Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz mcmike #17049 üzenetére
Kicsit visszabb olvasol, eleg surun szoba kerul a dimmeles kerdese
Roviden: draga es nem feltetlen jon ossze, dimmelt feny pedig 90% h villogni fog
Tobb fenyforras az jo otlet, ha szalag akkor se dimn, hanem 2-3 kis teljesitmenyu egymas mellett, a kinai 2835-ok tokeletesek erre, 400 lumen/m korul vannak 60 lednel, 2,5w koruli fogyasztasaal, profil se kell nekik
Illetve ha izzo, philips scene switch, normal kapcsoloval uzemeltetheto, atmenet a dimmelos es fix vilagitas kozt, gyarilag 3 genyerossege es hozza tarsulo szinhomerseklete van, amit a kapcsolo isnetelt nyomasaval tudaz valtoztatni, amikor kikapcsolod, az utolso allapotot megjwgyzi
Amit ebbol neztem minden fokozaton villogas mentes fenyt adott, persze nagyon sok fajtaja van, mindet nem lattam megSzerk:
Atomgeszi
Honnan rendelted?[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
válasz KilgoreTrout #17054 üzenetére
Nem.meg, nem tudtam h.ilyenuk is van de akkor ez nem atmenet hanem upgrade, ha jol ertem fokozat mentesen dimmmelheto, de ezzel parhuzamosan valtozik a szinhomerseklet is
Terveim szerint a heten eljutok vegre a lumenet bemutatotermebe, kiemelt philips partner, remelem sok "finomsagot" lathatok naluk
Rajuk is csorgok, h lideritsem erdemes-e elmenni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az alábbi két lámpáról?
V-TAC LED lámpa GU10 (7Watt/38°) PRO
V-TAC LED lámpa GU10 (6.5Watt/110°) PRO -
Chaser
legenda
Hat a lumenetet nem sikerult elernem
-
Atomgeszi
veterán
válasz Chaser #17053 üzenetére
Fú, megint mire mindent összekeresek, hogy mi melyik legyen.
Bár a V-Tacnál mintha megtaláltam volna hasonlókat, csak ott ugye gyengébb a 2835-ös led(papíron legalább is)
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Primary92
senior tag
válasz macilaci78 #17059 üzenetére
Köszi!
Esetleg van javasolt alternatíva? Valamivel drágább is beleférhet.
-
Atomgeszi
veterán
válasz Atomgeszi #17060 üzenetére
Na, amiket kinéztem:
Slightlednél:
8 méter 10W -1250 lumen 12400
[link] végzáró alu profilhoz 440
[link] opál fedél 8 méter 1824
[link] átlátszó 5 méter vezeték 800
[link] 8 méter fehér sarok aluprofil 10240
[link] Philips GU10 5W 550 lumen 2 db 2580 ft
Összesen szállítással: 27046 FtVtacnál:
[link] sarok alu profil, tejfehér fedlappal, végzáróval(ha igaz amit látok a képen és a címben(bár a végzáró nem tuti, de a képen rajta van)) 11432
[link] 10 m 5050-es szalag 10,8W 1000 lumen 5100
[link] Samsung chipes Gu10 6,5W 480 lumen 2db 1580
összesen szállítással: 19102Szerintetek? Megéri a 7 ezer pluszt a slightled vagy rendeljem innen?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Chaser
legenda
válasz Atomgeszi #17062 üzenetére
az 5050 szalag nem tud 1000 lument, 8-900 körül van, akkor már 120 ledes 2835-öt vennék olcsó verziót, az tud 800 lument kb, de 5w-tal, van mindkettő szalagom, lehet meg se mondanám melyik fényét látom ha nem tudnám
5050 rgb-re tökéletese, fehérnek mondhtni elavult - jó ez túlzás, de vannak már jobb alternatívák -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
Üdv!
Ezek a villanykapcsoló helyére beépíthető fényerőszabályzók teljesen alkalmasak ledes potok fényerejének szabályzasára?
Mentavil Eco, vagy az MV5 család fényerő szabályozóira gondolok.
Vagy egyáltalán teljesen mindegy milyet veszek? Jók ezek ledekhez is? (Mármint ha a led fényerőszabályzós természetesen.)
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Chaser
legenda
válasz Thunderzolee #17064 üzenetére
Ami alapkovetelmeny h fetes vezerlesu legyen, feteshez az kell
A boltot hivd fel ahol aruljak, vagy a gyartot
1-2 hetet visszaolvasol, sok dolgot talalsz a dimmeles gyonyoreirol_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Atomgeszi
veterán
válasz Chaser #17063 üzenetére
A fehér meg opál búra viszont kb 25%-ot levesz. Alapból sem akarom hajtani 100%-on, hogy kíméljem a chipeket, szóval ilyen 90% körül gondoltam hajtani.
Most, ha a vtacos 5050 tudja a valós 10watton 1000 lument, akkor 90%-on 900 , búrával - 675.
Míg a slightledes 2835-nél ez alapból 10 watton 1250 lumenről indul, 90%-on az 1125 , a búrával meg 843120 led 2835 600 lumen 7,4W és ilyenből természetes fehérük nincs is.
Vagy van még 204led-es 18W 1700 lumen,de ez meg 9 Watton 850 lumen.
Vagy esetleg 240 ledes [link] 18W 3000 lumen. 9 Watton 1500 lumen. Még talán
Szóval igazából egyikkel sem vagyok sokkal előrébb.
Egyébként a szalag raktáron van a slightlednél. Amire várnom kell náluk az a fehér alu sarok profil, meg a végzárók, meg a philips GU10-es.
De mindegy végül is, annyira nem fontos. Még a mozgásérzékelő sem jött meg ebayről. Szóval szerintem megvárom ezt, ha már itt összekészítettem. Bízom bennük, hogy tudni fogják a valós teljesítményt a ledjeik..Gari meg 3 év a slightledre, vtacra 2 év.
philips gu10 3 év gari, samsung gu10 5 év.Szóval elég vegyes minden. De a philips több fényt ad kisebb teljesítményfelvételen.
Mivel a konyhában 6 méter lesz felrakva az csak a szalagból 54W, plusz a 4 panel összesen 48W, meg a páraelszívó 10W, az 112W és, ha jól számolom a 4 panel 4000 lumen, akkor mondjuk a szalagok (5050 esetén 4050 lumen - 2835 slightled esetén 5058 lumen - 240 ledes szalag esetén meg 9000 lumen).
Szóval legrosszabb esetben is lesz 9000( a non plus ultra esetben pedig 14000 - és akkor még csak 50%-on megy a 240ledes szalag.) lumen a konyhában, és akkor még hozzájön a páraelszívó 2x500 lumene, az 10000 már. ~ 12 m2-re az majdnem 1000 lumen m2-ként. Az már nem rossz. De lehet kicsit túl lőttem a célon.
Bár, ha azt nézem, hogy jelenlétérzékelőn lesz 2x12W panel, és az asztal fölött (fordított L alakban profilban fejmagasságban kb) kapcsolható a 2 méter szalag, plusz a konyhapultnál is 2x~2méterre bontom mozgásérzékelővel.. Akkor végül is még úgyis jó vagyok fényben talán.
-
pjen
félisten
A lényeg,megveszed a szabályzót,keresni kell hozzá egy olyan ledet amivel gond nélkül működik.Nem villog,nem dereng kikapcsolva stb.Ha valamiért kicseréled a ledet,kezdheted elölről.
-
Chaser
legenda
válasz Atomgeszi #17066 üzenetére
De az 5050 nem tud 1000 lument, a dimmelt feny pedig nagy esellyel villogni fog
Amit en csinaltam, ket szalag, fuggetlen vezerlessel, kevesebb feny, sok feny, ehhez mar jo az 5050 is, de 120 ledes kinai 2835 meg jobb, kb ugyanakkora feny, fele fogyasztassal_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
v_viktor
csendes tag
Ami most nekem bevált dimmelhető rendszer az a tűlábas MR16 spot a GE-től és mellé egy átlagos LED szalag vezérlő+trafó. A spot drágább mint egy GU10 dimmelehtő spot, de a 230V fali dimmertől olcsóbb a szalag vezérlő. Szóval a vége nagyjából ugyanaz pénzben és még működik is. A fali dimmer+gu10 spot véleményem szerint is lutri.
-
macilaci78
nagyúr
Cégnél 4 körön kb 60 db GU10-es halogén volt fényerőszabályzós kapcsolókkal. Kicseréltük őket dimmelhető ledekre, a fényerőszabályzót érdeklődés hiányában meg sima váltókapcsolóra cseréltük.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Aaron14
őstag
válasz Chaser #17070 üzenetére
Voltam itthon egy világítástechnikai boltban és 2800 lumen LED sort tudnak adni, ami olyan 3300 K. 12V-os, tehát kell hozzá táp egység. A TV hátuljára milyen alakzatban érdemes felrakni? Körbe a széleken?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Chaser
legenda
válasz Aaron14 #17074 üzenetére
Kiprobalod h felel meg neked legjobban, ezekre nincs szabaly, lehet ha csak hosszaban kozepre raksz egy csikor mar az is eleg, attol is fugg milyen messze van a tv a faltol, mi van a tv alatt/felett, mellette
-
Atomgeszi
veterán
-
macilaci78
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz macilaci78 #17077 üzenetére
azt nem is figyeltem ( :
sztem nincs is olyan szalag, lehet 5m-re értette a 2800 lument_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Atomgeszi
veterán
Hát jól rácsesztem. Már egy ideje ki akartam cserélni a hálóban levő led adaptert (fekete dobozos, olyan, mint egy laptop töltő), mert halkan cicergett. Oké, bementem kértem sorkapcsos LED tápegységet. 120W, 10A, jólva mondom, jó lesz, ha marad tartalék. Hát konkrétan kikapcsolt állapotban is úgy nyüszít, hogy az valami elviselhetetlen. Ha 100%-on hajtja a ledeket, akkor úgy majdnem síri csendben van, ahogy lehúzom 99%-ra fényerőt, már visít, mint a szomszéd Ronaldinnyó.
Úgyhogy holnap visszaviszem és megmondom, hogy mégsem kell, mert nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
1. Amúgy ebből kiindulva, ha megveszem a konyhába az étkezőasztalnál lévő 2 méter(2835 10W/m) led szalaghoz a 3A ugyanilyen sorkapcsos tápot, akkor az is ugyanígy fog vinnyogni?
Mert gondoltam nem 100%-on járatni, hogy kíméljem, meg egy süllyesztett valami falikapcsoló/dimmelő kapcsolót.
Fent lesz a gipszkarton álmennyezetben. Nem tudom, onnan mennyire fog kihallatszódni.2. A hálóban lévő fekete dobozos LED tápegységet, milyen anyagba, dobozba, kalickába, hanggátlódobozba tegyem, hogy ez a kis sípolás megszűnjön? Ja és nem lenne rossz, ha elférne az éjjeli szekrény aljába hátulról, ami van egy kis rés, tudjátok. Mert már unom ki be húzogatni az elosztóból.
-
-
assemble
addikt
Sziasztok,
E27 (és esetleg E14) foglalatba keresek olyan körtét, ami dimmelhető, és viszonylag szembarát, nem vibrál (akkor sem, ha az ember dimmelve használja). Telefonnal felvéve elég sok típusnál látható, hogy durván vibrál a cucc, főleg dimmelve.
Lehetőleg meleg hőmérsékletű kéne. Teljesítményben kellene kisebb is, nagyobb is.
Van valami ajánlott típus? -
macilaci78
nagyúr
válasz Chaser #17078 üzenetére
Lehet, hogy van, 20 mm nyákon egymás mellett két sorban a 2835-ös diódák, 240 db/méter, vagy ilyesmi...
Ha pedig az 5 méterre érti a 2800 lument, akkor az 560 lumen/méter, simán téglalap alakzat a TV széleitől befelé kb 10 centire, pár centi kihagyás a sarkokban még nem lesz gond.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Chaser
legenda
válasz macilaci78 #17086 üzenetére
Van 240-es kinai 2835, ha jol remlik egy soros, annyira surun vannak a ledek, h szalagot alig latni ezt ajanlotta anno az elado, mikor nehezmenyeztem h a 60 ledes 2835-e 400lumen lorul tud, ami kicsit keveske 1200-hoz kepest ( : az a verzio van 1600l korul meterenkent
-
macilaci78
nagyúr
válasz Atomgeszi #17079 üzenetére
jó lesz, ha marad tartalék - egy párszor már le lett írva, hogy a tápok hajlamosak ciceregni, zúgni, búgni, ha a névleges teljesítményüknél lényegesen kisebb terhelést kapnak. 20% tartalék elég, kevesebbet pedig a táp élettartama miatt nem célszerű hagyni.
kikapcsolt állapotban is úgy nyüszít... - hát igen, a 0% az lényegesen kevesebb, mint a névleges teljesítmény. Én épp ezért nem használok fix bekötésű tápot, ha a ledszalagot akarom kikapcsolni, akkor a 230 V-os ágat szakítom meg. Egy kivétel van, az íróasztal billentyűzetvilágítása, kb 120 cm 2835/60 szalag, 2A-es táppal.1. 20 W terheléshez 2 A-es tápot vegyél (24 W-os, pont 20% tartalék) és nem lesz vinnyogás.
2. Bármibe, amiben nem sül meg, le tudja adni a hőt. Én az egyik tápot a szekrény aljára csavaroztam, vannak pici pálcika méretű tápok is, például.
1. bónusz: semilyet. A fali dimmerek drágák, főleg, ha jól működőt szeretnél. Olcsóbb egy sima fali kapcsoló (on-off) és mellé a 12 V-os ágra egy rádiós dimmer.
Én a hálóba tettem fel RGB szalagot hangulatvilágításnak így, beállítottam egy programot, fényerőt, ennek 3 éve, azóta nem nyúltam a dimmerhez.Delta, Meanwell, FSP tápokat vegyél.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
-
Atomgeszi
veterán
válasz macilaci78 #17088 üzenetére
De itt pont az volt, hogy 100%-on hajtva jó. 99%-ra leveszem(rádiós pwm szabályzóval) és már cicereg. Onnantól már mindegy volt, hogy 90-50-30%-on hajtom, az ugyanúgy cicergett. 0%-on is.
A tartalékot arra értettem, hogy megint egy ötlettől vezérelve behúzok a szobába 15 méter szalagot.
A 2A villás táppal viszont nem volt bajom, az nem cicergett. Sőt a 6A fekete dobozos táppal sem volt évekig, csak most kezdett el kicsit nyivákolni.
A 220-as ág szakítást meg nekem a sima PWM(ebayes 1 dolláros mode/fényerő/speed) szabályzó elfelejtette a beállításokat. Bár a rádiós ennél jobb, az megjegyzi.
A rádióssal meg az a baj, hogy már 2 helyen is van a lakásban, és egymást zavarják. Tehát a hálóban állítom az ágy fölötti szalagot, erre a folyosón is állítódik(ha épp megy a fény, mert a macska miatt bekapcsolt mondjuk a mozgásérzékelő). Ez a baj ezekkel, hogy nem teljesen egyedi címük van.
Szóval ezek a Meanwell tápok, ha csökkentem PWM szabályzóval se fog ciceregni jó eséllyel?
-
Atomgeszi
veterán
válasz macilaci78 #17088 üzenetére
De amúgy meg nem értem, hogy miért ilyen rohadt drága, ha egy 1$-os ebayes vezetékre csatlakoztatható rendesen működik (attól vonatkoztassunk el,hogy kamerán nézve villogni fog - nekem szabad szemmel soha nem volt zavaró), akkor egy fali valami, ami igazából (általában) szebb köntösben van ennyi a különbség.
Ja meg ez a táp kérdés is érdekes. A kínai LED tápjaim közül egyik sem cicergett, gondoltam, most rászánom magam valami drágábbra, erre ez meg cicero.
Ilyen adaptert szedett már szét valaki? Ez fixen nem cicereg, jelenleg is ilyet használok PWM szabályzóval.
Be tudom ezt kötni 220V-ra wagoval? (gipszkarton mennyezetbe egyszerűbb lenne egy obo doboz, mint külön még dugaljt felrakni ennek)De feleslegesen se szedném szét.
-
Chaser
legenda
válasz Atomgeszi #17092 üzenetére
Ez ragasztott ha jol remlik, volt egy szatyor kinai tapom, nagy reszuk cicergett
De nem az a baj, rahazudjak az x w-ot, kozben felet sem tudja, rovidzar, tulfesz, tularam vedelem meg vagy van bennuk v nincs, a notebook toltogoz hasonlobol par mar megsult nalam, nem akartam kicsesz i valakivel h eladom, szigoruan akkor vannak hasznalva mikor otthon vagyunk...jah, mar elfogyott ( :
Ez a linkelt meanwrll olyan, h minimalis szellozes mellett is megy, nagy esellyel nem fog ciceregni, ha igen becserelteted
Slightlednel az ugyfeles emberke ezeket preferalta, de pl deltaval sincs baj, sot, sztem az egy fokkal jobb is
Ha sikerul ma hozok toluk egy 100w-os meanwellt, aztan referalok vinnyog-e ( :
Ugyanigy meanwellbol es deltabol is van sorkapcsos, az annak fuggvenye hova akarod rakni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
gekkoXT
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni az alábbi igényhez cuccokat?
- Nappali mennyezet led-szalag világítása, jó minőségű magas CRi leddel, vagy ha van ugyan ilyen minőségű változtatható színű rgbw akkor az is lehet.
- Olyan vezérlés, amit vezetékes villanykapcsolóról és smart rendszerről is lehet vezérelni. A fali kapcsol lehet billenőkapcsoló mint pl .a xiaomi vezetékes fali kapcsolója.
Ehhez való táp is érdekelne. A szoba kerülete 18m.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
veterán
válasz Chaser #17093 üzenetére
[link35W] Ezt néztem ki az étkezőasztal fölé, 2 méter szalag. Vagy még a 20W lenne [link]
Ezt meg a konyhapulthoz 4 méter 2835-ös SLED
[link60W]Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
Chaser
legenda
válasz Atomgeszi #17097 üzenetére
Sajnos, ha van lehetoseged slightledhez nezz be, sok dimmerjuk van, sajat is, de sajnos a 20e ft-osnal is volt olyan fokozat h villogott a szalag
Rgb-hez van olyan dimmerem, aminel egyik fokozaton sem villog a feny, ha jol remlik a programozhato szalag vezerloje ilyen, egyszinuhoz meg olyan, ami csak par fokozaton villog, a mechanikus tekeros nem villogott egyaltalan_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest