Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz nightshadow #11797 üzenetére
Köszi, de egyrészt ezért a pénzért nem éri meg (ugyanennyiért a legújabb modellek, csili-vili funkciókkal vannak csak sajnos high input lag jár hozzá), másrészt a Samsungot már teljesen kizártam, pont az alapján a táblázat alapján amit voltál kedves valamelyik nap összeállítaani. A 30ms már határeset, az alattit keresek. Az LG 37LH3000-es modelje volt egy időben (a kezdetekben) IPS panellal szerelve, de aztán lecserélték valami olcsóbbra, annak 20ms körüli a lag-je, az a referenciám
-
törölt tag
válasz nightshadow #11799 üzenetére
Pont most akartam belinkelni a Sony-t, hogy mi a véleményed róla?
Az hogy a tipusjelzés végén (Sony KDL37EX723BU) ott van a BU az jelent valamit? (angliában vagyok, az amazon-on kerestem rá) -
törölt tag
válasz nightshadow #11801 üzenetére
Értem, köszi! Közben az ebay-en találtam ezt: Sony KDL-40EX524, ami 150 fonttal olcsóbb és ha jól látom csak annyi a különbség, hogy nincs benne 3D (amire nem is vágyom annyira). Ráadásul ha 3D-t veszek akkor még 3D-s szemüvegre is költeni kell Nehéz, nehéz, még rágódom rajta egy pár napot. Mindenesetre köszi a kitartó segítséget, mindenképpen megírom, hogy mi mellett döntöttem és mik a tapasztalatok (feltéve ha érdekel valakit).
-
törölt tag
válasz nightshadow #11803 üzenetére
És az mire jó, hogy kétszer olyan gyakran frissíti a képet? (ez most komoly kérdés, nem irónia, tényleg nem tudom mi az előnye)
-
JOEPAPA
tag
válasz nightshadow #11793 üzenetére
A Samsungnál mit értesz kamu 100Hz en?
Nem interpolál képeket hanem csak megvillantja a háttérvilágítást? Azaz 2x ugyanazt a képkockát felvillantja? Az igazi 100Hz akkor mi lenne? Belekeveredtem azthiszem.Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.
-
NGA
addikt
válasz nightshadow #11787 üzenetére
Ne haragudj, de viszi a 9 gigás fullhd-s MKV-t ntfs-ről. BIZTOSAN viszi az MKV-t, mivel ezért vettem meg, nekem szinte csak MKV filmjeim vannak.
-
JOEPAPA
tag
válasz nightshadow #11817 üzenetére
A tippem a miértre:
Én vagyok egy tv gyártó, csináltam LCD-t hidegkatódfényű villannyal, ott az LCD utánhúzás ellen kiszámoltatom elektronikával a köztes kockákat...
Aztán végre sikerül filléres LED el keretből bevilágítani diffúzorral, úgy ahogy (nem értem miért vékonyítanak, és jön a felhősödés, miért nem vastagabb a tv és jobb a diffúzor hatásfoka, mert az lenne) a LED eket villogtatom 50Hz en ahogy a kép is frissül illetve frissül a sötétben amikor mosódik és rávillanton egyet a már statikus képre, aztán a sötétben megint fordulnak a molekulák az LCD ben, a LED gyors, jó stroboszkópnak is (már állítottam így gyujtást), aztán, hogy a mozgás élesebbnek (nem folyamatosabbnak! ÉLESEBBNEK) tűnjön nem egyszer hanem 2x villantok rá a statikus képre (két frissítés-átváltás közt statikus a kép, amikor beállt az LCD panel).
Aztán mivel kávézás közben kipróbáltam ezt, és észrevehető volt, de olcsó mert nem kell számítás, egy elektronika fölösleges, mehet az A6 osom árába...szóval villogtassunk, a LED et is beharapták a vevők, hát a 100Hz et is befogják.Na de én nem vagyok tv gyártó, se nem egy fejlesztőmérnök, de legalább pont kávézom, eszembe is jutott valami...
Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.
-
NGA
addikt
válasz nightshadow #11817 üzenetére
Nem lehet, hogy te az USA modellt nézted? Az europai tudja csak. Ma délután csinálok egy kis videot, az mkv lejátszásáról ha gondolod.
-
vlevi
nagyúr
válasz nightshadow #11855 üzenetére
" LG 42LK530 (kb. 126k) vagy LG 42LV4500 (kb. 150k), de ezekről még nem nagyon van teszt, így nem ismert, hogy valódi 100Hz-es e"
Mediamarktban bökdöstem pár percig egy 42LV4500-at. Motion Plus beállításai alapján valódi 100Hz-nek tippelném, van 0-10 között állítható a blue és a judder is, ugyanúgy, mint a Samu C650 tévében. A hatása is hasonló.
Input lagról nem tudok nyilatkozni. -
Ghoston
csendes tag
válasz nightshadow #11855 üzenetére
Éles vita dúlt ebben az input lag témában. Nincs viszonyítási alapom de én nem versenyszerűen szeretnék a tv-n játszani, csak 1-1 fifát/pest tolni a haverokkal.
A tippeket köszönöm, a sony tetszik csak túl sok a felár a 3d-ért, ami ráadásul nem is érdekel (laptop témában is így jártam a dell xps 17-el...). Bár legalább a sonyról van teszt.
Az LG-k jó vételnek tűnnek de a zsákbamacskát nem szeretem:S. -
malwy
senior tag
válasz nightshadow #11868 üzenetére
Jobb képminőség, homogenitás jár leddel?
-
Madn!ght
addikt
válasz nightshadow #11889 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget!
Igen, a használtak között nézelődtem. Mérlegeltem a tudás, valamint az ár között, és a c650 lett a befutó. EZ.
Már bonyolítom a fórumtárssal a tranzakció részleteit.
A méretről annyit, hogy jelenleg egy 66 cm-es CRT TV-m, van, és az is megfelel az elvárásaimnak. Szerintem a 82-es is bőven megteszi. Persze a nagyobb sem lett volna rossz, viszont ezt 70k-ból megoldom.
-
wjoe
tag
válasz nightshadow #11922 üzenetére
nightshadow:
Köszönöm a gyors választ.
Akkor ezeket fogom keresni a boltokban szemrevételezés céljából.Egyébként az ezekben lévő panelek megegyeznek a 32/40"-s modellekével vagy teljesen mások?
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Szia!
Én nem értem ezt a sok input lag-ot. Nekem A656-as tv-m van. 3 éves lassan és simán lehet fps-t játszani rajta. Nincs laggolás. Monitornak használom. 3 év alatt meg gondolom sokat fejlődött a technika.
-
törölt tag
válasz nightshadow #11957 üzenetére
Köszi! Közben találtam (egészen pontosan Mityu_76 kartárs találta) mégegy esélyest, Philips 42PFL5405H, 100Hz-s, nem LED-es (amit nem bánok, sőt) 17ms input lag, 130 eFt odahaza, itt 500 pénz. Dicsérték nagyon, ráadásul 42".
[ Szerkesztve ]
-
pr0bi
senior tag
válasz nightshadow #11961 üzenetére
Egyébként mi ez a 360-as fordulat a sony tévéken, hogy simán lejátsza az mkv-t ? A tavalyi modellek még fw. frissítés után se tudják
-
mattheus
őstag
válasz nightshadow #11961 üzenetére
Szia!
köszönöm a tanácsokat. A 60 ms lagot rosszul írtam, mert az a EX710 esetébn olvastam Link: MKV esetében a Sony szalonban (Allee-ban) mondták, hogy csak minimális sikerrel lehet MKV fájlokat lejátszani. Sőt Divx esetében 576 vagy kisebb méretűeket..... Samsung ettől fényévnyivel jobb.
3D egyszerűen ratyi szerintem, ami aktív shutteres, LG megoldása szimpatikus, de azok a TV-k nem tartják az árukat és azok sem Best Buy termékek konzol játékra.
De még még mindig nem tudom, hogy mit vegyek.....
-
junior11
veterán
válasz nightshadow #11949 üzenetére
Nem, a 3D nem érdekel, csak bónusz. Viszont pl. Sonyból 100Hz-et csak az EX720 tud és a drágább modellek. A Samsungtól pedig a D6530 ami tetszik (csak itt a panel lottó...).
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
camalot
tag
válasz nightshadow #12006 üzenetére
De van ám. Sajnos az sem kivétel.
12004: meg tudom érteni. A gyártók árkartellje meg a sok manipula miatt nem csodálom hogy elmegy a kedve. 2 évente egy "átlagmagyar" nem fog ezer eurot elbaszni tv-re. Aki 2d-t vesz az cserélheti egy-két év múlva 3d-re.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz nightshadow #12006 üzenetére
Hát igen, méghozzá a taiwani AUO-val keverik a Sony-Samsung PVA-t...
Ami még a Sony mellett szól, hogy nálam az egyik legmegbízhatóbb márka (a Panasonical együtt).
-
wjoe
tag
Samsung 37D5000 vagy 37D5500 (csak a SmartTV a különbség), illetve Sony 37EX720. Azért ezek, mivel PS3 is lesz rákötve, s nagyjából ennek a két tévének elfogadható az input lagje.
Ezekkel partiba lehetnek az LG 37LV4500 és 37LV5500 (ezek között is csak a SmartTV a különbség) illetve a 37LE5500 (2010-es) modelljei? Leírás alapján tudásban ott vannak, mint a Samu és Sony. Az input lag értéküket nem találtam meg
Az LG 37"-s paneljait is külső gyártók készítik?
-
Lehiñito
senior tag
válasz nightshadow #12070 üzenetére
Szia Shadow!
A Philips 42PFL5405H nem ajánlható kategória 100Hz nek?
Vagy van valami gond a Philipsekkel, hogy nem nagyon beszél és ajánlja senki? -
vendingo
veterán
Köszi a segítséget!
Az LG amit ajánlottál az eléggé korrektnek tűnik felszereltségben, és árban is.
Ezeken hogy megy a net? Beépített wifi antennásak, vagy kell vennem egy stick-et hozzá?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
oliver7777
tag
Köszi a választ!
Sajnos a UE32D6xxx sorozat egy picit már drága a kerethez képest.
A C650 sorozat valódi 100 Hz-es volt?
Én még a UE32D5000-et néztem, de akkor ez ezek szerint nem valódi 100Hz-es
Más márkából ajánlat esetleg?
Egyébként milyen már, hogy azt írják rá, hogy 100Hz, közben meg nem az?Köszi!
-
BBéci
legenda
válasz nightshadow #12245 üzenetére
Ezért javasoltam a Samsung honlapját.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ALI_G
veterán
válasz nightshadow #12245 üzenetére
Az világos, de akkor az 5000-esben még Internet@TV sincs?
akkor ez fail, 100k-ért nincs LED-es 32" TV ami lejátszik filmet usb-ről és van rajta "internet" (az Internet@TV elég lenne).
Mappa: thx.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
válasz nightshadow #12252 üzenetére
Én is így találtam, de 23k felárat nem éri meg. A D5000-et megrendeltem 99ért.
Mappa: nekem van Internet@TV és sokszor igen jól használható. Időjárást megnézni, google maps-on keresni gyorsabb mint bekapcsolni a gépet (2 perc reggel). Ezen kívül van rajta fitness progi, amit használok, de facebook, youtube is sokszor van használva.
Nyilván PC-n egyszerűbb, de ezeket gyorsan tudom használni, youtube-ot pedig haverokkal jó nézni 100 centis TV-n sörözés közben.[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
válasz nightshadow #12337 üzenetére
Az akkor csodálatos. LV4500 milyen lehet hozzá képest?
-
Faci80
csendes tag
válasz nightshadow #12337 üzenetére
Köszi a linket! Máris kilőve a TV
Naturally darker scenes were even worse hit, add that to the already mediocre shadow detailing and black levels and we have a television that was close on 'unwatchable' in low light conditions.Hát azt hiszem felejtős ez a LED háttérvilágítás, maradok a CCFL-nél, aminek talán jóval több előnye mint hátránya van.
Esetleg LG LK 530-ről vélemény vagy egyéb alternatíva 42" CCFL LCD tévére? Nincs igazából se 3D-re se SMART funkciókra, csak sötétben is maradjon nézhető, na meg persze pici imput lag!
Azt hiszem ettől a TV kereséstől totál káosz kezd uralkodni a fejemben...
[ Szerkesztve ]
-
oliver7777
tag
válasz nightshadow #12388 üzenetére
És ez melyik nálunk is forgalmazott tv-nek felel meg, vagy melyikhez áll közel?
Köszi!
-
ginola
addikt
válasz nightshadow #12405 üzenetére
Köszi az NX 3d-be milyennek számít?
-
Ragnar95
félisten
válasz nightshadow #12405 üzenetére
Az EX gyakorlatilag a belépőszint a Sonynál.
Azért ez így nem igaz. A BX a belépősorozat és az EX720 az már az NX720 előtti modell.De igaz, hogy az NX sorozat az EX fölött áll.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
ginola
addikt
válasz nightshadow #12409 üzenetére
A crosstalk a villódzás ugye? Akkor egyértelmű nx 710 , amit érdemes e kettő közül venni, már csak kalibrációs beállításokat kell keresni hozzá
Köszi szépen.
-
ginola
addikt
válasz nightshadow #12411 üzenetére
Nekem nem jön be a 3D, szerintem csak "D síkokat látunk egymás mögött, ez nem az igazi.
-
ginola
addikt
válasz nightshadow #12570 üzenetére
Ezekkel a beállítások jük 40es méretre, bár a gamma kicsit magad maradt
-
junior11
veterán
válasz nightshadow #12570 üzenetére
Köszönöm, már többször is elolvastam, ami a lényeg, a képminőség tekintetében rendben van.
-
őstag
válasz nightshadow #12588 üzenetére
Az LG 47LK530 nem tükröződik. azaz nincs előtte üveglap. A led-est nem néztem, mert nem érdekelt, de ha csak abban különböznek, akkor biztos az sem.
Én a két 47-es közül a sima LCD-t venném, nem a LED-est. Szerintem a 47-esen a méret miatt még jobban kijönnek az edge led hátrányai, mint egy 42-esen. De ez hangsúlyozottan csak vélemény, és valószínűleg csak az olcsóbb edge led kategóriákra igaz. Meg kell nézni saját szemmel, mert sajnos teszt nem nagyon van róla.
Lehet ide boltot linkelni? Mert akkor leírnám Pantok-nak hol vegyen tv-t, csak nem tudom szabad-e.
-
őstag
válasz nightshadow #12592 üzenetére
Köszi.
Szóval a webesek közül én a PC-Dream Shop-ot ajánlom. Én is és több ismerősöm is rendelt tőlük, csalódás nem volt.
150.000 alatt 2.500-ért szállít házhoz az országban, felette ingyen. A saját alkalmazottjuk hozza ki, összerakja, beköti, beállítja, ha megfelel, akkor tölti ki a számlát és fizetsz. Ha valami problem van, akkor elviszi. Még azt is végigvárta türelemmel, amíg leteszteltem esetleges pixelhibára. Gyári gari, ha kéred akkor ők intézik, nem neked kell. Mindemellett jó árak.
[ Szerkesztve ]
-
Shorine
csendes tag
válasz nightshadow #12588 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Felhasználói vélemény esetleg ezekről a tv-ről?
Üdv,
Gigabyte UD4P I7 920 D0 6GB Corsair XMS 1600 Mhz
-
james008bond
őstag
válasz nightshadow #12587 üzenetére
De legalább ennek jó képe van, a színek normálisak, a fekete koromfekete, a fehér vakító, és még a DTS-t is kiadja
[ Szerkesztve ]
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
junior11
veterán
válasz nightshadow #12599 üzenetére
Igen, a HX900-zal együtt.
-
őstag
válasz nightshadow #12597 üzenetére
Tyűűűűűűű....
Ilyet még nem láttam. Eléggé durva....
Kicsit utánaolvastam. Volt egy olyan tanács, miszerint a háttérfény növelésével, a fényerő és a kontraszt csökkentésével valamennyire kezelhető. Gondolom a fényterítő lemezzel van valami baj.
-
james008bond
őstag
válasz nightshadow #12599 üzenetére
Igen, akkor még brutál árfekvésben volt...nyáron 4 szemüveggel 305.000-ért adták, márkaboltban. Olcsóbb tv is szóba jöhetett volna, de ha veszek hozzájuk 3D-hez jeladót+wifi kütyüt+még 2 db szemüveget, akkor már jóval több lett volna egy "olcsóbb" Sony tv. Ráadásul a logo világítás nagyon tetszik, főleg sötétben . Szerintem elég jó a képe, egyébként, és a sarkok bevilágítása vagy mi sem zavar, merthogy eddig nem igazán vettem észre.
Life's Good!/Samsung Galaxy S 6 Edge + Gold/Platinum/S 7 E/Fit 2/PowerBeats 2 wireless/Sony LX900
-
norcsika79
csendes tag
Nem teljesen ilyen. Csak a jobb és bal oldal szélen látható függőleges csík kb 1-2 cm széles lehet,de elég halványan látható.Inkább a sötétebb,kék,fekete háttérszineknél világít be,vagy lehet észrevenni. Olyan mintha ott élesebb lenne a képernyő bevilágítása. Érdemes cseréltetni a készüléket,vagy minden Sony NX tipus ilyen lehet?
-
Terrorista
senior tag
Az idei LED-es modellekről mik a vélemények? Mennyire küszködnek ilyen jellegű vagy más problémákkal?
Eddig nem LED-es LCD-t akartam venni, aztán a napokban elkezdtem a LED-eseket is nézegetni és most nem igazán tudom mitévő legyek.
-
norcsika79
csendes tag
válasz nightshadow #12617 üzenetére
Pénteken felugrottam pestre a Sony márkaboltba. Megnéztem egy bekapcsolt ugyan ilyen készüléket és azon is látható volt ez a jelenség. A biztonság kedvéért átugrottam egy másik szintén Sony üzletbe és ott is szintén ez volt. Mindkét üzletbe azt mondták hogy mivel ennél a tipusnál oldalt megvilágítás van(Edge-Ledit) ezért látható enyhén a jobb és bal szélen a kb 1cm es vastag függőleges enyhén átlátszó bevilágítós csík.......Azért egy 350.rugós tv készüléknél,ez már nem lehetne megengedett szerintem. Amúgy meg nagyon szép képe van mind az SD/HD csatornáknak is.Gyönyörű! Sony KDL40NX720. tipusról volt szó ha valaki ilyet nézne ki magának.
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz nightshadow #12734 üzenetére
Hmm BluR re..PC re alkalomfüggően...+ módjával tv adásra (Film+SD )
Plazmát kevésbé akarnék...Tudom nincs is bajom a belépő szintel...
3d nem kéne..tudom ennyiért nem is lesz ,de ha lenne akkor is elég a norm 2d ![ Szerkesztve ]
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
junior11
veterán
válasz nightshadow #12773 üzenetére
Hali, neked mi a véleményed a Sony EX720 vs. NX710 összehasonlításról?
-
junior11
veterán
válasz nightshadow #12775 üzenetére
Hát igen, jelenleg egyforma az áruk.... Az NX720 és a HX720 kétlem, hogy kapható lesz olyan 200 körül... Sokat akarok
-
junior11
veterán
válasz nightshadow #12777 üzenetére
Hát igen, a Sony az árakkal sosem bánt barátian. Neked volt szerencséd látni az NX710-et s az EX720-at? Mit tapasztaltál?
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest