-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qvik27
tag
válasz bbuffy #107949 üzenetére
...háát... Ahhoz biztosan nem fér kétség, hogy jó eszpresszót jó kávéból lehet csinálni.
A víz vsz. egyáltalán nem másodrendű, hisz az összetétele befolyásolja a az ízt és a kivonatolódást is.
Vízterítés vs tamperelés: ha nem annyira pocsék a vízterítő, hogy helyenként spriccel, ÉS rést hagyunk a pogi és a felső szűrő közt, akkor a pogi felső felületére gyakorolt nyomás mindenütt kb. ugyanakkora lesz nagyon-nagyon hamar. A lényegesebb ilyenkor főleg a pogi (áramlás tekintetében vett) homogenitása lesz, valamint a felső és alsó síkok párhuzamossága: ez lesz a lényeges az egenletes kivonatolódás szempontjából. Ezt meg -ugye- az előkészítés eredményezi, beleértve a tömörítést is.
A hőmérsékletről a pálinka lepárlás jut eszembe, ahol tudomásom szerint nagyon nem mindegy, hogy a nem egész 2 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten lecsapódó etil acetát milyen mennyiségben lesz a páleszben. Azt nem tudom, hogy van-e efféle jelenség a kávékészítésnél is. É azért vélek érezni különbséget az ízvilágban, ha 2-3 fokkal módosítom a víz hőmérsékletét.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Vicces képek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 24
- Anime filmek és sorozatok
- Tényleg jobban fogyaszt a Peugeot, az Opel és a Citroen?
- Sorozatok
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Elektromos autók - motorok
- Starfield
- További aktív témák...