Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz marquuard #18836 üzenetére
Seagull ST25 szerkezetes. Hatalmas automata rotor van benne, ami miatt csuklón is kissé érezhető, ahogy pörög. Közben a rotor is hallható hangot ad ahogy húz. Cserébe baromi jól húz, kevés mozgással is folyamatosan maxon tartható. Nem olyan, mint az ETA2824-2, amibe imádkozni kell a fordulatokat. A rotor hangja hasonlít a Miyota 8215-re, az is hasonlóan hangosan forog.
koronával való felhúzás nehézkes, mert megakad/alig mozdul
Nem tudom mire gondol, ilyet nem tapasztaltam. Hacsak nem arról beszél, hogy a rotorral csutkára húzott szerkezeten próbál még kézzel húzni, ami annyira nem egyszerű. Elkuplungol, ahogy kell, de azért érezhető, hogy nem akarja a szerkezet.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
nebancsa
senior tag
válasz marquuard #18838 üzenetére
Nekem tetszik hogy hallom a rotor pörgését, jó is húz mindig maxon van a járástartalék. Amennyiben félsz hogy karcos lesz az üveg akkor a zafírt válaszd. Nekem a parnis.org rendelésnél a szíj is jobb minőségű volt.
Nálam a kék friss rendelés, nagy kedvenc a fekete január óta van meg, még hiba nélküli. -
titán
válasz marquuard #19447 üzenetére
Elég sok esetben találkoztam olyannal, hogy csak bevonat van az óraüvegen
Az lenne a legjobb cucc, mert egyszerre kemény és rugalmas, de az ilyen hibrid óraüveg túl drága, hogy olcsó órába tegyék. A kínaiakban sima zafír szokott lenni.
-
joci86
senior tag
-
pulutodurumo
őstag
válasz marquuard #19550 üzenetére
Egy kis segítség a döntéshez videós formában.
A Starking szerkezete ETA ihletésű, talán Peacock gyártás. Magasabb frekvencián jár mint a Seiko. Az NH36 azért lehet jobb választás, mert ha szerelni kell, sokkal könnyebb helyzetben leszel."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
veterán
-
titán
válasz marquuard #20010 üzenetére
Olyan órát keress, ahol a képeken látszik a hátlap, és azon "all stainless steel" felirat szerepel.
(Női óráknál nem nagyon szoktak acél tokkal küzdeni, mert vásárlóknál nem szokott preferencia lenni. kinézet > ár >> anyagminőség)
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz marquuard #20014 üzenetére
Automata játszik, vagy csak kvarc? Itt linkeltem párat, bár jóval drágábbak, de acél.
Szerk.: Rubicon-on is érdemes lehet szétnézni. Amit tudni kell, hogy kiállítási darabokat árulnak, amiken lehet pár karc, de hibátlanok is vannak, érdemes rákérdezni vásárlás előtt.
[ Szerkesztve ]
-
pro.polisz
csendes tag
-
petipetya
nagyúr
válasz marquuard #20112 üzenetére
Csak mineral glass, neki hihetsz. A szerkezet pedig egy meghatározhatatlan kínai movement.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
titán
válasz marquuard #20125 üzenetére
Nem láttam még, de egy szerkezetet nem 3 perc/év kifejleszteni még nagy tapasztalattal sem. A svájciaknak is évtizedes szenvedés volt jól működően egy az egyben klónozni az ETA szerkezetet Sellita néven, pedig egy csomó svájci óragyár dobta rá a know-howt.
Szerintem annyit csinálnak, hogy a 3 független, jó kínai szerkezetgyártó (Seagull, Dixmont, Beijing) ebauché szintű szerkezeteit alakítják át.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz marquuard #22042 üzenetére
Az MVMT kiad (direkt nem a "gyárt" szót használom, mert nem ők csinálják) egy viszonylag egyedi órát, elfogadható minőségben (oké, azt én is látom, hogy a szíj gyengus). A kínaiak lemásolják a dizájnt egy az egyben, de hulladék minőségben, és fillérekért vágják az emberhez. És ebből az a következtetés, hogy nincs egyedi dizájnjuk, mert ugyanazt megvehetjük Kínából olcsóbban?? Wtf?? Szal a Rolex, AP, Patek, stb., egyiknek sincs egyedi dizájnja, mert Kínából az is megvan olcsóbban (nem baj, hogy sz@r)?
Azt tegyük hozzá, hogy 59 dollárról indult az ár, nem volt mindig 100-150. -
dzsi23
addikt
válasz marquuard #22155 üzenetére
Nem tudom, csak tippelem, hogy az ugyanilyen kialakítású (3 óránál dátum, 6 óránál 24 óra, 9 óránál hét napja) Jaragar, Paulareis, stb. órákban lévő pár dolláros Tongji szerkezet ketyeg benne. Ha a dátumot akarod beállítani, kényelmes lehet a gombokkal való állítás, de véletlenül elnyomni is ugyanolyan könnyű. Kvarcban volt hasonló elrendezésű órám, nekem nem jött be, ezt koronáról is meg lehet oldani, gombok nélkül (legalább is kvarcnál biztosan, mechánál lehet, hogy bonyolultabb lenne), csak hát akkor ugye ugrana a kronográf dizájn.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz marquuard #22202 üzenetére
Nagyon jó kérdés az, hogy mi számít hamis Parnis órának.
Egyrészt minden Parnis márkajelzéssel ellátott órát valamilyen Parnishoz kötődő gyárban és/vagy Parnis alkatrészekből raknak össze, tehát ilyen értelemben hamis Parnis óra nem létezik.
Másrészt viszont maga a Parnis cég írja le a saját honlapján, hogy vannak olyan Parnis márkajelzéssel ellátott órák, amelyekre a gyár semmiféle garanciát nem vállal, illetve semmilyen támogatást, vagy szolgáltatást nem nyújt hozzájuk.
Ezek - ha nem is hamis, de - a gyár által is másodosztályúnak tekintett termékek.
Itt a topikon szerintem messze 10 alatt van azon órák száma, amelyek a Parnis szerint az első osztályba tartoznak, viszont százszám vannak olyan órák, amelyek másodosztályúak. Természetesen a másodosztályú órák között is vannak jobban sikerült darabok és vannak rosszabbul sikerült darabok.
Nekem két Parnis órám van, nagyon nagy a minőségkülönbség közöttük, az egyik egy jobban sikerült, a másik egy gyengébben sikerült darab a másodosztályból.
Akinek szerencséje van, az jobb minőségű darabhoz jut hozzá, akinek nincs az gyengébb darabot fog ki. Nem véletlen, hogy az eladók eléggé könnyen adnak árvisszatérítést, hiszen ők is tudják, hogy az nagyon vegyes minőségű órákat adnak el.
Előfordul olyan eladó is, aki vesz többezer Parnis órát és válogat közülük. A jobbakat meghirdetik 80 - 120 dolláros ársávban fix áron, a gyengébbeket meg Ebay aukción értékesítik, viszik amennyiért viszik.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
nagyúr
válasz marquuard #22291 üzenetére
Természetesen, az előzőről is tettem fel 1-2 képet, erről is fogok ha megérkezik.
Tudom hogy kicsit prosztó dolog ilyet birtokolni/hordani, de ez a két stílus marhára tetszik, és egyelőre nem akarok komolyan beruházni egy Steinhartra vagy egyéb mikrobrandbe. Amúgy sem vagizni kell, önmagam szórakoztatása a cél.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
T0mcs
tag
válasz marquuard #22579 üzenetére
Értem és köszönöm.
Nem gondolom és nem várom el hogy bármelyik kínai órámat meg tudják vagy akarják csinálni... Gondolom ezek mind mennek amíg mennek. Kivéve az elemeseket azokban nyilván lehet elemet cserélni.Még a CADISEN -t találtam ami hasonló de azt meg sokallom kínai óráért. Annyiból már kijön egy olcsóbb Citizen is
Amin még gondolkozom az Pagani. Nekik is van pár órájuk aminek jó az ára...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Trollok komolyan
- Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- 600 dolláros szintre vinné a Snapdragon X-es PC-ket a Qualcomm
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest