Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qvik27

    tag

    válasz thomasrc #77458 üzenetére

    Szvsz kihagysz a matekból egy nem elhanyagolható tényezőt. Millilitereket, grammokat meg időt mérsz, de nem lényegtelen az sem, hogy a térfogatáramot 9bar nyomásra okoskodták ki. Ha 15 bar-nál akarod ugyanezt a térfogatáramot, túl kell tömörítened a kávépogácsát.
    Az előző gépemben tönkrement az OPV, kidobtam, és volt egy kis idő, amíg anélkül ment. Persze ekkor jött a finomabbra őrlés, erősebb tömörítés, és az eredmény nem ízlett. Akkor elkezdtem utánaolvasni annak, hogy mi hogyan hat az íz összetevőkre, végül némi analógiás következtetéssel arra jutottam, hogy inkább lejjebb veszem a csapolási időt. Így lett jobb.
    Én tennék a helyedben egy próbát 15mp körüli csapolással. Ja, és pl. P&Y kávéval.

    10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.

Új hozzászólás Aktív témák