Új hozzászólás Aktív témák

  • alfalibra

    tag

    Sziasztok!

    Szeretnék 1 v 2 TB-os külső merevlemezt venni, hogy a fontos személyes fájlok a biztonság kedvéért meglegyenek két helyen is. A WD-vel szemezek, mivel azt mindenhol megbízható márkának tartják, de hogy meglegyen a lelki nyugalmam, ütésálló kivitelre gondoltam. A WD-nek strapabíró kivitelben csak ez a nagyon drága MY PASSPORT PRO-ja van ? A vízállóság nem szükséges csak az esetleges eséstől tartok.

    Vagy jó megoldás lehet mondjuk egy ilyen https://www.arukereso.hu/merevlemez-c3103/western-digital/2-5-1tb-sata3-wd10spzx-p372549889/ WD blue és egy szilikonozott külső rack pl: http://www.raidsonic.de/products/external_cases/external_cases_25/index_en.php?we_objectID=3190 ?
    Bár gondolom, attól h szilikonozott, nem lesz ütésálló, max pár százalékot javulnak az esélyek fizikai behatásánál?

    Illetve nem tudom, hogy backuphoz célszerű lenne-e a 3,5" méret? Azért merült fel bennem, mert látom, hogy a így olcsóbb lenne, kijönne a 2TB is. Ha nem hordoznám, akkor végülis mindegy a méret?

    Bár most pont olvastam egy ilyet: "A 2,5 colos HDD-k további előnye, hogy mivel eredetileg noteszgépbe készülnek, jobban ellenállók a rázkódásokkal, ütődésekkel szemben. Ha egy 2,5 colos HDD működés közben (alacsony magasságból) leesik, jó eséllyel mind a mechanika, mind az adatok túlélik." Ez igaz? Ha mondjuk az íróasztalról landol hirtelen a padlón, az még "alacsony magasság"?

Új hozzászólás Aktív témák