Új hozzászólás Aktív témák

  • lemmy71

    Topikgazda

    válasz Orlin #513 üzenetére

    Az öntvénybogrács nagyon jó, a súlya és az ára miatt szűkebb réteg használja és jó minőségi öntvényeket egyre nehezebb beszerezni. Az a jó ha van a környékedben egy öntöde és fusiban csináltatsz egyet, az enyém is így készült de ritkán használom :DDD
    Szerintem így elsőre egy 8 liter köröli csiszolt lemezbográcsban gondolkozz, az tökéletes mindenre. Majd amikor már sokféle ételt kipróbáltál akkor érdemes beruházni más fajtákra is. A rozsdamentes bográcsot felejtsd el, jó bográcsost abban nem lehet készíteni :N
    Mi az ideális főzési magasság :F na olyan nincs :N Nálam úgy van hogy cirka a tűzfészektől 1 méteres magasságig tudom állítani a bogrács magasságát. Kezdésnél hagymapirításnál, kicsi de intenzív tüzet rakok alacsony bogrács állással, amikor már benne a hús meg minden akkor nagyobb rönköket teszek fel ügyelve hogy inkább erős parázs legyen kis lánggal, magasabb bográcsalással, így nem kap oda ha közben iszom egy sört :DDD
    Fedő, na az megint más tészta, hagyma előpirítás után használok, amikor hozzáadom a paradicsomot paprikát és egy lecsós alapot készítek a pörköltnek. Fedőnek egy zománcozott régi nagy fazék fedőjét használom, a nagyszülőknél általában talál ilyesmit az ember.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák