-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz dzsolt7 #42296 üzenetére
Én fragolától vettem egy használt, de általa felújított Gaggia Classicot, minden elérhető extrával: rézcső tuning, PID, ipari felsőszűrő, réz vízterítő. Ez belefér a keretedbe is, és örök darab, olcsó alkatrész árakkal. Mivel nem zárkózol el a használttól, én ezt javaslom. FB oldala is van.
(#42296) dzsolt7: érdemes megkérdezni milyen kávéból készítik a kávét. Ha nem ismered a kávét, akkor tovább érdeklődhetsz, hogy világosabb vagy olaszos pörkölés. Nálam az első, hogy megnézem a darálót. Ha áll a dózerben az őrölt kávé, akkor felejtős. Illetve ha nagyon szomjazom már a koffeinre, akkor cappuccino vagy latte (bár utóbbiból Bp-en is kaptam valami hihetetlen borzalmasat). A kávégép is már árulkodó lehet. Szerintem ha ezekre választ kapsz, rendben vannak, akkor már van egy kis esély egy jó espressora.
-
Bazsee71
őstag
Szeptemberben egy közös rendelésben lehet benne lennék. Én ezzel szemezek, illetve akkor már lehet hozzácsapnék egy 2 személyeset is, illetve egy 6 személyes Bialettit (kirándulások alkalmával a 4-es Brikkával elég macera mindenkit kiszolgálni ). De ez most csak így hirtelen, még érlelném a dolgot.
-
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #42330 üzenetére
A szabványos 58mm-es szűrőméret mindenképp a Gaggia mellett szól, egyszerűbb vele az élet.
-
Bazsee71
őstag
válasz Gravity1234 #42335 üzenetére
A következő gondolatok csak a kérdezőnek:
Szerintem atcéla aluparáját kár belevenni, meg a többi sületlenségét is. Új, acélkazános Gaggiát nem szabad venni, vissza lett butítva. A kis alukazán rézcsővel hőstabilitásban túlmutat egy pár decis rézbojleren. Tudomásom szerint a fragola által szerelt PID is jobb minőséget képvisel, mint a gyári Lelit. Szerintem a kávé ízére sokkal nagyobb hatással van a szűrő, egyenletes eloszlatás, darálás minősége, mint maga a gép, utóbbi kiérzéshez kellhet pár év tapasztalat. 58mm-es szűrőmérettel a lehetőségek tárháza mondhatni végtelen, 57mm pedig igencsak korlátos. Lehet hogy csak ritkán tapasztalnád ezt meg, de akkor viszont igen kellemetlen.
Hozzáteszem, semmi érdekem nem fűződik a tuningolt, felújított Gaggiákhoz, szimplán követtem jó darabig az itteni, és a "szegedi" fórumot is (ezt csak számüzetésemig), és én végül egy Classicot vettem februárban, amit azóta is megelégedéssel használok.
-
Bazsee71
őstag
válasz Gravity1234 #42340 üzenetére
Azért is írtam, hogy az érdeklődőnek szól, mert ő nem zárkózott el a használttól. Különbözőek vagyunk: ha én ugyanazért az összegért többet/jobbat kapok, ráadásul garanciával, akkor megveszem használtan.
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
Elnézést kérek, én kezdtem a bélázást, de ha felüti a fejét az alu kazános riogatás, már dobja is le az agyam a gépszíjat. És nem azért, mert alu kazános gépet használok, már ennek tudatában vettem. Az indukciós típusokat kivéve a Bialetti is alumíniumból készíti a kotyogókat, amit nagyszüleim és szüleim is eddig sikeresen túléltek. A másik fórumot pedig a hifis vonalról indulva hamarabb pörgettem, mint ezt, így nem érhet szó, hogy nem voltam nyitott emberünkre. A többit itt most nem részletezném, egyszerű a forgatókönyv, nem szeretnék off-lavinát indítani, sem több karaktert rá pazarolni. Megígérem, hogy többet nem emlegetem a nevét, nekem is jobb lesz.
A Lelit gépekről ha jól emlékszem én sem írtam rosszat, csak az érdeklődő részére reagáltam, hogy 100k alatt nincs jobb vétel a GC-nál. Azt pedig - ne haragudjon meg senki - de még a tapasztaltabb fórumosoknak sem hinném el, hogy két hasonló kategóriájú gép között egyértelmű különbséget vél felfedezni a kávé ízében, miközben ezer más sokkal fontosabb tényező befolyásolja a végeredményt. Az, hogy mennyire kezes, milyen szinten képes a végeredményt reprodukálni, milyen könnyen szervizelhető, mekkora a választék az elérhető kiegészítők között, na az már egy sokkal életképesebb összehasonlítási alap.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Én ezért vettem legutóbb teszkós gépet, 6k-ért. De egyszer kell majd valami rendes konyhai segéd.
paljoc: Nem is tudom, hogy most a kemencét vagy a gépet irigylem-e jobban. Én egy Limara könyvből dolgozok, az öregtészta meg a fagyasztóban várja a sorsát. Kávébab nincs mellette.
-
Bazsee71
őstag
válasz vendingo #42866 üzenetére
Köszönöm, akkor azt megnézzük.
(#42867) adp: Hát nem is, jó ideje nem használhatták, tiszta vízkő mindenhol, de kívülről egész szép állapotú. Egy közeli kastély felszámolásakor került hozzájuk.
Amúgy valószínűleg itt marad, mert érdekes masina, és még próbálkoznak vele. Reggel megpróbáltam beüzemelni, szépen felfűt, de hiába "pumpálok", nem jön a víz, gondolom tömítések már oda vannak. Vagy van ennek más trükkje, én voltam béna?
-
Bazsee71
őstag
válasz vicces #42952 üzenetére
Nekem CM702-es van. A pangó őrleményt ilyen módon még nem mértem, de korábban is volt már téma, hogy nálam tized grammra kijön a kávé amit beletöltök (paskolok, indítgatok). Vagy minimális a pangó őrlemény, vagy ennyire pontosan minden egyes alkalommal ugyanannyi cserélődik a pangóból.
Nálam az őrlemény minősége csak a kávé öregedésével változik, nem tapasztalom az általad leírtakat.(#42966) espada99: nálunk az irodában korábban egy komoly Nespresso masina volt. A kapszulák ízében volt ugyan eltérés, de szerintem alapvetően egyik sem jó. Csodaszép marketing van körülötte, csábítóak a különböző ízvariánsok leírásai, de a valóság távol áll tőle. Más gyártó kapszuláival egyenesen borzalmas volt a végeredmény, így csak a méregdrága gyári maradt. Most egy ilyen szuperautomatát nyúzunk, közepes minőségű kávéval etetve számomra még ez is elfogadhatóbb végeredményt produkál, a kapszula árának töredékéből. Szüleimnek egy Saeco-ja van, idáig az volt nálam az etalon, de be kell látnom, hogy ez a Jura sokkal okosabb szerkezet (öblítés, tisztítás, beállítási lehetőségek), a minőségéről pedig majd csak évek múlva nyilatkoznék, eddig minden rendben. Ha netán emellett döntesz, felár nélkül kérheted acél kazánnal. Na nem azért, mert az alu kinyírna, hanem mert tartósabb, és nyugodtan lehet citromsavazni.
-
Bazsee71
őstag
válasz vendingo #42866 üzenetére
Kultúrpresszóba betértünk, a 42 pörkölőtől származó ruandai SO-jukból kértem egy espressot, az kimondottan ízlett. Ellenben elég drága a hely, és szinte minden csak bio-paleo, horror áron. Főleg utóbbi lett kicsit túltolva szerintem.
A színes csészéjük viszont nagyon tetszett, azóta nyomozom a típusát, egyelőre úgy tűnik, hogy Ancap Millecolori Brillanti. Esetleg tud arról valaki, hogy itthon kapható-e?
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz paljoc #43108 üzenetére
Ha szabad tudni, akkor a mintát hol applikálták rá?
Itt Kaposváron a Caffé Brandonál lehet kapni Ancap Veronát és Giotto-t.
Nekem így is nagyon bejön a Verona, a színessel igazából páromnak szeretnék kedvezni, ha már fél év alatt eljutottunk oda, hogy reggel nem a háromazegybent bontja ki, hanem tőlem kéri a kávét, sőt, ha korábban kel, akkor bekapcsolja a gépet, mert tudja, hogy idő kell míg felfűt.
Szóval ha utólag egyedivé varázsolható a csésze, akkor lehet inkább kitalálnék neki valami különlegeset a Veronára.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Nálunk nem fogy ennyi kávé, de szintén szempont amit leírtál, ellenben nagyon vonz a Pharos. Így lehet megpróbálkozom vele, de már a továbbfejlesztésen töröm az agyam.
A verzió: egy nyomatékos, szabályozható motor, szíjhajtással összekötve.
B verzió: használt akkus fúró, szétbontva, átépítve, és akkor még hordozható is a motorizált változat. -
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #43548 üzenetére
Az F4 nano piszkosul csábít, de árban hatalmas ugrás a CM702-höz képest. Az őrlemény minőségében is hozza ezt, van esetleg tapasztalatod?
Attól tekintsünk el, hogy a kis Graef játékszernek hat mellette.
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz Dr_Senkihazi #43618 üzenetére
Az a baj, hogy ha lecseréled a nyomásfokozós kart egy hagyományosra (már ha lehet), akkor bizony lesz bajod a kávéval egy rendes őrlő nélkül.
-
Bazsee71
őstag
válasz Kávé Kálmán #43783 üzenetére
Csak egy észrevétel:
Műszaki témában nem érdemes a tömegre hivatkozni. Az csak a politikában és a történelmi témájú könyvekben működik, hogy ha sokan mondják és sokszor, akkor az lesz az igaz.
Hány fizikust, matematikust tagadtak meg, majd fedeztek fel évszázadokkal később.
A tömeg kapcsán legfeljebb a szubjektív véleményről lehet beszélni.Egyébként döbbenten olvasom, hogy ilyen drága szerkezetek ilyen kitérésekkel üzemelnek. Annyit cikkeznek szemcseméretről meg eloszlásról, erre az előállítására hivatott termék meg tizedeket üt. Mintha az esztergályos a munkadarabot csak mérőszalaggal ellenőrizhetné, mi meg nanométerrel vizsgálnánk a munkáját.
Azért higyjétek el, meg lehetne úgy tervezni egy tengelyt és annak befogását, hogy az ne üssön. Anno a műegyetemen ez még elvárás volt, ha abszolválni kívánta valaki a gépelemeket, szilárdságtant, dinamikát.
Szerk.: nem célzottan neked szól a hozzászólás, csak a felhasználok számától kanyarodtam el.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #43794 üzenetére
Igazából a tengely ütése ért hideg zuhanyként. Nem kis pénzekről beszélünk. Egy forgó tengelynél az ütés pedig nem "feature", hanem hiba. És persze működik mindegyik, jó a végeredmény. De mi lenne, ha...?
Parci: nekem konkrétan fáj. Míg itthon 5 percet pepecselek egy italért, addig egy rendes kávézóban pikk-pakk olyat kapok, ami túlmutat a sajátomon.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BABOLAT AERO PRO TEAM 280 grammos teniszütő és labdaszedő
- DJI AVATA Pro-View Combo (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- AKCIÓ! Egészségmegőrzés, szépségápolás - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Polar mirage kerékpár eladó olvass!!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs