Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz peugeotmate #6045 üzenetére

    Ha M.2 PCIe NVMe SSD-hez kell USB-s külső ház, akkor adottak pl. az ebben a válaszban és az ennél az esetnél linkelt konkrét példák olyan külső házakra, ahol az utóbbinál szintén WD SN570 NVMe SSD-hez keresett külső házat a fórumtag.
    A linkelt Lemorele SD1L külső ház is elvileg megfelelhet a célra M.2 PCIe NVMe SSD-hez, viszont konkrét tapasztalat nincsen itt a topikban ezzel a modellel, vagy legalábbis eddig nem említette senki, hogy ilyet használna.
    A MacBook Air M1 esetében 40 Gb/s Thunderbolt 3 / Thunderbolt 4 / USB4 portok vannak, aminél pl. 40 Gb/s ORICO M2V01-C4 külső ház használatánál ilyen adatátviteli sebesség érhető el. Mármint a portok és a külső ház tudnak annyit 40 Gb/s alapon, ellenben az M1 chip korlátozza az adatátviteli sebességet és azzal max. csak ilyen értékek érhetők el. De ha elég a 10 Gb/s és az ilyen adatátviteli sebesség, akkor nyilván nem téma ez.

    Ha PC-n és Macen, Windows és macOS rendszerekkel egyaránt használva lesz a külső SSD, akkor az exFAT fájlrendszer abból a szempontból lehet jó választás adathordozáshoz és adattároláshoz, hogy azt a Windowsok és macOS rendszerek egyaránt natívan olvassák és írják.
    Másfelől viszont a naplózó fájlrendszerek a stabilabbak, ami Windowson az NTFS, macOS esetén pedig a HFS+, + az utóbbinál ott van még az APFS használatának lehetősége is. Viszont a macOS rendszerek az NTFS-t alapesetben csak olvasni tudják, a Windowsok a HFS+ és APFS fájlrendszereket pedig eleve nem kezelik, max. külső programmal képesek rá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák