-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraven54
aktív tag
válasz mézespálinka #126596 üzenetére
köszi rálesek
-
tag
válasz mézespálinka #126596 üzenetére
+1 az rpavlis vizre, engem is meggyoztek a HB-n olvasottak. Keserusoval nem probalkoztam meg, sima RO vi + szodabikarbona megy bele, vizkomentesiteni nem kell, korrozio nem latszik (nincs klor a vizben). Par havonta belenezek a bojlerbe, eddig minden oke, igaz gozolni nem szoktam vele (GC).
-
Zen42
tag
válasz mézespálinka #126596 üzenetére
Ez az "rpavlis" víz mit hoz vagy visz ízben a magnéziumoshoz képest?
Anno a Maxwell Colonna-Dashwood kísérletek egyik fő következtetése az volt, hogy a magnézium ionoknak fő szerepe van a kivonatolásban. És a keserűsós vagy Mg-citrátos víz nem okoz vízkövet. Akkor mi az előnye az rpavlis-nak a "standard" kevert vízhez képest?
Nekem ízlik amiket a jobb kávézókban kapok és abban vízben is van magnézium.
Ugyanakkor amikor legutóbb cuppingoltam csak a különböző vizek kapcsán, én a nullás vízből készült kávét kifejezetten kellemesnek éreztem. Meg is lepődtem rajta. Csak az nem espresso, így legyintettem egyet.
Akkor most mégis a tiszta víz a nyerő egy csipetnyi bojlervédő nátrium- vagy kálium bikarbonáttal és kész?
Colonna-Dashwood könyve pedig kuka? Valahogy nehezen tudom ezt elképzelni ebben a pillanatban, tekintve, hogy ő mennyit rágta ezt a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest