Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
válasz Csigusz 1 #6877 üzenetére
Köszi,ez az eszembe nem jutott volna!
Már kilenc óránál átugrott 27.-re..Egészen normális dobozban érkezett,garancia kártyával korrekt módon becsomagolva.
A mp. mutató elcsúszik a jelölésekhez képes,az jött kb. amit vártam,nekem tetszik!(kivéve a szíj)
És egy kicsit lehetne nagyobb az óra,nekem jobban tetszenek a nagyobb,magasabb órák.
A felső és alsó kiegészítő működik(stopper)
de a bal oldali nem tudom mi lenne és lehet-e állítani azon valamit.
Breki :neked is.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Csigusz 1 #6892 üzenetére
Holnap kiderül,emiatt most nem tekerészem...
Még vmi:minden óra elemmel érkezett,mennyire jók ezek a kínai elemek?
Vettem külön aliról 2025-ös elemeket "nagy" tételben és a 3D-s aktív szemüvegemben 1 órát sem bírnak!(amit itthon veszek az legalább 8-10 filmet kibír)Az ilyet órába sem érdemes tenni,gondolom(van 25 db..)Tehát mi a tapasztalat?Ok hogy lemerül és cseréljük,de mégis....
Normális óra tartó dobozt tudtok aliról linkelni amiről van saját tapasztalat,jól néz ki és árban is elfogadható...Megfertőztetek és már lassan nem fér a polcon az óra...
-
ksanc
őstag
válasz Csigusz 1 #12874 üzenetére
majd egy jó erős lendítéssel indítod el az ingát, hogy mindkét végponton nekiütközzön a ház belső falának
Azanyja'! Köszi! Tényleg így van, és elég, ha az egyik oldalon koppan
Ez nekem teljesen új, na ezért kellene új szerkezetekkel is foglalkozni, nem mindig csak a bolhapiacon turkálniAkkor visszarakom az eredeti helyére a számlapot és a szerkezetet
-
Breki
veterán
válasz Csigusz 1 #21969 üzenetére
Ennek nagyon jó majd lefotózom.
Viszont valamiért nem indul el.
Se rázásra, se felhúzásra, pedig a Power reserved szépen mutatja.Van valakinek tippje miért?
Volt hasonló órám annál ki lehetett nyitni a koronánál a tokfület. Jól látom, hogy ennél nem lehet?
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
-
pulutodurumo
őstag
válasz Csigusz 1 #24448 üzenetére
Azért nem kell minden órás pletykát benyalni. Az 50 méter, pont hogy úszásra, strandolásra elég. Több órámban is úsztam ami csak 50-es, és semmi bajuk. Az ugrálás, vízi sportolás persze más tészta, oda nem árt a jobb.
Ha meg valami szar, arra rá lehet írni bármit, nem lesz tőle vízálló."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
dzsi23
addikt
válasz Csigusz 1 #24452 üzenetére
"az sem volt koronazáras"
Koronazár esetén van egy plusz tömítés, amit koronazárral préselsz a tok/tokcső és a korona közé, de tömítés nélkül ez ugyanúgy nem érne semmit, mint a csavaros hátlap tömítés nélkül, szal hiába lett volna koronazár, ha tömítést nem cseréltek.
Hogyhogy nem tudták cserélni? És te miért hagytad annyiban? Elvihetted volna másik óráshoz, aki kicseréli.
-
dzsi23
addikt
válasz Csigusz 1 #24530 üzenetére
"Tudom..."
Akkor jó.
"Csak ez valahogy "lomhább" mint az eddigiek."
Az viszont nem jó. Csak arra céloztam, hogy nem feltétlenül az órával van baj, de ha a többi óráddal nincs ilyen gond, akkor megeshet, hogy valahol nem kapott elég kenést, vagy szennyeződés került bele.(#24531) vinczetibor:
Automata óra használható kézihúzósként (most hagyjuk a 7S werkeket, olyat ma már nem érdemes venni), de fordítva ez nem igaz. Annyiban jobb a kézihúzós, hogy rotor hiányában vékonyabb lehet a tokozás. Viszont, ha megállnak az automatáid (amik az írásod alapján kézzel is húzhatók), és úgyis szeretsz tekergetni, akkor miért nem tekersz rajtuk többet?
Én kézihúzósként használom az automatáimat, mert tudom, hogy nem húznak eleget nálam, de biztos, hogy sosem hagynak cserben, mert tekerek rajtuk 30-at naponta, azzal biztosan kihúznak egy napot. Bár én csak akkor húzom fel, amikor fel is akarom venni, a polcon minek járjanak...[ Szerkesztve ]
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz Csigusz 1 #24528 üzenetére
Úgy tűnik, megtaláltam hibát, és elhárítottam!
Van benne egy acél gyűrű, ami a szerkezetet rögzíti a tokba, és három csavar tartja.
Nézegettem, és észre vettem, hogy egy másik állásban is be lehet tenni a helyére.
Valamint azt is észre vettem, hogy valaki már valószínűleg buherálta, mert a csavarok hornyain sérülésnyomok vannak...Kiszereltem, és ha már kint volt, kiszedtem a felhúzótengelyt, aztán kiemeltem a szerkezetet is, és egy ecsettel lesöprögettem a számlapot, meg az üveg belső felét is, mert apró szösz volt benne. Ez is a buherálásra utal...
Összeraktam, majd a másik állásban visszarakott gyűrűvel rögzítettem a szerkezetet.
Korábban a felhúzótengely nagyon szorosan járt, alig bírtam mozgatni, most meg úgy megy, ahogy kell!
A művelet óta eltelt néhány óra alatt úgy tűnik, hogy a felhúzó mechanika is megtáltosodott - de ez majd holnap fog bebizonyosodni, vagy megcáfolódni, mert most elérte a végállását.
Szóval szerintem valaki korábban buherálta, és rosszul tette vissza a szerkezettartó gyűrűt. Ettől feszült, szorult a felhúzótengely, meg még ki tudja, hogy mi minden.Öröm é bódottá!
[ Szerkesztve ]
My name is Biga... Csigabiga! :D
-
dzsi23
addikt
válasz Csigusz 1 #24534 üzenetére
Az egyik lehetőség, hogy belenyúlt valaki, a másik (szomorúbb) lehetőség pedig az eleve hibás összeszerelés és a minőségellenőrzés hiánya, ami miatt kikerülnek hibás darabok.
De a lényeg, hogy megoldódni látszik a probléma, reméljük, hogy így is marad, és reméljük, hogy az apró "szöszök" nem a szerkezetről váltak le. -
Csigusz 1
aktív tag
válasz Csigusz 1 #24534 üzenetére
Jó lett!
Most 4 óra alatt teli tankolta (16-17 órányi hiányzott) - korábban 8 óra alatt alig 10 órányit töltött bele még úgy is, hogy direkt rázogattam a csukómat.
Ezennel befejeztem az állapotjelentéseket, most már meg vagyok elégedve a Parnissal!My name is Biga... Csigabiga! :D
-
dzsi23
addikt
válasz Csigusz 1 #24539 üzenetére
Szoktam mondani, hogy egy Parnis tökéletes választás lehet első mechanikusnak. Úgy meg főleg, ha a gazdájának szét kell szednie, és meg kell keresnie a hibát, remek tanulási lehetőség. És az is hamar kiderül, hogy van-e valakinek türelme a mechanikus órákhoz (és azok "nyűgjeihez").
-
veterán
-
Bukk900
őstag
válasz Csigusz 1 #26592 üzenetére
Fém szíjjal is árulják, de én azt nem szeretem, van egy NATO szíjjam, ha a strandra megyek [link] .
Ez egy pilóta kinézetű búvár óra a gyártó szerint is [link] , vagyis olyan pilótáknak készült, akik szeretnek búvárkodni! Nekem tetszik ezzel a bőr szíjjal![ Szerkesztve ]
-
Faresz1976
aktív tag
válasz Csigusz 1 #27805 üzenetére
Erre nem is gondoltam. Abból indultam ki, hogy ha a funkciógyűrűre rakják akkor az ugye egyszerre mozog. Arra nem gondoltam, hogy kapcsolatban lehetnek a pontok a mutatók tengelyével.
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
Faresz1976
aktív tag
-
Picco
addikt
válasz Csigusz 1 #41139 üzenetére
jo kerdes, en szamitottam ra hogy homerseklettol ki/be ugrik az akril kristaly a helyerol a hotagulastol, de szerintem hamarabb enged majd egy kis lotyit a koronanal...nem hordtam ezt az orat par hetnel tovabb es utana elfeledkeztem rola. kovetkezo nyaron majd biztosra megmondom. (2019 ota mondjuk nem pukkant el, az kezdesnek jonak mondhato)
Sinn csinal talan ilyen folyadekkal toltott orat, ott a hatlap ket elembol all, kozepen egy "dugattyu" szeru valamivel ami minimalisan tud mozogni.
[ Szerkesztve ]
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest