Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Kékes525 #20986 üzenetére

    Ha egyben kell ekkora tárolókapacitás, azaz 1 db ilyen külső HDD, akkor ugyanazt tudnám mondani, amit nemrég egy hasonló esetnél: kérdés | válasz.

    Egylemezes (1 db HDD) kivitelben 10 TB-os gyári kiszerelésű külső merevlemezt jelenleg eleve kevés gyártó kínálatában találni (példa). Illetve több népszerű sorozatnál van, hogy csak max. 4-8 TB-os modellek érhetők el (példa). Ennél nagyobb tárolókapacitású megoldások pedig esetleg max. többlemezes (RAID) formában vannak ezen gyártók kínálatában (példa). Ha mindenképpen egylemezes típus kell és nincs igény pl. szoftveres extrákra, akkor inkább a külső házas megoldás felé billen a mérleg. Aztán, hogy adott esetben melyik kedvezőbb anyagilag, az más dolog. De jelenleg egy merevlemez-alapú tároló 10 TB-os kivitelben nyilván nem filléres kategória és mindkét megoldásnál megkérik az árát.

    Adatbiztonságról meg nyilván akkor lehet beszélni, ha a fontos adatokról van biztonsági másolat. Illetve e tekintetben a fizikai tárolóknál ajánlott külön-külön tárolóra menteni az adatokat. Tehát pl. nem kizárólag 1 db 10 TB-os belső / külső merevlemezen tárolni mindent, hanem eleve több db merevlemezen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák