-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tariattila
veterán
válasz S.A.M.U.E.L. #28083 üzenetére
üdv!
jóideje nem jártál erre!
(ex index user mit takar? )
mondjuk én se forgolódok arra nagyona QM manual még meg van ám! tudom, hogy adósod vagyok vele!
mi is nagyköltözésen estünk át ezzel mentem most a dolgot... de pótlom igérem! -
tariattila
veterán
válasz simi.esp.28 #28172 üzenetére
ejj de jó kis kezdő szett! UP!
-
tariattila
veterán
Van egy eladó Saeco Odea Go gépem amit még SiD mestertől vettem....
szép állapotban van, most lett átnézve elvileg...
39-et fogok kérni érte. (45-ért vettem és most kapott egy új daráló motort mert a gyáriját túl finomra állítva próbáltam használni és az már nem tetszett neki... 15 volt a javítás)
szóval aki automatára vágyik annak jó választás lehet... persze nem extrém beállítások mellett! -
tariattila
veterán
válasz fragola.6035 #28430 üzenetére
kia v6 -
tariattila
veterán
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #28657 üzenetére
ugyan! én csak mekk mesterkedem... teszek,veszek,lefetyelek,feleselek...
más:
ha már cikk, mit csipog az O-rigó?feltűnik egy Caravel is mely SiD mesteré majd az enyém is volt... (most egy őrült-tudósé aki perverz kísérletezéseket végez)
eme mestert kellene a kis karosokról faggatni, nem engem
-
tariattila
veterán
válasz soldier2 #28687 üzenetére
igaz van egy unikális rugós-karos gépem is de a manual karos szerintem jobban használható...
a karoddal abszolút Te szabályozol mindent... a rugósnál meg a rugó ereje adott... (őrleményfinomságra érzékeny nagyon)
a Creminát simán szabályozhatod, van benne nyomáskapcsoló és egyéb filléres pimpelésre is van módod (fej-bojler szeparálása a kívánt vastagságú szigetelés beiktatásával)
szerintem a cremina az otthoni űbergép
(!szerintem!) -
tariattila
veterán
válasz ronin s8 #28693 üzenetére
Az, hogy személyes tapasztalat/indíttatás miatt belekötsz a Ti dolgotok.... én azt nem értem, hogy miért ezeken a tökéletes kisgépeken keresztül... semmi közük az egészhez, teszik a dolgukat és nem is akárhogy!
Valaki valamikori valamilyen kávéja miatt a gépeket vagy azok technológiáját lehúzni badarság... -
tariattila
veterán
válasz ronin s8 #28698 üzenetére
nyomásban simán egy liga...
kis gyakorlattal minőségben sok ligával fentebb...annyi változót egy pumpás géppel nem tudsz kordában tartani mint azzal a karral amit folyamatosan szabályozol a szemed után
amazoknál megnyomod a gombot és lesz ami lesz.... (persze sokszor lehet jó eredmény is ha minden csillag jól áll)
a pumpás pulzáló nyomása se egy szép karakterisztikájú a karos full lineálisával ellentétben... és így továbba Cremina pedig a technokrata Pavoni
ennek ellenére én is a QM-et használom mindennapi gépnek... igaz én azzal is nyomásprofilozok (sajna kell gyakran utánamenni a változóknak) csapolás közben ...hála a szuperül működő potijának
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz tariattila #28705 üzenetére
csak egy példa rá:
reggel a tegnapi beállításokkal, kávéval indítottam a QM-et maxigázon... (ez tegnap szép csöpögős megindulással játszott s pont tökéletes végeredményt adott) de ma az eredmény elkeserítő volt s mivel siettem és nem volt idő darálóval 'utánamenni' így a potméteren visszavettem jól és a második kávé már szépen indult meg és a pogi beázása után nem indult meg kellőképp... ezt láttam is egyből és mentem felfele a nyomással... gyönyörűen működött a dologna ehhez a kis korrekcióhoz képest a karossal sokkal nagyobb 'játéktér' van.
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz Buster17 #28876 üzenetére
ne legyenek illúzióid!
egy normális kávézóban, normálisan elkészített kávéval viszont megtapasztalhatsz valamit!
ki tart kopit? milyen idős az? hogyan készítik el? vannak bajaim a dologgal kapcsolatban, ráadásul több benne a hájp mint kellene
vannak profi pörkölőink akik kávéjait érdemes ízlelgetni!
(gyanítom ők sem folalkoznak a cibetette kávéval) -
tariattila
veterán
valószínű, hogy egy negyed kg kapacitású kisgéppel nem pörkölsz csak saját felhasználásra --> nem veszel egyfajta zöldből annyit amire rá tudsz állni stabilan --> elég változó eredményeket kapsz.... hol beletalálsz hol pedig felejthető (de még így is jobb s főleg olcsóbb mint legtöbb 'késztermék'
keep on roasting . . . -
tariattila
veterán
Üdv!
amennyiben tud valaki eladó ese pod-os gépet szép esztétikai állapotút, megbízható működéssel normális áron az ne tartsa magában!
köszi! -
tariattila
veterán
Turmix TX10-hez keresek kapcsológombot (ki-be-csapol)
nem értem hogy tudták eltörni...hol keressek szerintetek?
podosból az sgl és társai kategória lenne jó (árban legalábbis)
-
tariattila
veterán
válasz fragola.6035 #29093 üzenetére
ezt a befúrásos verziót kipróbálnám szívesen... ha vállalod...
(ha artériát ér a fúrás akkor úgy is van nálad donor... vagy? egyből azt kellene megcsinálni mondjuk egy olasz trikolor festéssel, opv stb tuninggal?)(a saecot fizetnem kell már?? )
-
tariattila
veterán
válasz Kávé Kálmán #29357 üzenetére
bekeretezve a falon....
ilyen kép nem készült Pavoniról az elmúlt 55 évben...
másmilyen lehet, hogy készült de ez tetszik és kész!
a Caravel és Cremina képek is kint lógnak....
előre széthullott a naptár -
tariattila
veterán
igen! megy! szinte a nulláig lemegy vízhozamban...
érdekes mert régebben volt egy 0625-öm ulkával de nála alig változott valamit a vízhozam...
ez nagyon jó lett! (hiába na, a 0650 a termo high end )
nos akkor fragola több géphez is bevásárolhat ezek szerint alkatrészt
a kisérleti-mill szerepét vállalom! utána mehet a 'tömeggyártás' -
tariattila
veterán
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #29463 üzenetére
elfér!
-
tariattila
veterán
válasz ronin s8 #29520 üzenetére
már bocs de hülye lennék új adagot beengedni ha nem akarnám végignyomni...
mert ha ezt tenném akkor lenne igazad abban, hogy ''értelmetlen a fellini húzás''
úgy valóban az... főleg ha úgy csinálod hogy emelgeted a kart mint ha 'fellíniznél' de valójában nem éri el a dugattyú a vízbeeresztés határát...
if you know w.I.m.alapból az öreg pavonik nem 'hoznak' 30ml kávét...
de ez csak !szerintem! -
tariattila
veterán
válasz ronin s8 #29528 üzenetére
a fellini szerintem nem a minőség javítására szolgál!
van, hogy egy eszpresszónyi szűkösen jön le (gondolom kávé függő is, hogy mennyit vesz el a pogi stb)
na ilyenkor lehet ''kiegészíteni kis plusz vízzel)a cremina és pavoni teljesen más vízhozammal bír..
nem lehet és nem is kell összevetni!a fellíni módszernek további ''előáztatásfokozó'' szerepe is lehet amennyiben nincs megfelelő ellenállása a kávénknak ezen módszerrel ''keményíthető'' javítván ezzel a kivonatolást
sok variáció lehet... de ezt menet közben az ember tudja kombinálni...
azt, hogy nincs értelme, hülyeségnek tartok!
nem minden esetben szükséges persze de többször ad jobb eredményt...
ez IS erősen egyén/izlésfüggő...nem tudom neked milyen pavonid van én a 61-73-ig gyártottak nevében tudok csak nyilatkozni, azoknak szűkös a vízhozama.
ha kávé nélkül csinálod akkor meglehet a 30ml is -
tariattila
veterán
na azéé!
már azt hittem meg kell húzzam!
-
tariattila
veterán
válasz fragola.6035 #29539 üzenetére
ez érdekes tényleg... anno még nem volt félelem az azbeszt miatt
de egy maszkkal óvatosan lebontva majd valami modern anyaggal visszaszigetelve (már ha egyáltalán kell) simán jó...
a Te módszered is eredményes lehet miszerint 'nem piszkálod'...el voltál veszve... minden rendben?
vagy netán csak pidre vadásztál?K.Kálmán! szép kis kotyesz...
[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
válasz Kávé Kálmán #29537 üzenetére
az a piroska ott hátul a demoCremina??
-
tariattila
veterán
lehet sírvafakadnánk ha tudnánk, hogy eddig mennyi azbesztport szívtunk be...
máló palatetőkről esőmosta, szélfútta por...
fékbetétek kopásánál keletkező por... stb..stb...
szerintem ez a veszélyforrás is valós de eltörpül a mindennapos kitettségünk mellett... (sajnos)
évtizedeken keresztül tömték mindenbe ezt a szart... kb mostanra kerül elő majd a 'legjava'...amit nem értek... miért csak a sérült, törött azbesztcuccoktól kell félni? a többiből nem tud ugyan úgy kiválni?
a palatetőket gyártás után netán felületkezelték? nem hiszem...[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
kávénap-délutáni kávészösszenet... fragola maesta által pimpelt kis QM-emmel [link]
(spontán mobilos vacak képek... csak a hangulatát próbáltam.... )a magok az AVX-től származnak, Sandalj minta... tegnap pörköltem már sötétben, csak hangra mentem, színét nem láttam
minden létező paraméter spontán!!! a kávé íze viszont eszement...
na de ez lehetett volna másképp is persze... a jó kávéhoz sokszor szerencse is kell, főleg ha az ember lusta állandóan minden "szabályt" betartani[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A vártnál kevesebb iPad Pro fogyhat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Toyota topik
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Diablo IV
- NBA és kosárlabda topic
- bitpork: 2024 phautós tali ?
- Átlátszó OLED kijelzőket építenek az ablakok helyére a koreai metróban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest