Új hozzászólás Aktív témák

  • alpihun

    senior tag

    Sziasztok!

    Építem egy miniPC-n az első budget otthoni szerverem. Ehhez szeretnék egy 4-5 TB-os külső HDD-t csatolni. Még az alap (NUC/prodesk mini/valami) sincs meg, viszont azért döntök külső melett, mert
    - nincs sok esélye, hogy legyen benne belső (akár 2.5") HDD-nek hely
    - random külső HDD-kre mindenhol látok akciókat, a 4TB 75 euróért simán összejönne, míg belsővel olyan 100 euró inkább, amihez még lehet kell majd tray+kábelek vagy enclosure
    - USB 3.0 amúgysem lesz bottleneck

    Nem kell semmi feature, beüzemelés után remélhetőleg kb félévente egyszer kellene hozzáérnem, tárolni olyant fogok rajta ami vagy mindegy, vagy 2 másik helyen is backupolva van. De a teljesség igénye végett:
    1. Méret mindegy, tárhely 4-5TB.
    2. Gondolom egybeépített, ár miatt.
    3. Nem hiszem hogy kellenének szoftverek, kiegészítők (pl. tokok), vagy egyéb extrák (pl. fémház, extra dizájn, ütésállóság).
    4. Home server, folyton futna, de elérve nem lesz épp olyan gyakran.
    5. Minél olcsóbb, 100 euró alatt.
    6. 2-3 év garancia jól esne, de az 1 sem kizáró ok.

    - Ilyeneket látok, mint Seagate Expansion és One Touch, Toshiba Canvio Basics és Canvio Flex, WD Elements és Black P10 és My Passport. Ezek közül van ami valamiért jobb lenne nekem, mint a többi?
    - 3.5-ös külső HDD-nek lenne valami előnye 2.5-el szemben? Csak bonyodalomnak látom, hogy külön áram kell nekik (Seagate Expansion és WD Elements).
    - Azon kívül, hogy évek múlva egy nagyobb NAS-ra tudom upgradelni, lenne más indok, hogy egy WD Red + ilyent nyeljek most le?

    Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.

Új hozzászólás Aktív témák