Új hozzászólás Aktív témák

  • cOxeR

    Ármester

    Sziasztok!
    Garázs mennyezet szigetelést szeretném megcsinálni, télen 6-8 fok alá most se megy fűtés nélkül (kívülről körbe szigetelt) viszont nyáron nagyon felmelegszik 30++, mert a tetőtér felette egy légtér beton födémes. Lakórész külön körbe van szigetelve a tetőtér padlószinten (10cm eps), meg a garázs oldalfal találkozásánál is. 10-15 fok közötti temperált/fűtött teret szeretnék elérni téli időszakra, ami nyáron sem melegszik át nagyon.
    A tetőtér beépítése még kérdéses, csak a garázs fölött tudok beépíteni, így nem tudom mi lenne az ideális, a mennyezetet szigetelni, vagy a betonfödémet felülről.
    Előbbi ugye nem lesz teljesen hőhíd mentes, mert pl garázsmotor is fel van szerelve, a szerkezet ami a motorhoz megy, csak körbe tudom szigetelni. 4-5 cm vastagságban gondolkozom, az elfér a kapu szerkezet alatt, a sín 4 cm magas.
    Hálózni/vakolni így is kell a mennyezetet, a kérdés mivel járok jobban, fentre veszek lépésálló szigetelést, könnyebben lerakom hőhidaktól mentesebb is lesz, mert üres egyenes felület, vagy alulról tegyek és azt hálózzam, vakoljam, meg ugye ott kell ragasztani/dűbelezni is. Kell-e egyáltalán dűbelezni a mennyezeti oldalon, vagy elég a ragasztás?
    Sima EPS vagy grafitos alulról esetleg fent lépésálló?
    Köszi! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák