik.

    Íme egy újabb példa arra, hogy egy rossz hangszigetelésű/kialakítású ház mennyit árthat a teljes rendszer hangerejének még akkor is, ha az ember gyakorlatilag hangtalan ventillátorokat használ. :U

    "hm, vaporX ennyire halkan teszi a dolgát, hogy a 800rpmes venti szélzaja a vinyón már zavaró?"

    A Vapor-X bizony nagyon halk. :C

    Ebben a hozzászólásban belinkeltem az Overclockers Club tesztjét; abban meg tudod nézni az eredményeket több más típusú VGA-hoz viszonyítva.

    Elvileg a ventillátorral rendelkező VGA hűtések között ez a technológia jelenleg a legfejlettebb. Halk, egyúttal jó hatásfokú. (A komolyabb teljesítményű VGA-k Vapor-X változataira is igaz mindez.)

    Alapjáraton 34%-on pörög a VGA ventillátora, és így semmi hangja nincsen. Kb. 50%-nál kezd kicsit hallható hangja lenni, de Stalker alatt ezt a szintet még nem értem el. (Írtam fentebb, hogy 50% alatt maradt a hűtés, ezért volt viszonylag melegebb a GPU.)

    Viszont a 800 RPM-es SWiF2 venti nem a "vinyón van", hanem előtte. :K

    Itt láthatod hogyan néz ki a gépem hűtése. ;)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák