Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
válasz Reggie0 #23850 üzenetére
Síruhába öltözni, hogy rollerrel mehess dolgozni, szvsz kellemetlen.
Szerk: ezt amúgy az esőre mondod, vagy a télen lefagyó ujjadra?
Ha már eső: aki sisak nélkül megy, vegyen síszemüveget is? Mert ha
semmi nem fogja meg, azok a cseppek nagyobb tempónál szúrósak...Maradjunk annyiban, hogy egy szép napos guruláshoz képest, amikor
se nem látsz úgy, se nincs rendes tapadás*, az eső bizony kellemetlen.
(Ha nincs más, nincs más, én is rendszeresen motoroztam esőben, ami
akkor és ott "muszáj" volt, de ettől még nem szerettem soha. Ha már a
plexi párásodik, az is minimum: kellemetlen. Oké, vegyen pinlockot. De
a sisakba belerohadni nagy páratartalom mellett? Oké nyissa fel: akkor
a szemébe ver a víz adott esetben. Szükséges rossz ilyenkor két kerék.)*: mondom ezt úgy, hogy nem volt baj (PMT-vel), de pl. a tömör gumis
S1 már csúszott anno mint a veszedelem, és tempó sem kellett hozzá...Amúgy ma délután nagyon kellemes gurulós idő volt. Azt hiszem most
nem lett volna alkalmas a síruha, még ha lenne ilyenem, akkor sem. Ha
meg nem öltözöl be előre és elkap a zuhé, vizes ruhában dolgozni sem
egy leányálom... (Szerintem a két kerék szezonális. És mondom ezt úgy,
hogy volt idő, amikor csak ketten parkoltunk a kollégámmal a komplett
céges mélygarázsban motorral, mert nem volt más bolond, aki hóban...)[ Szerkesztve ]
-
sgabor
csendes tag
Lakatot vennék a rolleremre (D38). Visszaolvastam korábbi hozzászólásokban keresve, de még mindig tanácstalan vagyok, mi lenne a legjobb választás. Spirál lakat? Fél perc alatt elvágják. U-lakat? Nagy és nem mindenhol jó. Láncos lakat? Nehéz. Hajtogatós, colstok lakat? Talán ez lenne a legjobb, bár elég drágák. Várok tapasztalati véleményeket!
-
Pano
addikt
válasz sgabor #23853 üzenetére
Sajnos biztos lakat nincsen. Úgy érdemes szerintem válogatni, hogy melyiket nem éri meg nekiállni szétbuherálni (azaz nem pár másodperces lakat). Ezek mind drágák.
A legjobb védelem az, hogy nem hagyod sokáig egy helyen (este főleg nem) és ahol lehet kamera látószögébe rakod le.
Plusz, egy lopás elleni biztosítás se árt.Sajnos enyémet is ellopták pár napja és az apple-ös helyzetkeresés se segített előkeríteni.
Használni nem tudja, így lehet valamelyik bokorba vagy tóba lesz. Vagy már a Duna viszi lefelé.[ Szerkesztve ]
-
polo493
tag
válasz sgabor #23853 üzenetére
gps nyomkövető és air tag vagy galaxy tag kell bele meg lezárni,vannak még mozgás érzékelős szirénák az 5e ft és elég jó az érzékenysége egy gps 7e plus 1100ft 1gb net hozzá airtagok 15-20e kb meg lakat én csak számzárassal zárom meg a többi van rajt mást nem lehet tenni.
-
Pano
addikt
válasz sgabor #23856 üzenetére
Igen. A lakatot is vitte magával (vagy eldobta, nem találtam) így nem tudom, hogy elvágta, vagy a zárat buherálta-e meg.
Nem volt sokáig magára hagyva a roller.Csak az a "poén", hogy tök forgalmas helyen volt (az emberek nyilván szarnak az ilyenre), mozgásra riaszt is, eltolni nem tudja mert behúz a fék, tehát fel kellett kapnia.
A kihelyezett kamera természetesen nem működött. Szerintem ki volt már figyelve a hely.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
-
Peaceliker
addikt
válasz Thunderzolee #23859 üzenetére
Most attól eltekintve, hogy ezen tényleg látszik, hogy műanyag, a mágnes dolgot nem értem...itt van a wolf king gtm és nagyja nem mágnesehzető, mert ugye alu
"Oh my Goa'uld!"
-
Reggie0
félisten
válasz DigitXT #23851 üzenetére
Ket mozdulat. Nadrag feljon a farmerre, kabat meg kabat.
En mindig hordok szemuveget a rollerhez, mert nem hianyzik nekem, hogy egy kavics, faag, vagy valamilyen rovar kiusse a szememet. Becsapodo darazs mar csipett homlokon menetkozben, szerencse, hogy volt ramtam szemuveg es nem a szemem talalta el.
"télen lefagyó ujjadra" - Arra eleg a tempomat, csak az fagyott le mindig, amivel folyamatosan tovig nyomtam a gazt.
-
Reggie0
félisten
válasz Thunderzolee #23859 üzenetére
En sok femet ismerek, amit nem fog a magnes. Pl. a rozsdamentes acelok fele, bronz, stb...
-
lorcsi
veterán
Elso rollernek, varosban cirkalashoz ( 10-15 km max) szerintetek ez milyen ?
[link] ninebot D18E
az ara nagyon tetszik (73k)sz emelkedo reszet nem tudom
Szegeden hasznslnsnk, itt vsn 2 hid is amik emelkedosekmilyen hatranyai lehetnek ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Reggie0
félisten
válasz elder troll #23864 üzenetére
En hasonlo, de teljesen atlatszot hasznalok. Nappal pedig napszemuveget(polaroid).
-
elder troll
őstag
válasz Reggie0 #23865 üzenetére
Én is sokáig polaroid napszemüveget használtam, csak pár hónapja vettem mindkét színből, miután kinyírtam az első sárgát. A bringás napszemüveg jobban véd oldalt a menetszéltől, nekem viszonylag érzékeny szemeim vannak, mivel egész nap a monitor/tv előtt ültem meló és hobbi miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz elder troll #23866 üzenetére
Amugy igen, en a polaroidot inkabb azert szeretem, mert sokkal jobb optikai tulajdonsagokkal bir. De oldalrol valoban nem ved elegge.
-
ridiculous
aktív tag
-
veterán
válasz Peaceliker #23860 üzenetére
Szerintem arra gondoltak, h a lengéscsillapítók vasból készülnek, amit fogna a mágnes.
A Monorim, meg a Sharkset is vas, ez utóbbi jó nagy, vaskos, és nehéz, de legalább nem kell attól tartanom, h eltörik, mert alultervezték volna a méretét. Nagy erőket kell elviselnie, ez nem egy kormányrúd, ami "csak" áll, konkrétan a lengéscsillapító oldalfalai kötik össze a rollert a kerékkel, lehetne aluötvözet persze ez is, de akkor jóval nagyobb falvastagság kellene hozzá; vasból viszont igaz, h nehéz, de kordában tartható a méret.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz elder troll #23864 üzenetére
Ugyanilyen sárgám van, ugyanonnét.
Nem tudtam, h sötét is van belőle, a boltban csak fehérben volt még.És ugyanazért használom én is ezeket: a menetszél miatt, oldalt is jobban véd, mint egy sima napszemüveg. Teljesen ráfekszik a szememre, nem kap huzatot a szemem.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
válasz lorcsi #23863 üzenetére
10-15km-re nem elég a D18.
Hiába olcsó, ha nagyon kicsi a hatótáva.A másik meg, h 250W-os rollert ma már nem vennék.
Dombokhoz a 300W is kevés, még a 350W is belassul 10%-os emelkedőn.Hiába olcsó valami, ha nem lehet használni. :/
Okai Neon Lite nem jó?
Akciós egy ideje, 115-120ezer, kb a legjobb ár/érték arányú roller. Ugyanazt tudja, mint a Mi 3, csak jóval kevesebbe kerül.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
polo493
tag
válasz Thunderzolee #23871 üzenetére
nekem is van ilyen egyik legjobb ,legolcsóbb kerékpáros szemüveg még mtb sisakban sem nyomja a fülem mögött hosszú távon ,elég rugalmas és vékony,strapabíró szelet is elvezeti jó tervezték kerékpározáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha teljesen lemeríti, lemerül akkor nem tudja újra konfigurálni a rollert? Esetleg aki ért hozzá és szét szedi?
#23857 Pano
Ez hol történt?forgalmas hely,nappal, este? Főút, mellékút? Főváros, Vidék?
Biztosítás ez esetben mire volt jó, elég?#23850 Reggie0
Rollernek nem ártott? mennyire vízálló?#23851 DigitXT
Képen már a buckákon el lehet akadni... energia fogyasztás is több... -
lorcsi
veterán
válasz Thunderzolee #23872 üzenetére
& ridiculous
TX!ok, akkor hagyom az iylen gyenge rollereket
erre gondolsz : [link] ?
egész jónak tűnikannyi még, h én elég magas vagyok (10cm), melyik roller ad ehhez jó magasságot?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
veterán
válasz lorcsi #23875 üzenetére
210 vagy?
(Lemaradt a kettes.)Hát a Neon Lite az még a Xiaomiknál is alacsonyabb pár centivel. :/
A képen G30, Inmotion S1, F40, Pro 2, Mi 3 látszik. Ezek közül a G30 a legmagasabb, magas embernek ez a legkényelmesebb. De nyilván vannak még más, nagyobb, magasabb rollerek.
-
Pano
addikt
válasz #01110937 #23874 üzenetére
A széria szám hozzá van bindelve a telefonszámomhoz és az e-mail címemhez. Hiába meríti le vagy reseteli, utána az apphoz nem fogja tudni társítani a rollert, mert a s/n használatban van. Elvileg.
Eddig nem jött értesítés, hogy megpróbálták volna.Ez hol történt?
forgalmas hely,nappal, este? Főút, mellékút? Főváros, Vidék?
Biztosítás ez esetben mire volt jó, elég?Nappal volt, ebéd után nem sokkal egy pláza főbejáratánál.
A biztosítónak már benyújtottam a kárigényt. Még nem bírálták el, így nem tudom részükről mi lesz a dologból.Annyit mondtak a rendőrök, hogy még most hétvégén körbe néznek.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz Thunderzolee #23876 üzenetére
190cm
van itthon egy lábbal hajtós, néha játszunk vele, lemérem az miylen magaseladó: vadi új soundcore motion+
-
MODERÁTOR
Hola
Azok a rollerek amiknél meg van adva, hogy 25km/h a max és 120kg teherbírás, akkor vajon a 100 kilóm alatt mit tudha vajon egy Segway F65I / XIAOMI 4 Pro vagy valamelyik hasonló társa? Érdemes inkább erősebbet válaszatni? Nyilván nem akarok 50-nel száguldozni a kocsik között...
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
veterán
Xiaomit felejtsd el inkább.
Az F65i 48V-os rendszerű, az elviszi a 100kilós embert is rendesen.
Extra széles a trepnije is, az egyetlen probléma vele, h csak 25-el tud menni (régióváltás nincs), és lengéscsillapítók sincsenek hozzá egyelőre.G30 és F65i méretei:
Xiaomi 4-es sorozata helyett inkább Segway F2-es sorozatot nézd át. Ezeken index is van már legalább, ellentétben a Xiaomikkal.
Pro 4.....350W 45km 12400mAh 240ezer Ft
F2..........400W 40km 10200mAh 195ezer Ft
F2 Plus..400W 50km 12800mAh 210ezer Ft
F2 Pro....450W 55km 12800mAh 230ezer FtA súlykorlátozás egyébként nem is igazán a mechanikára vonatkozik. Elbírnak ezek ekkora súlyt is, inkább a motor ami kevés a nagy súlyhoz, nem bírja mozgatni dinamikusan a rollert. Folyamatosan a túlterhelés határán van, melegszik.
Ekkora súlyhoz 350W-os, vagy inkább erősebb motor kell. Szerencsére már vannak 400, 450Wattos motorral szerelt rollerek is.De vannak még rollerek.
G30 DHGateről ~220ezer, ráadásul ez global verziós (G30P), 25km/h helyett alapból 30-al megy.
És a G2 is beszerezhető DHGateről global verzióban , 25 helyett 35-el megy alapból.[ Szerkesztve ]
-
H2o-pok
senior tag
Üdv
Valaki esetleg próbálta már F2 plus -on, a videon látható unlockot? Mivel az enyém még 2 hónapos,a gari miatt nem szántam rá magam. De ha mégis, vissza lehet e állitani gyári helyzetre.? Vagy van e még más rizikó ebben.? Sokszor, jó úton hosszabb egyenes szakaszokon jó lenne a 35km/h.
Köszi
[link] -
MODERÁTOR
válasz Thunderzolee #23881 üzenetére
Köszi, körbenézek akkor így.
Az is fontos lenne, hogy ne 35 kiló legyen a roller. Kocsiba bedobnám azt ha úgy adódik akkor kikapom és gurulok.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
FuRiONight
őstag
Hali!
A rollert buszmegállóba jutáshoz használnám (buszig ki, félóra utazás, majd irány a munkahely) ez napi távban maximum 5km lenne (sajnos gyalog nem èrek be időben akárhogy sietek). Eredetileg kerèkpárt szerettem volna, de a szállitása díja sem olcsó illetve macerás, így jött a e-roller.
Reggel és délután sincsenek a buszon sokan így szerintem egy nagyobb mèretu roller is lehet.
Amikkel szemének: Kukirin G2 max és G4. Ha a gyártó oldalán veszem, akkor is èrvènyes a hazai garancia?
Illetve milyen rollert ajánlotok mèg ebben a kategóriában? (300k körüli ár - 187/100kg) -
Dareiosss
senior tag
Sziasztok. Ha dhgates G30 am van, szabad frissítenem a firmwaret az alkalmazással?
Nem szeretném, hogy visszaálljon 25kmh ra.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
Sziasztok! Aki már hozzá nyúlt g30 hoz?
Mekkora és milyen elrendezésben fér be 48v akku? Kell magasító vagy simán be lehet pakolni?
Gyári szabályzó nem hisztizik ha bms el nem tud kommunikálni?
Köszi"Oh my Goa'uld!"
-
ridiculous
aktív tag
válasz FuRiONight #23885 üzenetére
Kukirin G2 Max és a G4 már nem az a buszra felpakolós-szállítgatós roller. Előbbi ~30kg az utóbbi pedig 37kg asszem'.
Ha a gyártó oldalán veszed akkor nincs hazai garancia.[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
veterán
válasz Peaceliker #23888 üzenetére
18650-ből 24500mAh fér bele (48V-os).
21700-ból 30.000mAh. (Esetleg még egy sorral ~35.000mAh, de neccesen fér csak be.)Spacer nélkül, és kiszerelt töltővel (külső töltő kell hozzá).
Spacerrel nagyobb is beleférhet.
Vezérlést nem tudom, én készen kaptam az átalakított rollert, ennyire nem mélyedtem bele mit kellett még módosítani, csak amiket szóban elmondtak.
-
veterán
válasz FuRiONight #23885 üzenetére
Ennyiért nincs más, csak a Kugoo, vagy egy kisebb pálcika.
Esetleg E-Twow, azok a legkisebbek amik még tudnak 40-50közötti tempót.
Bár az is nehéz emelgetni.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veterán
-
Peaceliker
addikt
-
veterán
válasz Peaceliker #23893 üzenetére
Az enyémet Simor Máté csinálta.
https://www.facebook.com/mate.simor
30Ah 130ezer
25Ah 115ezer
48V 3A töltő kompatibilis porttal 18ezerEzek tavalyi árak, lehet változtak.
Olyan cellából épit, amilyet választasz, ha nem felel meg az amit ő ajánlana.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Thunderzolee #23894 üzenetére
Kisebb akkukra kérdeztem rá, mert hatótáv nem releváns nekem.
21ah 105e
18,5ah 90eAzért írtam le, hátha valakinek hasznos infó
"Oh my Goa'uld!"
-
FuRiONight
őstag
válasz Thunderzolee #23891 üzenetére
Azért 30-40kg felrakni és néhány mètert arább rakni a buszon nem egy akkora kihívás szerintem. Legalábbis a pálcika embereknek lehet az.
-
ridiculous
aktív tag
válasz FuRiONight #23897 üzenetére
Nem az a lényeg hogy egy "pálcika ember" (*szekunder szégyenérzet) nem tudja felrakni a buszra, hanem hogy az általad említettek már nem arra valók hogy buszon szállítsd..
[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
PociAti
őstag
Majd ha lehet (és beszélhetsz róla), akkor egy posztban összefoglalhatnád majd a teljes történetet.
Örülök, hogy gyorsan meglett!A közvetlen környezetében voltak amúgy más értékes cuccok, pl. kerékpárok, vagy kifejezetten rollerre mehettek? Bár a te F2 Plus-od alig 2 hetes volt, valószínűleg ez tette igazán vonzóvá.
Ha lehet légy türelmes, ne elégedj meg azzal hogy beazonosítod a roller és átveszed, hanem tudj meg minél többet a részletekből. Kérdezd ki őket, mire kell odafigyelni, hogyan csinálták? Sokat lehet tanulni az ilyen esetekből!
Pláza bejáratánál szokott lenni térkamera. Ha konkrét cselekményt nem is látták, a kamerán rajta lehetett ki megy el onnan rollert tolva. Az elkövető meg lehet már ismerős volt a rendőröknek. Legalább ketten szoktak lenni, egyik testével takarja a másikat, aki dolgozik. És 1-2 roller / kerékpár árából gondolom elég durva vágó eszközöket lehet venni.
-
polo493
tag
válasz ridiculous #23889 üzenetére
igen szerintem is ilyen rövid távra felesleges komolyabb roller okai elég szerintem 150e körül belefér napi 10km és kisebb,könnyebb, nekem is az van g2 max buszon még nem voltam vele nem tudom hogyan tolerálják csomagként... gondoltam rá hogy veszek egy össze csukható kormányt amivel már elég jól elférne lábam között állítva de mégsem vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest