-
GAMEPOD.hu
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gu007
aktív tag
Tudom, hogy nem mondtad a felső ajtót. Én terveztem olyanra de a kosár jobb lesz. Szerintem úgy lesz, hogy a faszén tartó kosár alatt lesz 50 mm ahol kapja a levegőt és le tud hullani a hamu. Amúgy szerintem faszénnél nem számít annyira a magassága a kazánnak. Nem kell hely a tűznek, és fával sem fogok benne fűteni az biztos.
-
Essejó
Topikgazda
De ha jól rémlik, te vettél plazma vágót, szóval azzal nem lesz olyan túl bonyolult kivágni, mintha flexel kellene megoldani ugyanezt. Sőt akár készítheted telibe felnyithatóra is, és akkor rakhatsz ide egy kivehető grillrácsot is amin rá tudsz pirítani a húsra. Csak akkor lehet kellene egy csappantyú amivel lezárod a füstölő tartályba menő átvezetést, hogy ne menjen el arra a meleg.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
ProdyG
senior tag
Akkor te nagy bontott tégla szakértő vagy
Szóval így, hogy kiderült, hogy hagyományos kisméretű téglákból készült a bográcsozóm, így annyira nem kell aggódnom a téli fagyásveszély miatt? Bevallom nem takargatnám télen, ha nem muszáj
A kőművesek felcsiszolták a téglákat miután kész lett az építmény, de olajat, savat ilyesmit nem tettek rá az tuti. Szerintem most így hagyom, aztán meglátom hogy fog később kinézni, ezt a csiszolás - savazást gondolom később is meg tudom csinálni. -
Essejó
Topikgazda
Nem, nem ugyanazt árulják, ráadásul előbb voltak vele a piacon, talán tavaly év elején? De nekem eddig úgy rémlett, hogy Erdélyből származik, de lehet tévedek.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
-
gu007
aktív tag
A tűztéren könnyebb lesz majd a kisebb nyílást kivágni, mert az lemezből készül. A tartályon a nyílás magassága a reverse plate helye, meg így a tűztér jobban illeszkedik majd szerintem. Szebb lesz a szemnek.
Az ajtóval lesz még egy kis melóm, nem csukódik rendesen, meg a belseje tiszta rozsda. Majd adok neki drótkoronggal -
gu007
aktív tag
Voltam olyan "ügyes", hogy kívül végig van hegesztve a laposvas az ajtóhoz. Ezen csak az erőszak segít. Volt olyan kép amin így volt csinálva de lehet az ajtó vastagabb anyagból készült ezért az nem vetemedett el. Kéményt én is középre gondoltam tenni mert abban a magasságban lesznek a húsok. Valahol ezt olvastam, hogy ott a lényeges az áramlás. Képeket majd csinálok. Remélem a tűztér anyaga is meglesz hétvégére.
Nyolcsszögletű tetőt pkazmával lenne a legegyszerűbb kivágni vagy lánggal
[ Szerkesztve ]
-
gu007
aktív tag
Nem tenném rá a zárat ha lecsukódna rendesen az ajtó. De ezt egyszerűbb megoldásnak találtam mint új ajtót csinálni. Tömítés nem biztos, majd megnézem mit mutat a zárral az ajtó. Ennyire nem vagyok alapos mint Te. Első szmoker, próbának jó lesz így is, csak működjön. Ha beválik lehet lesz majd nagyobb, meg ha kicsi is lesz...
-
gu007
aktív tag
Kéményt középtájra tervezem. Rács alatt is húzza kicsit a füstöt. Jó ötlet lenne az előre gyártott elzáróval szerelt kémény de a 300-as átmérőjű szmokeremen nem lenne valami szép látvány a 120-as cső, ezért nekem is csinálni kell majd kalapot a cső végére.
200x100-ra vágnád a kéményed nyílását, ha nem is lenne jó, jól nézne ki -
gu007
aktív tag
Nekem is furcsa, hogy milyen kicsi nyílásokat javasolt a kalkulátor. 70 cm² a tűztér és a sütőtér között, a tűztér levegőnyílása is eléggé kicsinek tűnik. Majd úgy csinálom a tűzteret, hogy a rács alatti légrés az plusz lesz a kalkulátor által ajánlott mérethez képest. Nekem 280x280x280 ami kijött az ajánlott méretre de kicsit növeltem rajta. Ezért 330x300x300 lesz. Az átvezető nyílást meg ha kicsinek bizonyul akkor nagyobbítok rajta. Kéményt még nem tudom...
-
gu007
aktív tag
Enyém sem valami vastag de majd megmérem ha arra járok. Ha belejövök a sütésbe és kedvem is lesz szeretném majd kipróbálni a szegyet is. Rá megy majd egy napom.
Nyárspolgáros videóban ha jól emlékszem a pitmester azt mondta, negyed óránként ellenőrzi a sütőt. Súly meg addig érdekes amíg nincs alatta kerék.
Tied nem reverse lesz?
Elméletből készülök: -
Essejó
Topikgazda
Nem jól figyeltél Itt készíti a dzsuva leeresztőt.
Azért a linkelt videóban egy kicsit mintha öblösebb lett volna az a kémény kivezetés.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Azt még kifelejtettem az éjjel, hogy ez a smoker kimondottan fatüzeléshez készül. Azért nincs tűzrács és külön huzat szabályzó, hanem az ajtó nyitásával szabályozza a huzatot.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Persze pikk pakk, mert épp ott vágta meg a felvételt. Elkezdi fúrni majd a következő snittnél meg már a második csebret akasztja fel. Valami hegeszthető golyós csapot szoktak oda applikálni, aztán a rögzítés után belül a palást síkjában levágják a felesleget.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Rákérdeztem máshol, szóval valószínűleg marhafaggyúval, de növény olaj is jó, a legszebb színt a lenolaj adja. Átken, max 300°-ra melegít és egy ideig hőntart. Tulképp ez is egyféle seasoning mint a belsejét. Állítólag ősi kovács módszer.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
gu007
aktív tag
-
gu007
aktív tag
Ívek már egész jól állnak, az alja nem fekszik fel szépen ahogy kellene. Megnézem van-e spanifer és meghúzom majd azzal. Átvezető nyíláson gondolkodnom, lehet nagyra vágtam. Feldon szerint félkörből 132 mm kellene. Attól azért nagyobb lett a nyílás. Heftelek fel takaró lemezeket és ha nem bírom úgy felfűteni a sütőt akkor ki tudom törni. Sütőrácsot 4-es rozsdamentes elektródából csinálom majd, kb 10milis távolságokra pakolva egymástól.
Salakoló kalapácsok már megvannak, majd azoknak a nyeléből lesz a levegő szabályzó és a sütőtér ajtajának a fogantyúja.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
Azért azt ne vedd nagyon alapnak, amit az Őrháznak csináltak. Az volt az első mondhatni kisérleti darab. Az Őrház is kinőtte már és másikat használ. Arról nem beszélve. Hogy átálltak a Pit-Box gyártásra. Abban már van anyag meg még hőszigetelt is. Egyébként a sütő falvastagsága segít abban hogy ha van egy kis szél, akkor is stabil legyen a hőfok.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Ez egy kimondottan kicsi szkrény smóker terve. Akkora kb mint egyéjjeli szekrény. Ettöl egy kisebbet láttam amit itthon gyártanak, az 40x40-es alapú, elfér egy lakótelepi erkélyen is.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
Mert ez nem normál szekrény, és még csak nem is offset kategoria. Hanem inkább töltény, ám annál jobban pakolható, vagy UDS. Csak ha utána kell pl szenet töltened, nem kell szétpakolni mindent hogy hozzáférj a tüzkosárhoz. Hanem csak alsó ajtó tárulj. Azoknál pedig nem olyan lényeg a falvastagság, csak annyi kell, hogy a hőtől ne vetemedjen el, arra ez meg tökéletes.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
gu007
aktív tag
Ma belehúztam. Már csak a rácsot, a tűztér ajtó rögzítőt és a faszén kosár kicsuszását gátló valamit kell csinálni. Rács lesz a legrosszabb. Rozsdamentes elektródáról leverni a bevonatot, megcsiszolni... Az analóg hőmérőt kellene még befúrni valahova, csak nem tudom hova. Mondjuk csak tájékoztató jellegű lesz mert van ilyen hőmérőm.
És akkor a csoda (nem ez nyeri majd a szépségversenyt )
[ Szerkesztve ]
-
gu007
aktív tag
Co nem az erősségem, meg a gép sem valami stabilan adja az áramot. Nem mai darab szerencsétlen. Füstcső az obiban kapható kandalló kémény, egyszerűbbnek találtam így mint csinálni egyet. Az ajtón a szellőző nagyobb mint a feldon által ajánlott méret, de ha kicsi lesz van még lemez és milis korong. Az elktróda hozzájárulás a munkahelyemről
Tied jobban fog mutatni mint az enyém. -
gu007
aktív tag
Egyik linkelt képen látom, hogy zárható a szmóker. Szigetelés megvan az enyémhez (amit múltkor linkeltél ) majd felragasztom és leszorítom a zárral. Amikor lenyomtam az ajtót pár fokot emelkedett a hőmérséklet. A tűztér ajtót át kell alakítanom mert a hőtágulás kedvezőtlenül hatott rá. Konkrétan nem lehetett becsukni a nyílás amit vágtam a levegőnek a hőntartáshoz elég de felfűteni nyitott ajtónál kellett. De akkor szépen látszott, hogy a faszén lángja ment befelé a terelő lemez alá úgyhogy a kémény elégnek tűnik, főleg a hőntartás idején amikor el volt zárva a lemez ami benne van és a gyárilag hagyott rés elég volt. Az alsó szellőzőt elég volt állítani és változott a hőmérséklet. A fűtőanyag sem volt valami minőségi szén mert gyorsan hamu lett belőle. Azt még szerezni kell normálisat mert hétvégén indul élesben a sütő.
Jól sikerült a laposvas csavarásod, hatékony a kis kemence
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Robot porszívó Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro eladó
- Sharp ES-NFH814 8kg os inverteres 3. eves mosogep
- Riwall PRO RALM 4640 SPi,40V AKKUS ÖNJÁRÓ 46CM FŰNYÍRÓ, TÖLTŐVEL 4DB 4Ah AKKUVAL ELADÓ 2ÉV GARANCIA
- Üzleti és kirakat matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezmény!