Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #27487 üzenetére
A tőcsért, a tampert, vagy a vst-t nem használtad?
Surda: nem occó bizony, ezért is ajánljuk (-ják, -om) a LM hasonló alakú szűrőjét, utángyártva, ami ugyanilyen kialakításu tizedáron.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #27490 üzenetére
Sokkal kisebb a kis VST és a nagy Reneka közt a különbség mint gondoltam. Nekem a dupla főleg délután sok. De néha meg a szimpla kevés Akinek jó a dupla éjjel nappal, az ne bohóckodjon szimplával szerintem sem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #27481 üzenetére
egyelőre azzal nem szenvedek, hogy elfogyna bármilyen hő, azzal viszont igen, hogy nem tudok eléggé lemenni a sötétebb pörikhez szükséges hőfokra.
az emelkedő majd csökkenő fejhőmérő-hőfok megvan, gondolom a hőcserélő bojlerben lévő részében felforrósodott víz miatt emelkedik az elején, aztán amikor az elfogy és már hidegebb víz jön a tartályból, akkor kezd el csökkenni.
egyébként sajnos a tartály-ügy sem egyszerű: 40 perc után dög meleg a benne lévő víz, ha amúgy szobahőmérsékletű volt, ha viszont friss, hideg vízzel indítom, akkor nem. itt simán lehet 5-10 fok különbség is, nehéz így reprodukálhatóságot csinálni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
peter.szabo
csendes tag
válasz ronin s8 #27503 üzenetére
Ha már így szóba kerültek az őrlők, mit gondtok a Pharos-ról? (egy vélemény itt).
Amit eddig olvastam róla, annak alapján elég szimpatikus darabnak tűnik. Gyors és minőségben elvileg a SJ felett van. Igaz, az első generációknak voltak tervezési problémái, ami miatt nehezebben volt használható, de az új verzióban (most jön ki szeptembertől) remélhetőleg, ezeket már megoldották. Nyilván a kézi hajtás az megmaradt. Van valakinek tapasztalata/gondolata ezzel az őrlővel? Érdemesebb lehet egy használt SJ helyett ezt venni?
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #27518 üzenetére
Látom ez a szitálás kiverte a biztosítékot nálad is Macera, az igaz, de a szimplának (nálam) kell a plusz gondoskodás. Kellően nagy lyukú szitával fél percen belül vagyok már és a papirlap amit használok az is van 3 hónapos (csak, hogy környezettudatos legyek). Reggeli kávé kb 5 perc nálam, szitálással. Tudom, aki reggel hatkor neki áll szitálni az őrleményt, annak nincs ki a négy kereke, de ezt már többen mondták nekem, pedig nem is tudták, hogy szitálom a kávét
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz ronin s8 #27529 üzenetére
Azért remélem észrevetted, hogy az E61 fej a gépedben fel lett újítva, ami azt jelenti, hogy az összes szeleptömités, a szelepek s.réz nyomórúdjai, a fejszűrő, tengelyszimering, ezek mind cserélve lettek. Ugyanígy a Parci gépében is.
Ezt 2-3 évente meg kell csinálni. Az alsó rugócsere sem árt.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #27545 üzenetére
nem tudja valaki megmondani, hogy kb. mennyi víz van a hőcserélőben, fejben, azaz abban a részben, ami a fűtött rendszerben (bojler, fej) áll? azt gondolnám, hogy annyit mindenképp kell csapolni egy shot előtt, mert tök más hőfokú víz, mint ami utána jön.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #27547 üzenetére
1,3 literes a bojler a bfc-n. én nem aggódom a túl gyorsan csökkenő hőfokon.
a kis bojleres részt nem értem, tudtommal nincs kis bojler, egyszerűen egy csőben (=hőcserélő) megy a hidegvíz a bojleren átvezetve, meg a fejen is keringetve van. ezért kérdeztem, hogy mennyi víz van ebben a csőben, mert azt gondolnám laikusként, hogy amíg a gép fél órát áll és fűtve van, addig a bojlerben álló csőben lévő víz qrva forró lesz (hiszen a bojlerből azonnal gőzölni is tudsz, ergo van ott hő bőven), ergo attól mindenképp meg kell szabadulni.
persze talán ki is mérhetem egy pohárban, hiszen amíg emelkedik a fejhőmérséklet hűtőcsapoláskor, addig jön az a víz, nem? érzésre egyébként inkább 1, maximum 2 dl, mint 6.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lagoon79
tag
válasz ronin s8 #27552 üzenetére
elvileg mindent ki tud számolni. a hőcserélőnél egyszerű henger térfogat számítással. a fejhez menő csőnél a hosszt megmérni lehet kicsit nehezebb, meg a belső átmérőhöz bontani kell, de az is megoldható. plusz a fejben lévő víztér pontos méretét sztem vmelyik szaki biztosan tudja.
így meg lehet határozni a teljes rendszerben lévő víz mennyiségét.
ja, meg persze van a visszamenő ágban is, csak ott már "hidegebb" mert leadta a hőt a fejen.
-
SiD-
tag
válasz ronin s8 #27587 üzenetére
a Nuova Simonelli Mythos One az a bizonyos őrlő.
Ronin próbált valamit körülírni nekem, amit én az ital sűrűségével, viszkozitásával hoztam összefüggésbe (nem biztos, hogy ő erre gondolt), amit én meg a Mythos őrlő őrleményprofiljával hoztam összefüggésbe.
még nem jártuk körül szisztematikusan ezt a kérdést, mindössze pár kóstolásos teszten vagyunk túl, melyeken azt tapasztaltuk, hogy egy Mazzer Roburhoz vagy Konyhoz képest a Mythos-os kávék testben és sűrűségben egy picit alacsonyabb pontot kapnak, de íztisztaságban, transzparenciában: az ízek elkülöníthetőségében pedig magasabbat.a Mythos One 75mm-es, sík tárcsás kivitelű őrlő és nagyon sok érdekes megoldást tartalmaz:
fűti / hűti az őrlő kamrát, így a kijövő őrlemény egész nap fix hőmérsékletű.
persze így az őrlőnek is van felfűtési ideje, előre be kell kapcsolni a kávégéppel együtt.
ezen kívül a kések 45°-ban meg vannak döntve, hogy minél kevesebb pangó őrlemény maradjon a rendszerben és a fordulatszáma is elég alacsonynak mondható. -
hunspikey
őstag
válasz ronin s8 #27442 üzenetére
Hát ezzel erősen vitatkoznék, mert az ulkás rocketen a kart félig felhúzva szépen csordogál a víz és nem bekötött vizes a készülék. Annyit áztatok elő amennyit akarok - még kávét főzni is tudok ha vagyok annyira perverz és kicsit lazább a pogi. Szépen átázik és csöpög lassan kifelé.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
ronin s8
senior tag
válasz ronin s8 #27764 üzenetére
Feltűnt (és ha megnézitek a képet, Nektek is fel fog...), hogy a szállodában az automatán külön gomb van a kettőre. Bár én egyiket sem szoktam inni, de Anita mindig americano-t kér, nosza, csináltam egy lungo-t is...
A következő történt. A lingo sötéten, a vége felé szőkülve jött le, és kb. két espresso-nyi mennyiségben, de egyben! (Ez a lefolyás kicsit hígabbnak tűnt, mint az espresso). Az americano gomb megnyomásakor egy ilyen "lungo" érkezett először, és arra kb. ugyanannyi víz. A mennyiség legalább négy espresso-nyi.
Tehát két, lényegesen eltérő módon csinálta a gép a két italt...
Ez a lungo ízre is nagyon finom volt, az általam kedvelt café créme-re hasonlít leginkább, mind lefolyásban, mind ízben. Az americano viszont a szokásos, vizezéssel elba...ott kávé lett.Lehetséges, hogy az újhullámosok rosszul figyelték meg pàr éve, és ezt a rossz metódust sugallják azóta...?
A szállodában egyébként Pellini van - qrva jó! Azért, mert friss. (Legalábbis a barista csaj szerint, mert van az is, meg egy kétkaros Faema.)
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
kk831228
addikt
-
tDr1v3r
veterán
válasz ronin s8 #27802 üzenetére
Köszi, akkor a reggeli rutinba be lesz rakva az a tizenpár másodperc. Vízkőteleníteni milyen időközönként kell majd?
kk831228: tesztet nem csinálok, nem értek hozzá annyira.
Főztem vele egyet amúgy, de elég meh lett az eredmény... oké, valami Tchibo Exclusive vagy mi a kávé, nem egy nagy truváj de elég zaccos lett. Elsőre meg is volt a mintapéldája a daráló hiányának, úgy sejtem...
A portafilterbe a nagy kosárt raktam (remélem jól írom), miután kicsit túltoltam a kicsiben a kávét... konkrétan annyira hogy fel se bírt menni a pogácsa mérete miatt a gépre. De kicsit kesernyés lett a főzet, bár gondolom magán a kávén kívül millióegy bénázási faktorom miatt is. Meg nyilván nem is eszpresszókávé ez a szerencsétlen alapanyag.
Pedig nagymamám 40+ éves kotyogósával egész jó...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen