Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
válasz cappa72 #2251 üzenetére
Nem feltétlenül.....inkább azt mondanám hogy szeretnek kételkedni és vitatkozni még nyilvánvaló dolgokon is....akárcsak a "nem konteós kormányok" vagy az átlag állampolgárok is.
Mindenki tűzzel vassal védi a maga igazát és hülyézi a másikat, pedig egyszerűbb volna egy legyintéssel továbbállni.Hiába mondom hogy a Coca Cola jobb, mert legalább cukor van benne és az íze még kb jó.....másnak a Pepsi a jobb, pedig nekem gatya, amióta az új recept szerint édesítővel van kiegészítve, trotty az utóíze......de kár mondanom, mert pl kollegáimnak Pepsi ízlik jobban...de ugye kinek mi.
Szubjektív meg Relatív minden.....csak az ember nem látja be.------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
5150head
senior tag
Nem azzal van a baj, hogy az emberek különböznek ízlésben, mert leginkább olyan példákat hoztál fel., hanem azzal, hogy sokan benyelik a nyilvánvaló f@szságot és ezeket tényként közlik, magukat orákulumnak tartva a többieket szolgának/birkának. Ezért működik nálunk nagyon jól az oszd meg és uralkodj politika, aki nincs velünk ellenünk van. Erre itthon nagyon sokan fogékonyak.
"A vélemény egybehangzó
Összetart a gondolat-béklyó"
A tények meg a vélemények meg egy idő után nagyon hasonlóak tudnak lenni.
Aztán a nagy elfogadásban majd jön egy turbókeresztény öreg aki jól szájon ver az utcán mert Iron Maiden póló van rajtad és sátánista vagy, egy bidámbidám akinek éppen szar napja van és rá mertél nézni, vagy egy narancskárosult mert az a keresztneved hogy Ferenc vagy Péter, vagy azért mert be vagy / nem vagy beoltva.
Nyilván szélsőségesen túlzok, de szerintem a lényeg átjön. -
[HUN]NIMROD
aktív tag
Mindenre nem.
A baj akkor van, ha rákényszerítenek valamire, amire semmi szükség. Hogy a témánál maradjunk: maszkhordásra, otthonmaradásra, fasiszta igazolványok használatára, génkísérletben való részvételre stb. Már mondtam korábban: magasról leszarom a sok kibszott idiótát, akik beszopják az aktuális iránymutatást, és bégetve mennek a csorda után, csak minket hagyjanak ki a buliból. De neeeeem, az ő "gyógyszerük" csak akkor működik, ha MINDENKI beveszi. Az ő nagymamájukat MI tesszük sírba mert nem hordjuk a bizonyítottan semmire sem való pofapelenkát stb. A sok mellébeszélés helyett le kell újra és újra szögezni a tényt: az egész cirkusz semmire sem volt jó, totál feleslegesen zártak be, a nép 99.9%-a mire megszúrták, már RÉG túlesett a "fertőzésen" - legtöbben úgy hogy észre sem vették. Pontosabban valamire biztos jó volt, pl egyesek még jobban meggazdagodtak, tömegesen letesztelték az mRNS módszert, tovább démonizálták a készpénzt hogy még többen kezdjék az e-fizetést használni stb.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
GEIL
addikt
válasz [HUN]NIMROD #2256 üzenetére
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
[HUN]NIMROD
aktív tag
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
aktív tag
Ide "szorultam". remélem itt nem leszek "szuper fasiszta", csak azért mert fontosnak tartom (hiszem) a magyarságot és a Szentkorona szakralitását. Na meg a Parlament különleges, azaz egyedül álló fontosságát, szakralitását.
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz [HUN]NIMROD #2258 üzenetére
Mármint? Beperelték a fórumozókat, vagy miért a T/2?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz kolja58 #2259 üzenetére
A Parlament, mint olyan, inkább már csak szimbolikus jelentőséggel bír, legalábbis 2015 óta biztosan. Funkcióját szerintem az én életemben (pedig még 50 se vagyok) már tuti nem fogja visszanyerni.
A korona meg a másik, most akkor legyen király is hozzá, vagy miért fontos ez?
-
aktív tag
válasz NeoPampalini #2261 üzenetére
Nincs itt Szentkorona szakértő, hogy elmagyarázza nektek? A Szentkoronatan értője sincs? Pap Gábort te is "idiótának" tartod?
[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
válasz kolja58 #2262 üzenetére
Fogalmam sincs, ki a fene az a Pap Gábor, biztos valami tótumfaktum (a wikipédia szerint [annak tűnik]).
Én csak azt nem értem, hogy itt a XXI. században mi a túróért fontos egy korona (a történelmi fontosságán túl)? Mitől lesz jobb/más a hétköznapod tőle?
-
aktív tag
válasz NeoPampalini #2263 üzenetére
Gyökér nélkül nem nő a fa
Gyökér nélkül nincs koronakirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
doc
nagyúr
válasz NeoPampalini #2267 üzenetére
Pedig en is kivancsi lennek egy okfejtesre ami elmagyarazza hogy mi tortenne ha az emlitett bizsu nem lenne, vagy elpusztulna, vagy mashol lenne, stb, akkor annak milyen hatasa lenne? Megerkezne a tuzokado sarkany es felperzselne a Parlamentet? Vagy meg magasabb lenne az AFA? (jo, ennel mondjuk nem lehet magasabb, vilagrekorderek vagyunk, es a csuf, gonosz EU nem engedi magasabbra emelni )
-
GEIL
addikt
válasz NeoPampalini #2269 üzenetére
S van a másik véglet, akikhez hasonlóan jó öteltnek tartom, hogy annak idején inkább csatoltak volna minket is Ausztriához (vagy Németországhoz). Szép a nemzeti lobogónk meg a hazaszeretet, de jobb volna más zászló alatt, Euro pénznemmel, magasabb bérekkel tartozni egy erősebb nyugati országhoz....akár még ilyen peremterületként is több előnyünk és lehetőségünk volna mint itt középen őrlődni nagy magyar hazafikként, de mindenben kb a béka segge alatt lenni.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
aktív tag
válasz NeoPampalini #2263 üzenetére
Kezdjük a tótumfaktum Pap Gáborral aki a wikipédián áltudományos konteosként megnevezett. Tehát a tótumfaktumot helyesbítsük a wikipédiás jelzőre az áltudományos konteosra. Ennek a konteo topiknak általános jellege van vagy speciálisan "covid" jellegű?
-
aktív tag
Azt értem, hogy itt mindenki mindenkivel "beszélget". De arra megkérlek, hagyd először NeoPampalinit szóhoz jutni. Mert az is lehet, hogy ő ért belőle valamit. Azért feltételezem, hogy így lehet mert a wikipédiás linket ő tette a megkezdett beszélgetés témájává. Tehát te nem ő vagy.
-
NeoPampalini
senior tag
Hát, apósom szokott néha szlovákiai magyarokkal beszélgetni, ők a világ összes pénzéért sem jönnének ide, akármekkora magyarok is, szóval ebben van valami.
Idén volt az, vagy még tavaly, hogy már Románia is lehagyott minket a minimálbér tekintetében? Mindjárt az életszínvonalban is előttünk lesznek, pislogunk kettőt, aztán lesz eurójuk is. Közben pedig ugye bitang erős a hazai gazdaság, mindenkitől megvédtük, a fejlődéstől is.
-
aktív tag
válasz zilazil #2272 üzenetére
Remélem a tág határok nem annyira rugalmasak, hogy zsidózni meg fasisztázni is lehet.
Magam részéről ez egyébként sem állhat fent mert semmilyen szektának semmilyen szervezetnek nem vagyok a tagja. Azaz a világban tájékozódva, a bennem felvetődött kérdésekre adott válaszok tettek olyanná amilyen vagyok. Tehát a magam felelőssége aki vagyok. Határozottan kijelentem fasiszta nem vagyok. Aki annak vél az téved. Remélem a moderátorok törlik a továbbiakban azt a véleményt ami a fasisztázással kapcsolatos még mielőtt megjelenne. Remélem ez elvárható tőlük, hiszen csak algoritmus módosítás kérdése. A technikáját ugyan hol tudnák jobban alkalmazni mint a prohardveren.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
aktív tag
-
aktív tag
válasz zilazil #2279 üzenetére
Szerintem a szellemtudomány létező tudomány azaz nem az áltudományok közé tartozik.
A fizikai lét háttere a lelki-szellemi lét. (a fizikai lét az árnyék, a lelki-szellemi fény árnyéka) Például egy templom nem csak egy tárgy hanem a lelki szférában is létező élő minőség. Még a lerombolása és másik templom ráépítése sem szünteti meg a lélek szférában a létezését, ezért az emberi lélek hozzákapcsolódhat. Nem vagyok látó ezért Pap Gábor valós vagy vélt látó képességét nem tudom megítélni. Az a véleményem, hogy az asztrál vagy szellemi (két külön álló megközelítés) látás létezhet. A szellemi látást a szellemtudomány minden útkeresőnek elérhetőnek feltételezi, "szorgalom" kérdése.
Pap Gábor fantáziálása kapcsán. Egyik konteoja hogy az az erő amelyik a Szentkorona módosítását véghez vitte lelki-szellemi szintű azaz a gondolat folyamataidat is befolyásolhatja. Az ő előadásainak is lehet ilyen része ami "kilóg" a sorból. Szumma: jelenlegi időben még a táltost is meglehet vezetni annak érdekében, hogy le lehessen áltudományos konteozni, azaz hiteltelenné tenni.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
doc
nagyúr
válasz kolja58 #2282 üzenetére
"a szellemtudomány létező tudomány azaz nem az áltudományok közé tartozik" - tehat teljesiti a tudomannyal szemben tamaszott elvarasokat? pl: https://hu.wikipedia.org/wiki/Tudom%C3%A1nyos_m%C3%B3dszer
"egy templom nem csak egy tárgy hanem a lelki szférában is létező élő minőség" - tehat a templom EL?
Bizonyitek? Milyen vizsgalatok igazoljak ezt az allitast? (hint: a "szerintem biztos igy van" az nem tudomanyos vizsgalat)[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz NeoPampalini #2275 üzenetére
A Magyar Szent Korona tulajdona a Kárpát-medence egész területe, minden polgára, aki a Magyar Szent Korona uralma alatt került be a Kárpát-medencébe, a Magyar Szent Korona polgára. Ez jogilag áll fenn, mivel 1038. augusztus 15-én Nagyboldogasszony napján, Szent István királyunk Székesfehérvárott a Mennybe fölvett Szûz Mária ünnepén és templomában országát a Magyar Szent Koronát magasba emelve Szûz Máriának ajánlotta fel. Ez az ég és a Föld között kötött szerzõdés a Kárpát-medencét Szûz Mária országává tette, és ezért ezen a jogi helyzeten a földi hatalmak nem változtathatnak. A Szent Korona-eszme Szent István tudatos politikai és államjogi alkotása.
Nem tudom megítélni, hogy mennyiben valós vagy vélt a megfogalmazás tartalma, de bennem élő minőség.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
doc
nagyúr
válasz kolja58 #2284 üzenetére
"A Magyar Szent Korona tulajdona" - innentol az egesz bullshit. egy TARGY nem lehet a tulajdonosa semminek. Tulajdonjoga lehet valos vagy jogi szemelynek, de egy TARGYNAK nincs semmilyen "tulajdona". Epp ellenkezoleg, a targy egy tulajdon.
"Ez jogilag áll fenn," milyen jog ismer el egy ezereves mitoszt mint jogilag kotelezo ervenyu szerzodest?
-
aktív tag
Ha nem így lenne nem írtam volna le. A tudomány összefoglaló jellegű. Azaz van természettudomány pl. matematika, fizika,biológia,orvos, stb. nem sorolom témakörrel jól körül írt tudományág. Vallástudomány is van. Ezek alapján a szellem tudományos vizsgálatát mi zárja ki?
-
aktív tag
Van úgy, hogy az 1+1-t sem kell "úton-útszélen" bizonyítgatni. Elég az empirikus bizonyítás, azaz bemegy a nép a nyitva levő ajtón. Ha bővebb bizonyítékra van szükséged, állj a templom ajtóba és kérdezd az oda betérőt. Megfogod kapni a hiteles választ a kérdésedre
-
doc
nagyúr
válasz zilazil #2287 üzenetére
Tehat tobb mint 500 evvel ezelott volt aki igy gondolta. Es? Akkoriban voltak akik "boszorkanyokat" egettek maglyan. Ez alapjan ha nem tetszik a szomszed feje, elegethetem maglyan?
"Ha nem így lenne nem írtam volna le" - oke, meg vagyok gyozve, totalisan. Valaki leirt valamit az interneten, tehat onnantol az ugy van Nekem meg van a bankszamlamon egymilliard forint. Ha nem igy lenne, nem irtam volna le, tehat van. Megyek is, gyorsan elkoltom
"Ezek alapján a szellem tudományos vizsgálatát mi zárja ki?" - hat, elsokorben a nem letezesuk amugy meg az elobb pont te kerted szamon felhaborodva hogy miert nem nezem meg a linket, nezd meg az enyemet. Ott szepen, reszletesen fel vannak sorolva azok a szempontok amiknek meg KELL felelni ahhoz hogy tudomanyosnak legyen tekintheto valami.
"Vallástudomány is van." - attol meg hogy a mesebohocok tudomanynak hivjak, nem lesz az
-
doc
nagyúr
válasz kolja58 #2288 üzenetére
"Van úgy, hogy az 1+1-t sem kell "úton-útszélen" bizonyítgatni. Elég az empirikus bizonyítás" - Erre van tobb komoly, matematikai bizonyitas is, tehat pusztan elmeleti sikon is igazolhato. Ezenkivul (ahogy Te is irod) van ra empirikus bizonyitas is. Ha egymas melle teszek egy dobozba egy kavicsot meg egy masik kavicsot (1+1), akkor ha megszamolom, ketto kavics lesz benne. Ezt akarhanyszor megismetelhetem (ami egy alapveto tudomanyos elvaras), mindig ugyanez lesz. Tehetek elorejelzeseket is (ha en is beleteszek egy kavicsot a dobozba, es te is beleteszel egy kavicsot a dobozba, akkor utana ketto kavics lesz benne), amik ellenorizhetoek, igazolhatoak.
Milyen tudomanyos modszerrel tudod igazolni hogy pl a templom "el"?
", állj a templom ajtóba és kérdezd az oda betérőt" -
"Marika neni, ez a templom el?" - "El fiam, el!" - jah, hat ez komoly tudomanyos bizonyitek, meg vagyok gyozve
vagy:
"Marika neni, ez a templom el?" - "Norbikam, meg sosem lattalak reszegnek, mi tortent? Baj van?" - ez mondjuk valoszinubb scenario -
aktív tag
Van egy érdekes világszemléleted ami az 5 érzékszerved kizárólagos tapasztalatán épül fel. Ami ezen kívül létezik, létezhet az számodra nincs. A mi neked nincs azt a tudomány egyik ága sem tudja bizonyítani számodra. Tehát nem bajlódom veled.
-
totron
addikt
válasz kolja58 #2295 üzenetére
Az istenek is tudatlanságból, átlátás-képtelenségből keletkeztek. Tökéletesen felírható az intuíció is az ismeretek/tudomány mai állása szerint. Anélkül, hogy mágikus 6-at kellene belőle faragni. Csak az ugye túl uncsi azok számára, akiknek a létező területekben sikerélményük nincs - vagy komplexitásuk vagy berögződtetett kulturális elutasítás miatt - így inkább a mesekönyvek lapjairól választanak tudományt, borzongást.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Politikai jellegű topikjaink:
Politika
Külpolitika
Ukrajnai háború
Konteó topic
Iszlám, muszlimok, arab világ
- Logitech ConferenceCam Connect / 1080p HD / 4x zoom / Zeiss optika / távirányító / beépített akku
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest