-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
válasz Silent77 #27031 üzenetére
30 másodpercnél megállitod, és kész is a ristretto! ami a végén jön, az már úgyis izetlen barna viz.
vannak kávék, amik hamar szőkülnek, nem kell ragaszkodni a 30ml-hez. vagy ha espressot akarsz mégis, akkor csináld ahogy Jolti irta. (ha fokozatos az őrlőd)[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
segitségre lenne szükségem távdiagnosztikában.
a GBmről lenne szó (primo baby ha ez számit). mostanában azt csinálja, hogy bekapcsolás után amikor füt fel, sziszeg, mintha jönne ki a gőz valahol. régebben is volt ilyen, de akkor csak 1-1 pillanatra, most viszont akár több másodpercig folyamatosan is. aztán abbahagyja, és legközelebb csak új bekapcsoláskor(melegitéskor) jön elő. ha a gőzcsap fölé teszem a kezem, akkor érzem ilyenkor hogy jön a pára ott. A gőzkupakot levéve mintha onnan jönne a gőz közvetlen, de nem vennék rá mérget. Mi lehet a baj? -
And06
aktív tag
-
And06
aktív tag
válasz Surda- #27411 üzenetére
100% R? kemény
kaptunk ajándékba 1 doboz őrölt illy monoarabica ethiopia kávét. brikkával próbálgatom, hát crema szinte nincs, néha elkapom akkor minimális. izre olyan semmilyen, testtelen. 1szer sikerült jobbra elkapni, akkor izre jó volt. mindezt gondolom aranyáron, de a doboz szép
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
nekem a gyümis kávék nem jönnek be brikkával, habár kijönnek az izjegyek, valahogy a csokis jobban áll neki. a legjobb a choco madness-el nálam, azaz valami közepesre pörkölt 100%A-val. illetve a gyümis kávéknál nagyobb különbség lesz a végeredményben, ha előre forralod a vizet bele.
-
And06
aktív tag
igy van! nagyon egyetértek. ez már nem a napi kávézásról szól minél jobb, reprodukálható minőségben, hanem a folyamatról. 1kg kávé lehúzása után jön egy olyan shot, hogy minden kávéguru csettint, de utána meg jön a következő fajta. én maradok a kávézásnál, és nem megyek át ilyen hobbiba vele.
-
And06
aktív tag
válasz Szyszko #28362 üzenetére
ha világos, fehéres a crema akkor hőhiányos, ha túl sötét, akkor túl sok a hő. ez az alapszabály.
a csatornásodás azt jelenti, hogy nem egyenletesen indul meg a kávé a pogácsából, hanem csak egy kis részén. a másik részen kvázi nem jön át kávé, kárba vész. ha túl magas a hő, az is okozhat ilyet. egyéb okok, pl a félretömörités, vagy egyenetlen eloszlás a szürőben.[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
up
de hogy on is legyek, az egyik kávézóban faema e61 legenden húzzák a kávét, olaszos bár kávé, de a jobbik fajtából. aztán 3-4ik látogatás alkalmával szétnéztem mit húzhatnak, a polc tetején nagy segas zsákok. sose gondoltam volna
-
And06
aktív tag
vettünk az asszonynak egy ikeás frenchpresst tejet habositani. gondoltam kipróbálom vele a kávét is, de sajna "kávéizü" lett. a mezei kotyogó is több izt hozott ki a kávéból
hogy kell frenchpressel kávét késziteni? olvasgattam pár leirást a neten, de inkább a fórumra hallgatok -
And06
aktív tag
én ittam neszpresszót, dolce gustót is, meg PODosom volt az irodában, a dolce gusto mosogatólé, a nespresso egy fokkal jobb. jó poddal a podos iható, de nem közeliti meg a "rendes" gépparkon csinált kávét. illy kapszulást még nem próbáltam, de majd ha lesz promo valahol akkor megkóstolom.
-
And06
aktív tag
tegnap újra volt "szerencsém" nespressot inni, most a "professional" azaz párnás verziót. 2 fajtát próbáltam, a ristretto nevüt (fekete), na az egy hányadék, vegyszerizü f.s, meg az espresso leggero-t, azt meg lehetett inni, olyan kávéizü
-
And06
aktív tag
válasz Feri_1 #30495 üzenetére
szerintem a legjobb egy kotyogó lenne, lehet azt még ismeri is, tudja kezelni, stb. a kávé ára is kordában tarható vele. ha ez nem tetszene neki, akkor egy kapszulás a legegyszerübb, gombnyomásra jön a kávé, elrontani lehetetlen. hátránya, hogy a kávé ára jóval több lesz.
sajna 20-30k-s kávégép katagória nincsen, azaz van, de gagyi(full müanyag) gépek vannak, amik pocsék kávét főznek, nem éri meg elpazarolni 30k-t rájuk. Inkább a kotyogó, vagy POD-os vagy kapszulás gép. Bár a PODost egy fokkal bonyolultabb kezelni mint a kapszulást, és néha egy kis karbantartást is igényel. (a kapszulásnak mind1, két év után úgyis kuka)[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
-
And06
aktív tag
válasz adriankoooo #30702 üzenetére
nálam normál hőfokon jó. viszonylag finomra kell őrölni valóban. az első nekem is "kicsit" gyors lett, de úgy is teljesen jó volt.
-
And06
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #30929 üzenetére
a primo baby minden csak nem ürtechnika, de az általad felvázolt hibákat egyiket sem hozza szerencsére. a kartömitésen sosincs kávé, a pogi is szép.
-
And06
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #31245 üzenetére
11g kávéból 30g ital már lungo!
-
And06
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #31251 üzenetére
vess egy pillantást az alábbi táblázatra!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI AVATA Pro-View Combo (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- Gepida Alboin 900 28 56 cm
- Eladó Nitro Venture TLS Snowboard Bakancs 46-os
- XL vázas, újszerű Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen