Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz fogtunder #116409 üzenetére

    Milyen gép ez az aksis, ágaprító vagy fűnyíró?

    Én szeretem a Makita termékeit de ez az akkus kategória nagyon drága. Pont ma néztem egy akkus fűnyírót, 300 ezer, és tényleg nem kellene játszani a hosszabbítóval meg sokkal egyszerűbb is volna, és biztos vagyok benne hogy minden igénynek eleget tenne, csak 3 kiló.

    Nálam a melléképület és a lakáselosztó között 5x2,5-es vezeték van, és 35-40 méter körül van az is! Ugye itt is már szépen esik a feszültség, 3x16A kismegszakító van fent, nézegettem anno hogy veszek 5x10mm2 kábelt, 50 méter ilyen 125-150 ezer forint, arról nem is beszélve hogy légkábel, annyira nem akartam erőltetni mert csak fagyasztóláda megy róla meg fűnyírás, világítás, ennyi.. De főleg az a bajom vele hogy légkábel és nem tudom mennyi lesz az élettartama mert nem gumikábel.

    Amit múltkor linkeltem azt a Dewalt gyalugépet, 2,1kw-ot fogyaszt, 4 órát ment a gép, mondjuk az túl is melegedett, de volt vagy 30 fok, illetve egy percet se volt pihentetve, aztán le is állt. Majd kézzel meg lett indítva a lánc aztán ment tovább. Meleg is volt, 4 óra alatt úgy leégett az orrom hogy mikor bementem már lehámlott róla a bőr. Ha nem lett volna ilyen meleg akkor kiderült volna hogy mennyire számottevő ez a feszültségesés dolog, mert a melléképületből kapta az áramot és még azon rajta volt a 35 méteres 3x1,5mm2 HR07-es hosszabbító.

Új hozzászólás Aktív témák