Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Takuun
aktív tag
Na, hát én befejezem ezzel a Rasasi Daarej-el. Finom édes, tartós illat, közepes hatósugárral, de nekem ez az illat inkább egy érett hölgy illatára emlékeztet. Ahogy több helyen is olvastam más sem tudja mihez hasonlítani. Hát én sem. Szerintem nem annyira erős, hogy csak kettőt kelljen fújni. A tapasztalatom, hogy három-négy fújás belefér. Én inkább úgy alkalmazom, hogy reggel két fújás indulás előtt, majd melóhelyre beérve plusz egy. Egyik este elmentem italozni, és egy fújást magamra tettem, hazaérve fürdés után is érezhető volt, majd másnap reggel párom úgy mászott rám, hogy milyen finom ez az illat. Amúgy érdekes, hogy nem kevés pozitív visszajelzést kaptam. Hiába a pozitív visszajelzések, nem tudok azonosulni ezzel az illattal. Fel is került pár helyre, eladósorba. Nem sajnálom eladni, ellenben szívesen fogok kipróbálni más parfümöt is a Rasasi házból.
[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
Ha el szeretnek eladni egy parfumot vagy egy markas after shave-et/balzsamot, azt itt a prohardveren hol erdemes meghirdetni? Illetve ti hova szoktatok feltolteni? Nekem a jofogas meg a marketplace nem szimpatikus.
Lenne egy jopar eves Dior Fahrenheit after shave-em meg egy Azzaro Pour Homme amit 2x hasznaltam, de asszonynak annyira nem jott be es csak all a szekreny melyen.[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
Lattafa parfümök itthon hol szagolhatóak meg?
Bade'e Al Oud Oud for Glory - érdekelne, meg persze sok másik isVettem egy Qaa'ed-et tőlük, az első 1,5 órában még élvezem, utána nekem túl femininné válik, bár néha meg férfias, nem nyerte el a tetszésem teljes mértékben. Nem igazán tudnék az illatról írni, egyrészt az összetevők illatait nem ismerem külön-külön, másrészt a kovid még 2020-ban szétcseszte a szaglásom.
-
Takuun
aktív tag
válasz Takuun #24123 üzenetére
Na megvan! Végre beugrott, hogy mi nem tetszik a Lattafa Qaa'ed leszáradásában. Hát a szantál, ami vaníliával van megerősítve. Nekem kollégám Lidl-is arcszeszét juttatja eszembe, asszem Cien X-Bolt, ami ha jó emlékszem Hugo Boss - Boss Botled utánzat. Hányok tőle
Nyilván nem ez a valóság, de mint írtam az én szaglásomat a kovid tönkre tette, szóval én így érzem. Kár érte, inkább eladom. -
Takuun
aktív tag
Ő róla mi a véleményetek?
LATTAFA OUD FOR GLORY BADEE AL OUDBizgerálja a fantáziám, nagyon hasonlít az üvege egy olyan parfüm üvegére amiből egy évvel ezelőtt fújtak páromra egy vásárlásunk alkalmával Budapesten, de siettünk és nem néztük meg rendesen az üveget, az illetőt meg azóta nem érjük el. Nehéz megfogalmazni milyen illatra emlékszünk, de annyi rémlett, hogy az eladó azt még gyorsan elmondta, hogy amit ráfújt páromra az arab és nagyon drága. A problémám csak az, hogy az üvegcse amiből fújt bár így nézett ki, de picike volt kb 30 ml-es üvegcse lehetett. Van esetleg ötletetek, hogy még mi lehetett?
-
Takuun
aktív tag
OK, írd már le, hogy mit értesz TÖBBÉ és mit KEVÉSBÉ alatt? Illetve magát az illatot, ha már szagoltad, milyennek írnád le.
Egyébként magyarázott valamit a franciákról is, de őszinte leszek nem figyeltem, mert 15-20 féle borotva szappant, krémet és after shave balzsamot szagoltunk éppen és gyömöszöltünk a táskánkba Csak miután elmentünk, figyeltünk fel rá a kocsiban, hogy ja tényleg páromat befújta, de b+ ez kurva jó illat. Mi volt ez? Na mindegy menjünk, mert tilosban parkolunk, nehogy megbüntessenek Utána meg már a feledés homályába veszett aznap
-
Takuun
aktív tag
Lattafa Glory es Armaf Club de nuit intense ha van valakinek amitol szabadulna keressen meg privatban, a korabbi felajanlas finoman szolva nem ert celt
-
Takuun
aktív tag
válasz Takuun #24179 üzenetére
Lattafa Glory OFF, ma megvettem az egyik Krémmániástól.
Nem rossz illat, de ez se én vagyok, így el is adom. Az első 1,5 óra utáni leszáradás a Zara Red Temptation/BR540 vonalat viszi, amit hála a kollegináknak már eléggé unok és magamon sem szeretném érezni. A hatósugara szerintem 1,5 óra után drasztikusan visszaesik, bár csak egyet fújtam kézfejre. Este azért még teszek egy próbát, de nem számítok jobbra. A sáfrány lesz a ludas, de amit sokan emlegetnek, füstölő szag, meg égett gumi, meg vattacukor, hát én olyat nem érzek benne. Finom illat, és értem, hogy unisex de ez inkább feminin vonal.
Szerk.:
Van ezekben a Lattafákban egy olyan trükk, hogy hiába szagolod meg kupakból, vagy fújod ki kézre, 1,5-2 óra múlva megváltoztatja az illatát, és a leszáradás nagyon más.[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
válasz tibbike01 #24190 üzenetére
Én most nem is igazán a "nagyokhoz" való viszonyról írtam, hanem úgy általánosságban. Őszintén szólva nem érdekel ki kit utánoz, én csak egy jó illatot keresek ami tartós is. A Lattafák csak mint arab vonal próbaképpen jönnek, ennyi pénzért nincs hatalmas elvárásom, de az eddigi 2500-3000 Ft-os Cote D'Azur lengyel gyártó termékei után nekem ezek is egy mennyország.
Aminek nagyon tudnék örülni, ha találnék Armani Eau de Nuit utánzatot, ami hozza azt az illatot, minőségben mondjuk egy Cote D'Azur Airmen-nél jobb és tartósabb. Ha van ötlet, melyik utánzat felel ennek meg azt szívesen fogadnám.
-
Takuun
aktív tag
válasz tibbike01 #24192 üzenetére
Nem vagyok otthon a témában, és az árakkal egyáltalán nem vagyok tisztában (ezt vedd figyelembe), de ha találok olyat, ami hozza az Armani Eau de Nuit illatot és képes ezt 8-12 órában hozni, akkor mondjuk 20 eFt. Hogy ez irreális elvárás vagy sem, arról fogalmam nincs, szóval kíváncsi vagyok a reakcióra.
-
Takuun
aktív tag
válasz Takuun #24189 üzenetére
UPDATE:
Lattafa Glory 5 fújás (haj, mellkas, kabát)
Kétszer mostam hajat 4 órával később és még mindig érződött, a kabátomat pedig a szekrénybe kellett tenni, mert az egész lakást betöltötte az illat.Az első 1-2 fújás tényleg nem volt erős, de aztán előjött az állat belőle. Nem szabad túlfújni, erős projekciója van és rendkívül tartós. Ma reggel a kabátomon olyan erős az illat, hogy nem használtam parfümöt. A megállóban megkérdezte egy tőlem 3 méterre álló lány, hogy mivel vagyok befújva.
Gyártás ideje: 2022-07
Gyártás helye: U.A.E.Nagy kár érte, hogy párommal nem kedveljük ezt az illatot. Körbe kell néznem még a Lattafa háza táján.
tibbike01: köszönöm az ajánlást, megnézem a portékájukat
[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
válasz Takuun #24197 üzenetére
Utolsó UPDATE:
Lattafa Glory 5 fújás (haj, mellkas, kabát)
A kabáton 2 fújás 24 órával később is határozottan érezni, olyannyira, hogy nem is fújtam be azóta, mert körülöttem kartávolságban érzik az emberek. 36 órával később kora reggel a kabátom felé sétálva az előtérben éreztem a parfümöt. Nagyon veszett ez a parfüm, ilyennel még nem volt dolgom. Csak a minősége és a tartóssága miatt sajnálom eladni, de az illata nem én vagyok, nem ezt a BR540 vonalat keresem.Lattafa Qaa'ed
Ez az illat baromira tetszik, miután eltűnik az első kifújásnál érződő rágógumis illat, aztán bőrös oudos ami a leginkább tetszik benne, végül vaníliás szantálossá válik, ami olyan Hugo Boss Bottled 98-as kiadásra hajaz, na ez meg már nem tetszik. Szóval ennek is végül eladás lett a vége.Voltam tegnap este Duglászban, mert a Lattafa Fakhar felkeltette az érdeklődésem és kíváncsi voltam milyen illat az eredeti, ami egy Yves Saint Laurent Y. Ebből az EDT-t fújtam a kezemre, ami kifújásnál büdös alkoholos, aztán zöld almás illatba vált, majd a leszáradása egy szimpla tusfürdő szag. Elég gagyi benyomása van párom szerint is, így a Fakhart elvetettem.
A másik kezemre a kedvencem fújtam amit már amúgy egy kicsit unok, ez pedig az Armani Eau de Nuit volt. Azt kell mondjam, hogy az egyetlen utánzata a Cote Azur Airmen EDT kiválóan hozza azt az illatot és tartósságot, alig 3 eFt-ért. Ugyanazt az illatot éreztem én is és párom is, projekció 1,5-2 óra, de közepes hatósugár, aztán gyorsan bezuhan és a tartóssága is pár óra csak. Szóval 30 eFt-ért az eredetit tuti nem veszem meg, marad a tizedannyiba kerülő utánzat, amit állandóan dicsértek rajtam az elmúlt 3 évben. Persze ebből többet kell fújni, de voltak páran akik megmondták, hogy melyik helyiségben jártam még órákkal később is.
-
Takuun
aktív tag
Ha van valakinek Lattafa Velvet Oud, próbára venném, szóval kb bármilyen formában érdekelne, lehetőleg 1139 Budapest Árpád híd metró közeli átvétellel.
Állítólag jó kis oud-os bőrös illat. -
Takuun
aktív tag
válasz Takuun #24198 üzenetére
Lattafa Qaa'ed - UPDATE
Újravettem, ráadásul egy nagy üveggel, és ami plusz, hogy sikerült egy 2021 márciusi kiadásra szert tennem. Ebben már szépen összeértek az illatok, és szerintem még erősebb és tartósabb, mint a 2022 áprilisi kiadás volt, ami egyébként nagyon tört illat volt, ahogy azt a korábbi hozzászólásban is írtam.
Addiktív a kis rohadék
Szeretem, és egyre jobban. 3 fújás tényleg egész napra elég. Egy tarkóra, kettő mellkasra, de ing alá. Így nagyon finom, és egész nap projektál. Kabátra is fújtam még vasárnap, azóta nem kellet újrafújnom. Ez a 100 ml fogalmam nincs mikor fog így elfogyni. Határozottam nem ajánlott 2-3 fújásnál többet használni belőle egyszerre, mert azon felül, hogy tömegoszlató fegyverré válik, az illat sem olyan finom, mint kevesebb fújásnál. Tényleg érvényes itt, hogy a kevesebb több.Egyébként olyan brutálisan erős kifújás után az első 2 órában, hogy nagyon meg kell gondolni, hogy mikor és hol fújkodja magára az ember. Otthon az előtérben reggel 6-kor fújtam magamra, délben az otthoniak még érezték mikor az előtérbe mentek.
Részemről ajánlott vétel, most még olcsó is, de persze egyénfüggő, hogy kinek jön be. Amit tanácsolni tudok annak aki megveszi, hogy adjon egy kis időt neki. Úgy értem használja mondjuk egy hétig vagy pár alakalommal és után döntsön. Én megbántam, hogy az előző üveget eladtam az első használt után.
-
Takuun
aktív tag
Lattafa ASAD EDP
2022 szeptemberi gyártás
Nem tudom róla mit írjak. Korábbi Lattafákhoz képest (Glory, Qaa'ed) gyenge a projekció és nem is túl tartós. 7-kor fújtam magamra 9 fújást, 13h-kor a kollégák csak nagyon közül hajolva érezték. Van benne egy erős szúrós szag, amitől egész nap fáj a fejem.
Barbershop, after shave, borotvahab szag keveréke, nem nyűgözött le, így elsőre.Illatát tekintve, nekem fémes, hideg, kék illat ugrik be, nem érzek vaníliát, meg fűszereket sem, szóval számomra egyáltalán nem téli illat. Az ananászt igen, meg az elején a borst, meg még valami más keverékét, amitől nagyon porszagú, de ez pár perc alatt elmúlik. Van itthon Armani Profumo parfümöm, még a régi fajta, ahhoz hasonló kaliberű illat. Én mondjuk azt sem igazán szeretem, de elhasználom, mert sok pozitív visszajelzést kapok. Viszont a hasonlóság és a kevés készletem miatt, az egyiknek majd mennie kell.
Holnap harmad ennyi fújással megnézem mit produkál, aztán max eladom. Főleg az a bajom vele, hogy annyira nem jó illat (10/5), márpedig ha annyit kell fújkodnom magam, mint egy kínai lóh*gyból készült vízzel, akkor nekem nem éri meg. Ellenkező esetben, ha ebből is elég lenne 2 fújás, még megtartanám, mert alkalmakra jó lehet.
-
Takuun
aktív tag
válasz Takuun #25108 üzenetére
UPDATE
Lattafa ASAD EDP
2022 szeptemberi gyártásNem olyan rossz a helyzet, mint elsőre gondoltam. Kevesebb fújással is nagyjából ugyanolyan tartós, de egész nap éreztem, ráadásul reggel 7-kor fújtam be magam és este 9-kor fürdés után párom még érezte rajtam halványan. Az illat is mintha finomodott volna, nem olyan karcos, nem olyan fejfájdítós. Lehet kell neki egy kicsit még állnia a szekrényben. A korábbi Lattafáknál is megfigyeltem, hogy egy pár hét-hónap állás után finomodik az illat és mintha erősebbé is válnának. Továbbra is azt gondolom, hogy ez egyáltalán nem téli illat, de tény, hogy azért hőségben sem ezt használnám.
Ha azt nézem, hogy a Dior Elixírhez képest közel 10x-es a szorzó, akkor egyértelműen ezt ajánlanám, akinek bejön ez az illat. De az Elixír minden tekintetben jobb ennél. Úgy mondanám, hogy az Elixir alkalmakra, az Asad meg hétköznapokra jó választás.
-
Takuun
aktív tag
válasz El Gringo #20930 üzenetére
Nem tudom kap-e értesítést erről az üzenetről a tag, de remélem.
Van egy Armaf Sillage-om, de érdekelne, hogy ehhez képest a Milestone mennyire más, milyen a tartóssága és hatósugara. Eddig Banderas Blue Seduction-t használtam nyaranta, de kicsit frissítenék. A Banderas vonal ha meglenne annak örülnék, az tetszik. A Sillage nem rossz, nagyon friss és hogy is mondjam, olyan tiszta, fehér illat, de azért egy csipet édességet elbírnék benne gyümölcsös formában.
-
Takuun
aktív tag
Tudom, hogy nem teljesen témába vág, ezért off topikba teszem.
Armaf Club de Nuit Intense Man EDT-t keresek 105 ml-es kiszerelésben, lehetőleg minimum 90ml maradékkal. Ha valaki eladné, privátban írjon rám.
köszönöm
-
Takuun
aktív tag
válasz Takuun #25227 üzenetére
Na, megérkezett az Armaf Milestone is.
Sillage erősebb, tartósabb nem alakul ki illatvakság, szemben a Milestone-al, ahol számomra elég gyorsan alakult ki illatvakság, kevésbé érzem erősnek és tartósnak. Sajnos kovid miatt alig érzek belőle valamit, szóval nagyon szomi vagyok. Azért párszor még használom, illetve ha végre lesz egy melegebb nap rápróbálok, hátha az segít. De egyébként irodában senki nem említette meg a Milestone illatát. Szomorú ez is, mert azt hittem, hogy a CDNI-hez képest vonzza a bókokat, de nem. A Sillage erősebb, tartósabb, tisztább, frissebb illat, jobb hordani irodában. hiába van kint most éppen 0 fok, bent meg 24. Nyáron üdítő lesz ezt hordani a Versace eau fraiche mellett. Számomra amúgy van minimális hasonlóság de inkább csak vibe-ban a l'eau d'issey pour homme-al. -
Takuun
aktív tag
Nekem van Armaf Sillage-om. Nem ismerem az eredetit, de elhiszem, hogy szar az eredeti minőségéhez képest. De ember, egyik 10eFt a másik 70-90eFt. Ebben a csöves országban NEM SOKAN fogják a 7x annyiba kerülőt venni.
Amúgy a Sillage egyáltalán nem rossz, nálam van egy kb 1 éve felbontott, sokkal jobb már az illata, mint újkorában, szépen összeértek az illatok és a tartóssága 10-12 óra úgy, hogy bőven 20 fok alatti napokon használtam. Itt a kulcs, hogy ezekkel az új arab cuccokkal első használatot követően várni kell legalább 6-12 hónapot, mire úgy igazán jók lesznek. Persze, így sem lesznek olyanok mint az eredeti, de az árukat figyelembe véve nem is elvárható.
Nekem (és szerintem még sok hozzám hasonlónak) ezek az arab utánzat/dupe vagy akármi parfümök konkrétan megváltás és korábbi DM/Rossmann-os szarokhoz képest. Lásd: Banderas, Bond, Mexx, STR8, Playboy, Bechem, Tom Tailor, Police, Diesel, Bruno és még sorolhatnám.
Ezeknek az arab parfümöknek sokkal jobb illata van, amellett, hogy baromi erősek és rendkívül tartósak. A DM-es szarokat fújkodhattad egész nap 1-2 óránként. A mostani arab parfümjeimből max 3 fújás és tényleg egész nap érezni. És a szörnyű az, hogy egy árban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
válasz Talala #25702 üzenetére
Nekem volt, de eladtam, párom szerint "kisebbségi szag".
Egyébként nem volt rossz, baromi erős és tartós darab. Szövetkabátra fújtam 2-4-et, 3 napig szekrényben állt, mert használhatatlan volt a kabátom, olyan erős volt az illat. Unisex, férfiasnak mondják, de szerintem eléggé feminin.
10eft körül, alatta meg pláne ajándék. -
Takuun
aktív tag
válasz Elektrosokk #25733 üzenetére
Több illat is van ami tök jó lenne, de AZ a bizonyos etnikai csoport teljesen degradálta őket. Én olyan illatokat keresek ami nekem tetszik, de nem tudom emlékhez kötni. Például az Armaf CDNI is ilyen számomra. Csak az utóbbi pár hétben kezdtem el néha-néha elcsípni tömegközlekedésen, egyenlőre pávafiúcskákon, meg ilyen seprű fejű illetve madárfészeknek tűnő szarral a fejükön lófráló egyéneken. Még pár ilyen és valószínűleg abból is kiábrándulok.
-
Takuun
aktív tag
Legye témába vágó is:
Lattafa Qaa'ed kurvára bejön, de egyre inkább zavar benne a túltolt kardamon. Szeretnék egy ehhez hasonló illatot, de több bőrrel, oud-al.
Ne keverjétek ide a Qaa'ed Al Shabaab-ot, mert az a ló túlsó fele, az csak bőr.
Tudnátok ajánlani valamit, akár a Lattafa házon belül? Nézegettem még a Ameer Al Oudh Intense Oud-ot, de ez állítólag a By The Fireplace klónja, azt meg szagoltam Douglasban nem jött be. Mintha egy kandalló vagy tábortűz mellett ülnél, nem kellemes.
-
Takuun
aktív tag
válasz tibbike01 #25737 üzenetére
2020-ban sajnos elkaptam a kovidot, azóta drasztikusan szarabb lett a szaglásom. Van olyan illat amit másnak érzek mint korábban, van amit nem is érzek és van amit csak alig
Így elég nehéz parfümöt keresni, és ezért sem szeretek már írni az illatokról, mert 2020 óta tök felesleges, mást érzek, mint az átlagA by the fireplace mint parfüm nem értem. Ezt ki fújja magára napközben? Egyedül akkor tudom elképzelni, ha otthon, vagy nyaralóban bekuckózik az ember és saját maga kényeztetésére applikálja magán.
-
Takuun
aktív tag
Próbálgatva az arab vonalat az Armaf CDNIM illata egészen megtetszett nekünk.
Alábbi deo stiftet szeretnénk kipróbálni, ha egyszer lesz akcióban. Jelen ára szerintem kicsit elrugaszkodott. Valaki próbálta már? Kíváncsi lennék, hogy az illata ugyanaz-e, mennyire intenzív és tartós az illat, illetve mint deo mennyire állja meg a helyét?
[ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
válasz Tibu 75 #26967 üzenetére
Köszönöm, ez alapján inkább nem vesszük meg, még akciósan sem. A sok stressz miatt, kell a normális izzadásgátló hatás. Akkor inkább marad a jól bevált deo, az EDT, EDP és a Limited és elég potens, hogy ez ne legyen probléma, csak gondoltuk használnánk illat azonos deo-t.
-
Takuun
aktív tag
válasz Misogi #27273 üzenetére
Hagyd a pics*ba az utazást, csak elb*szod a pénzed. Jönnek a kamu dumával, hogy az élmények. Én tavaly voltam 3 hét spanyolban, már arra sem emlékszem hol laktam, nemhogy a többi "élményre". Erre megérte kib*szni több100ezret. De párom egyfolytában menne , mint a gazosdisznó, mert a Fészen azt látja, hogy mindenki nyaral (gazdagok, szépen és boldogok a képeken) és hiányérzete van, hogy ő ebből kimarad. Én nem értek egyet az utazás dologgal, főleg, ha csóró magyar vagy és másra kell a pénz. Mondjuk én túl racionális vagyok, előbb cseréltetem ki a nyílászárókat az ingatlanon, mint ugyanazt a pénzt elba*sszam nyaralásra a Balatonon. Szűk az a réteg akiknek annyira ne számítana az a pár100ezer Ft, hogy ne tudja értelmesen elkölteni.
-
Takuun
aktív tag
[link] - úgy látom csak én írtam róla
Én szerettem, a környezetem kevésbé, párom pláne nem csípte. Azt mondták, hogy agresszív arab bazáros, izzadt kofa szag. Nekem a kardamon sok benne, de ez a vonal tetszik, ezért fogok mást keresni a gyártótól. Ez a parfüm az amiből bőven elég, ha veszel 10-20ml-t mivel annyira erős és tartós, hogy a 100ml az életben nem fogy el.
-
Takuun
aktív tag
Valaki tudnak nekem mondani Lattafa Asad súlyt (kupakkal)?
Az alábbi oldalon közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak (több parfümöt is ellenőriztem):
[link][ Szerkesztve ]
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Fenti parfüm érdekel, valaki ismeri, használta már, tudja hol lehet csöpp országunkban beszerezni?
-
Takuun
aktív tag
válasz Freddycom #28213 üzenetére
Köszi, be is raktam a kedvencek közé, sehogy nem jöttem rá, hogy tudnék feliratkozni rá, hogy értesítsen.
DHI vs DHP = passzolom, igazából DHI utolsó kétpálcás lengyel kopija volt csak, ami nyilván messze van az eredetitől, de legalább az illatról lett némi fogalmam. Persze nem ebből indulnék ki. De számomra az a púderes, rúzsos, poros illat nem volt anno annyira megkapo. Mindenki isteníti, első helyen van mindenhol, mint illat. Szeretném kipróbálni, de 50-80k HUF-ot nem durrantok el eredetire, így gondoltam legjobb utánzatát kipróbálom. Nem emlékszem, de mintha a Douglasban akartam volna szagolni többször is, de mindig üres üvegre leltem csak
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum