Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
nem csak abból lehet kiindulni, hogy az adott cégnél nő a fizetés. általában cégváltásokkal lehet jó állásokat megcsípni. ahogy nő a tapasztalat, úgy nő az elérhető fizetés is. és vannak olyan piaci szegmensek, ahol a cégek egymás elől vadásszák el az embereket. Engem pl. hetente, kéthetente hívogatnak fejvadászok, és fogalmam sincs, hogy honnan tudják a nevem/számom. ha nem keresnék közel kétszer annyit, mint másfél éve, lehet, hogy át is mennék.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Róth
aktív tag
-
erdey_a
addikt
válasz fokukac #1406 üzenetére
Mitőlünk csak elmennek... fel alig vesznek. Igaz, nehezen is találnak új emberkét műszaki végzettséggel (diplomával?) és jó idegennyelv ismerettel, aki 150-160 ezer bruttóért ide jönne. Mondjuk én is 150 ezerrel kezdtem itt, aztán szépen lassan ez emelkedett 10 ezer forintnyit, mígnem középvezetővé lettem és most már jóval többet keresek ennél. A hűség tehát kifizetődő. Ha az ember bekerül valahova és ott megállja a helyét, akkor megtalálhatja az utat felfelé. A baj ott van, hogy sokan annyival akarnak kezdeni, mint amennyit 20 év tapasztalattal keresnek egyesek.
Ki a kicst nem becsüli ugye...
Vérboci
-
gregorik
senior tag
válasz fokukac #1382 üzenetére
"normális felsőfokú végzettsége (és itt most nem a bölcsészekre meg a "hallgatóbarát" főiskolákra gondolok)"
te is kezded a bölcsészezést?
akkor vissza az alapokhoz: a bölcsészkar mint olyan hagyományosan "az" egyetemi képzés, enélkül szimplán nincs nyugati társadalom, mivel többek közt bölcsészkarokon "találták ki" a nyugati társadalmat, lásd Konstantinápolyi Egyetem 9. század, Preslavi Irodalmi Egyetem, 10. század, Bolognai Egyetem 11. század, Párizsi Egyetem 12. század etc.
egy ELTE magyar, angol v. töri szakon sokkal többet megtanulhatsz az Életről, mint a Corvinus/BME összes létező szakán.ez most egy átmeneti, beteg kortünet/divat, hogy "a bölcsész nem ember", van ebben irigység meg hasonlók is, mert a bölcsészek általában szabadabb/szabadosabb életmódot folytatnak, érdekesebb a társaságuk, a gondolkodásuk is egész más, emberközelibb, mint a "square" fazonoké. de erről a szemléletről főleg az egész civilizáció fokozatos kommerszializálódása és pénzközpontúvá vedlése tehet (kb. az I. világháborútól kezdődően, de csak a 80-as évekre vált nagyon durvává).
a lényeg, hogy bölcsészképzés nélkül nem nagyon olvashatnál regényeket/újságokat, filozófiai/történeti/esztétikai stb. esszéket, nem nézhetnél filmeket, nem ismernéd a történelmet. bár ha a bölcsészkarokat fikázod cuzámme, akkor nyilván amúgy se ismered. elnézést kérek tőled és a square fazonoktól és a Corvinus/BME összes létező szakától.
-
nagyúr
válasz gregorik #1410 üzenetére
semmi bajom a bölcsészekkel, csak az a probléma, hogy amikor tizezres nagyságrendben ontják az egyetemek a töri-magyar, klasszika-filológia, germanisztika, skandinavisztika, stb. szakos embereket, akkor potenciális munkanélkülieket gyárt a magyar oktatás. ennyi. tök jó dolog a történelem, de sajnos megélni nem lehet belőle, maximum hobbi.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
erdey_a
addikt
válasz Kalandor #1409 üzenetére
Valamelyest félreérthető voltam... a hűség számomra volt kifizetődő. És nem a klasszikus értelemben. Ha valaki 20 éve végzi becsületesen ugyanazt a melót, akkor természetesen semmit nem ér a hűségével. Őt elfelejtették. Igazából arra akartam csak ezzel utalni, hogy ha valaki ambiciózus, eléggé igyekszik szem előtt lenni (nem, nem nyalásra gondolok) és kihasznál minden lehetőséget (tanfolyamok, projektek, stb) akkor egy megüresedő jobb állás esetén könnyen eszébe juthat a neve a főnököknek.
De ehhez ki kell tartani egy helyen egy darabig illetve először be is kell kerülni. Ez utóbbi a legnehezebb. A szerencse mellett az is kell, hogy az ember esetenként kicsit alacsonyabbról induljon, mint tervezte. Nem utolsó sorban az "alantasabb" munka némi alázatra is tanít.Unalomig ismételtem már tudom, de én valamikor londinerként és pincérként dolgoztam, aztán mivel jól beszéltem a nyelvet és megbízható voltam, már a portán is besegítettem. Már ez is előléptetés volt. Aztán mikor a szakmámban helyezkedtem el, sima talpas minőségellenőrnek jelentkeztem a sorra, hogy én majd ezt azt méricskélek a tolómérővel. Mert oda volt felvétel. És örültem volna a 70 ezer forintnak. Aztán mivel alakulóban volt már a diploma, meg ugye a két nyelv, felvettek szebb-jobb állásba vevői kapcsolattartónak, ahonnan nem egész 1 év után ide kerültem, ahova. 7 kollégát irányítok és egy elég meghatározó területet. Nem tettem ezért semmi különöset, csak vártam a lehetőségeket és igyekeztem bizonyítani.
Figyelem hihetetlen dolog: még protekcióm sem volt!!!
Azóta felvételiztettem korombelieket. Tudod mi hiányzott belőlük (a nyelvtudást nem számítva)? Az alázat. Mindegyik ki ha én nem stílusban jött. Milliókat akartak keresni, de hiába a diploma, semmihez sem értettek. Nem is vettünk fel egyet sem.
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
tbs
addikt
válasz gregorik #1414 üzenetére
Nos, az igazságod senki nem vitatta... Csak az önigazoló-reflexet említettem meg. Ami az általad feszegetett problémák miatt érthető, de pont emiatt lesznek kevéssé liberálisak azok, akiknek kellene...
Kezdd el piszkálni a BME-s villamostervezőket. Na azok is könnyen ugranak...
-
tildy
nagyúr
Olyan gonosz vagy néha
fokukac -nak: Ebben a hozzászólásodban még nem írtad a munkahelyváltást az más. Munkahelyet általában több (jóval több) pénzért vált az emebr. Kivéve az olyan elvetemülteket, mint én."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
erdey_a
addikt
Nagyon leegyszerűsítve minőségbiztosítási mérnököket kerestünk két területre.
Vevőtámogatási feladatokra (PPAP, reklamációk kezelése) illetve beszállítókkal való kapcsolattartásra, auditálásra.
Műszaki végzettség és jó angol nyelvismeret szóban és írásban.
Ez 150-160e induló. De ez nem multi, hanem egy patinás magyar cég. Mondjuk egy multinál a soron ennek dupláját is meg lehet keresni 3 műszakban, viszont ott előrelépés meg fejlődési lehetőség nulla.Vérboci
-
tildy
nagyúr
válasz erdey_a #1427 üzenetére
Bruttóban? Bruttóban ennyiért nem fognak olyanok tolongani akiknek van nyelvtudás + diploma. Barátnőmnek pl,. tök jó állás lenne, de ennnyi bruttót nagyon keveslene.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
erdey_a
addikt
Igen, bruttó. Ez van. Ennyit fizetnek. Bár talán már 170-180-at is. De ha bekerül, akkor jó eséllyel 5 éven belül feljebb tud lépni. Eléggé el van öregedve a cég, aki most bekerül és megállja a helyét és 120%-ot teljesít, az potenciális vezető jelölt lehet egyes területeken.
Csak mindenki úgy kezdi, hogy 500 ezret akar keresni. Engem is 150-nel vettek fel 4 éve. És örültem neki.
És bár most ennél jóval többet keresek, tudok olyat az ismerőseim közt, aki egy nemzetközi cégnél sima szerkesztőként dolgozik harmincad magával egy nagy irodában, semmi különösebb stressz vagy hajtás, szigorúan napi 8 óra (nem 10-12-16), és annyit keres mint én. Nem túl lelkes. Előrelépési lehetőség nulla.
Én viszont imádom amit csinálok, rengeteg tapasztalatot szerzek, olyan helyekre jutok el, ahova egyébként tán sosem. Rengeteg kapcsolatot építek ki. Jól lehet ugyanilyen poszton egy kerítéssel arrébb (szó szerint) bőven lehetne félmillát kasszírozni. Csakhogy ott nem lehet ilyen posztra bekerülni, mert ott Hansok meg Jürgenek vannak.Számomra tehát fontos, hogy fejlődni lehessen. Nem feltétlen tenne boldoggá, ha ugyanennyit keresnék mint most, de csak hangya lennék a bolyban.
Amúgy nem elhanyagolható, hogy kiváló egyéb juttatások vannak a cégnél. 1 hónapra levetítve nekem kb. nettó 31000 Ft jön még (kajajegy, üdülési csekk, egészségpénztár, nyugdíjpénztár). És ugye nem vagyok bejáró, tehát ebben nincs benne a busz/vonat bérlet 100% támogatása.
Szóval ha 170 a bruttója, akkor abból 106-ot kézbe kap az illető, amihez mint említettem még a busz/vonatbérlet térítést nem számolva (ami ugye esetenként nem kevés) 24000 forint pluszt kap. Igaz, ebből 13ezret nem tud közvetlenül pénzzé tenni mert nyugdíjpénztárba megy, de nyugdíjas éveiben örülni fog neki.Vérboci
-
tildy
nagyúr
válasz erdey_a #1430 üzenetére
Hát akkor is ciki ennyivel kezdeni , no nem az illetőnek, hanem a cégnek ennyit adni , főleg minőségbiztin. 200 minimum, bruttóban, de inkább 250. Akkor talán szóba fognak állni veletek...
De inkább ha nettóban adnátok ennyit, akkor talán találnátok alkalmas embert. De így.... Nomindegy.
A többiről nem mondok véleményt. Max annyit, hogy engem spec hidegen hagy a fentebblépés, ha tetszik a jelenlegi munkám. Márpedig tetszik . Nem akarok én vezető lenni, vannak sokkal alkalmasabb emberek is.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
tildy
nagyúr
Gondolkodási időt kértem (1 nap) de még aznap befutott egy pesti meló ugyanannyiért, párom akkori munkahelyén , és azt fogadtam el. Az már más tészta, hogy 3 hónap múlva "lapátra" kerültem...
-
törölt tag
Az életszinvonal relatív.
Egy afrikai, vagy indiai átlagemberhez képest hihetetlen jól, egy Dubai-ban lakóhoz képest hihetetlen sz@rul élek. -
föccer
nagyúr
Boldoggá nem tesz, de szükséges hozzá Én így fogalmaznám
ON: jelenleg albérlet, 6 hónapra előre kifizetve. Rendszertelen és kiszámíthatatlan fizetés, sok munka. Decemberben kezdek az új helyemen
Egyébként mindeem megvan, ami hirtelen kell, sőt, egy viszonylagos "luxszus" játék/hobbira is telik. Amim nincs meg, azt pedig meg tudom venni/szerezni. Szerintem elfogatható életszinvonalon élek. Talán jövőre egy picit feljebb kerülök (és feljebb kerülök) ebben a tekintetben.
üdv.: föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz fokukac #1444 üzenetére
Szerinted az ottani embereknek gondot okoz egy klíma megvétele?
Azért persze nem laknék ott, azt eltaláltad. Jó nekem itthon, csak jobb lenne egy kicsit jobb anyagiak között élni. Egy átlag skandináv fizetés is jobb, mint a mienk. Ha a fizetésem is nyugat európai lenne, akkor nem is panaszkodnék, és tutira nem vállalnék egyéb plusz munkákat, munkaidőn kívül. -
dabadab
titán
válasz #96302336 #1445 üzenetére
"Szerinted az ottani embereknek gondot okoz egy klíma megvétele?"
Nincs az a durva klima, ami a forro sivatagbol piknikezesre alkalmas, viragos retet varazsolna.
A skandinavoknal meg hideg van es sotet, ami depressziora (az meg alkoholizmusra) hajlamositja az embert. Na, nem konnyu normalis eghajlatot talalni
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest