Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok! A hitel felvételhez nem lehet adótartozásod! mi számít annak? Pl nekünk még van 2 havi illeték részlet ,amit a házunk után fizetünk vagyis a feleségemnek van! Ez annak számít vagy csak az ha nincs befizetve időben az adó?
Battletag: hojszi#2983
-
Intel fan11
őstag
Ez a részletes számla dolog engem is érdekelne! Tavaly cseréltettünk ablakokat lakástakarékra! Részletes számlát akartam kérni, de nem adtak. mondván ez rengeteg tétel, hanem volt árajánlat szerződés ,amiben minden benne volt tételes. a Számlán csak annyi volt, hogy homlokzati nyílászáró csere szerződés szerint. Vittem a banknak a számlát meg a szerződést. Szerződést nem is nézték csak a számla kellett ott elfogadták így! Nem tudom itt majd hogy lesz? Egyébként abban a mákos szerződés mintában nincs is nagyon hely részletezni. Örülök ha belefér a szöveg abba a kis rublikába, hogy pl beltéri ajtó csere mellé az összeg mennyi a munkadíj mennyi az anyaga díj!
-
Intel fan11
őstag
Szerintetek ha van 3 millio onero. 3 millio kamattamogatott hitel! Az allamkincstar megosztva utal penzt? Tehat 1,5 milliot a kamattamogatott hitelbe 1,5 milliot , pedig a bankszamlamra! Elvileg a hitelbe automatikusan torlesztodik csak kerdes lehete igy vagy mind a 3 millio a hitelbe megy.
-
Intel fan11
őstag
Úgy tudom lesz értékbecslés. Az kb 30ezer ft 3 misi 1,5 %-as az 45ezer. jelzálog bejegyzés az nem tom mennyi plusz tulajdonlap lekérés. Indulónak sztem minimum 100ezer ft. Kérdés induló díjat visszadnake? Az jó lenne. Cégtől ahol dolgozok sikerült felvennem 3 milliót, így most nem sűrgős a másik 3 misi még. Májusra kellene igazából. Viszont az a bajom, hogy amit államkincstár ad pénzt vissza az mind a hitelbe megy. Én meg úgy szeretném, hogy maradjon meg belőle nekem is. Ezt így meg nem lehet úgy tudom!
-
Intel fan11
őstag
Babavárón már túl vagyunk és a csokon. plusz szobát már nem akarunk, de azért vicc, hogy egy garázs előrébb való mint egy szoba! Persze mi esetünkben jó, mert garázsunk nincs kivakolva lassan leszakad az ajtó, így most feltudjuk újítani vakolás festés elektromos kapu rá stb. de lehet vkinek egy szoba fontosabb volna!
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok! Volt mák felé kérdésem, hogy ha felveszek 3 millió hitelt és van 3 millió önerőm és sikerül összeszedni a 3 millió visszatérítést hova utal a mák és mennyit! Itt a hivatalos válasz!
Tisztelt Érdeklődő!
Megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet (továbbiakban: rendelet) alapján.
Amennyiben Ön felújítási hitelt és ezt követően otthonfelújítási támogatást igényel, akkor a jóváhagyott támogatás teljes összege a hitelintézet részére kerül átutalásra, az otthonfelújítási hitele előtörlesztésére. Amennyiben az otthonfelújítási hitel fennálló tartozás kevesebb mint a támogatás összege a hitel előtörlesztés után a különbözetet Ön megkapja folyószámlára utalva.Ez így tök szívás! Sztem én inkább felveszek 1 személyi kölcsönt hagy döntsem el én mit akarok a pénzemmel ne a mák döntse el!
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #572 üzenetére
Ja es multheten erre a kerdesemre az erstebankos ugyintezo azt mondta nekem utal a mak es eldonthetem mennyit torlesztek elo! Mak szerint nekem fognak utalni!
-
Intel fan11
őstag
-
Intel fan11
őstag
Van ez a mákos vállalkozási szerződés! Tanu bárki lehet? Pl Édesapám feleségem is? a Hozzá tartozó mellékletben a szerződött konkrét felujítási munkát ki kell választani és x-et rakni hozzá? Vagy abba a kicsi rublikába részletezni kell?
Ezt a szerződést előre meg kell írni? vagy jó úgyis mikor kész a munka számlaíráskor kitöltjük ezt is! Azért kérdezem, mert van ilyen rész benne felújítási munka teljesítésének határideje! pl ajtó cserénél megrendeljük az ajtókat ez lehet 4 hét is de lehet 8 hét is meg igazából nem vagyunk határidőhöz kötve!
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Ceges kolcsont vettem fel 3 milliot. Ezt vegetjuk oneronek! 3 milliot szeretnek banktol. Ha teszem fel a mak adna 3 milliot ezt mind a banki hitelbe rakja. Persze ertem en h kifut a hitelem, de mas tervem volt ezzel a 3 millioval. Pontosabban 1,5 millio elotorlesztes. 1,5 millio egyeb masra koltenem, de igy ergo elveszik a penzem.
-
Intel fan11
őstag
válasz DoItYourself #593 üzenetére
infót tolni kell. Az a baj aprosagon elmehet az egesz. At kell ragni az egeszet. Hallom papir kitoltese se egyertelmu minden. Kitudja mibe kotnek bele.
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #602 üzenetére
Sokan itt utalnak. Megertelmetlennek neznek, de harcos vagyok szedem az infot es majd magam dontok nincs szuksegem kozvetitore! Sok az idiota ugyintezo 2 egymasnak ellent mond hasznot lehuz stb! babavaro hitelnel is ilyen voltam !
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
-
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #676 üzenetére
Ha nekem a lakoepuletben van a garazs pl egy garazskapu beepites, garazs vakolas mihez tartozik a vallalkozasi szerzodesben? Garazskapu mehet kulso nyilaszarocserehez? Vagy a gepjarmutarolo letesiteshez? Ne haragudjatok hogy annyit kerdezek es esetleg hulyeseget, de nekem rengeteg felujitasom lesz. Elfogok veszni a papirok kozt
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok! Ma voltam erstebe erdeklodni az otthon felujitasi hitelrol. Szokasos meneten es papirokon kivul ami nekem ujdonsag volt hogy elore vinni kell a vallalkozasi szerzodeseket. Le kell fedni elore a penzt h mire akarom kolteni es mennyibe fog kerulni. Ertheto reszben, de annyi mindent fogunk csinalni hogy pl anyagarrol fogalmam sincs mennyibe fog kerulni! Ugy vagyok vele valahol el kell kezdeni es majd latjuk meddig tart majd a penz. Penz nelkul meg hogy kezdjuk el! Ennyibol nekem ez erthetetlen. A procedura vegen pedig vinni kell a szamlakat a bankba is nem csak a makhoz. Ami pozitivum. 4 millio felett az erste visszateriti az indulo koltsegeket! Kozjegyzoi dij kb 30-50ezer. Ertekbecsles 32500 ft. Tulajdonlapot lekeri a bank. Indulo koltsege viszont nincs a hitelnek ez az 1-1,5% ami szokott lenni. Nekem vannak specko intezni valoim a foldhivatalnal kprmany ablaknal de ez egyeni. Remelem tudtam infot is adni nem csak kerdezni.
-
Intel fan11
őstag
Udv. Ha nekem lako elpuletben van a garazs azt vakoljuk. A makos Vallalkozasi szerzodesben melyik reszhez lehet irni? Illetve ehhez az elektromos garazskaput mihez lehet irni? Kulteri nyilaszaro csere?
-
Intel fan11
őstag
Gepjarmu tarolo letesitese igy van fogalmazva. En ugy ertelmezem uj epitese. Na nekem megvan a garazs csak nincs levakolva nincs kifestve ajto meg eleg rossz alapotu rajta. Masik kerdes irta itt vki hogy ha nem reszletes a szamlam akkor a vallalkozasi szerzodesben kell reszletezni. Vallalkozasi szerzodesben erre nincs hely szerintem. Olyan pici az a rublika orulok ha azt belebirom irni hogy garazs vakolasa. Most gyujtom a szerzodeseket, mert vinnem kell a banki hitel igenyleshez. Erdekes sehol se lattam h ezt le kellene adnom, de a bankos csaj keri. Viszont lenne meg 1 kerdes bankos csajt nem merem megkerdezni. Elfogade a bank olyan szamlat ami hitel folyositas elotti datummal szerepel?
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #734 üzenetére
Ma beszeltem komuvessel azt mondta o mindig ugy ad szamlat munkadijjrol hogy komuves munkak. Nem szokta reszletezni. Ez gond lehet? Pl garazs vakolas ezt fedi is. De pl haz alap szigeteles burkolast is vedi?
-
Intel fan11
őstag
Vallalkozasi szerzodesbe anyag dijjat akkor is irni kell ha nem o hozza az anyagot? Vagy odairunk kbra egy osszeget es lesz annyi amennyi?
-
Intel fan11
őstag
-
Intel fan11
őstag
Villanyasz munkanak a dugalj es kapcsolo kialakitasos resz felel meg. Ehhez mindent hozza lehet irni? Pl csereltettem teljes biztositek tablat fi rele lett felrakva. Leendo klimanak huztunk 40 meter vezeteket kulon. Mellekepuletbe foldkabellel szeretnek vezeteket huzni es ott konnektorokat kialakitani. Vettem ledes izzot lampatestbe. Ez igy megfelelhet ha igy leirjuk szerzodesbe?
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Ebbe a kozeli hozzatartozoba mi fer bele? Pl sogorom acs o vallalhat nalunk munkat?ebbe az otthonfelujitasi programba?
-
Intel fan11
őstag
Mivan abban az esetben ha megirom pl a komuvessel a vallalkozasi szerzodest, de menet kozben talalok ki extrakat? Es emeli az osszeget es a vegen magasabb osszegrol kapok szamlat? Pl most talaltuk ki h lakasben van olyan fal ahol kemeny fut es atvan katranyosodva. Leveretjuk a vakolatot es ujra vakoljak! Tolem a bank elore ker vallalkozasi szerzodeseket! Es menetkozben barmi valtozhat akkor mivan? Persze irhatunk uj szerzodest, de majd penz igazolaskor a bankfele nem az a szerzodes lesz amit leadtam az elejen. De amugy nem is ertem hogy elore miert ker ilyet a bank. Mikor sokminden keplekeny meg ott meg osszegeket kell lefektetni!
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
válasz Intel fan11 #753 üzenetére
Erre vki vmit? Sogor kozeli hozzatartozo-e? Mak sogort nem ir! Csak egyenesagbeli rokont! Teso anya apa ilyesmi!
-
Intel fan11
őstag
-
Intel fan11
őstag
Ugyis a mak biralja el nem? O fog banknak utalni penzt. Asszem az is levsn irva a tervek 25%nak kell teljesulni hogy ne valjon piaci makatozasu hitelle.Miert baj ha en hitel folyositas utan meg plusz szerzodeseket kotok? Ergo tobb penz jon vissza? Most irok vkivel szerzodest x munkarol esetleg meg kitalalok vmit irunk masik szerzodest masik munkarol. Ez nem megoldhato?
Amugy esetleg sima lakashitel nem jobb ettol az otthonfelujitasi hiteltol?
Egyebkent pl olyan munka is van ami kesz lesz mire a hitelt folyositjak. Ez is problema?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest