-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
válasz Toobee #107613 üzenetére
Nincs naked karom, gyárival használom.
Lehet kapni hozzá vagy barkácsolni kell?kisati748: még nagyon paraszt módon, van egy Aneng multiméterem meg egy Ikeás hústűm, lehet véletlen de 1°C fok eltéréssel mérnek hőfokot. sz.zs. 91-92 fokra állította be a bimetál termosztátot (kaptam róla videót vásárlás elött ) és a második felforralás után amikor kapcsolgat, akkor 91-92 fokon van a víz mindkét mérőeszközzel (teli tartállyal használom a minit, mindig utántöltöm).
-
-
PpenoO
őstag
válasz kisati748 #107625 üzenetére
Na akkor ma is tanultam valamit, azt hittem a +30as lefolyás kötelező elem egy jó espressohoz. Így is durvábbra kellett vegyem a szemcseméretet, mert ott ahol a PY Kenya lazán folyt, ott a Pacific Yirga beragadt (meg is ijedtem, hogy nem jön semmi..).
Warlock07222: Feltettem már egyszer a kérdést, hogy mi a következő szint darálóban. Major nem fér el.
Amúgy szívesen megvendégelek innen bárkit (van egy két kivétel ), aki húzna egyet vagy akár többet is a Minivel és adna két maflást, mit hogyan csináljak Jelenleg van itthon PY Kenya, LXR, Abyssinian és Huehuetenango, illetve Pacific új Yirga.
[ Szerkesztve ]
-
-
PpenoO
őstag
válasz Parci #107640 üzenetére
Én sem tudom, de könnyebben felmegy a kar kevesebb kávéval, viszont középre sosem áll be. Gondolom ha 20 grammot teszek a kosárba egyáltalán nem megy fel a kar, mert a felsőszűrő nem tud beleilleszkedni eléggé a kosárba.
sz.zs., nyilatkozzon kérem . Azt tetszett mondani szorulni fog az elején a kar az új tömítés miatt és majd idővel könnyen fog menni. 50 shotnál vagyok de nem érzek változást.
kisati748: ezt tudom én is de inkább a gombnyomást preferálnám
sz.zs.: lehet az a 16gr, amit mérek az több? Házi mérleggel mérem, pont annyi szemet teszek bele, hogy 16ra váltson a mérleg és ahogy mondtad a tamper felső pereme sincs magasabban, sőt alacsonyabban van mint a kosár pereme.
Toobee: elhiszem, hogy jobb, gyorsabb, könnyebb a Kinuval de mégis...lemér, beönt, megnyom pár mp és kész. De lehet a végén ez lesz ha tényleg nincs az Iberital és a Major között semmi csak a Kinu.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
válasz WarLock07222 #108324 üzenetére
Igaz másra használom (napelemes lampion, szájzuhany, távkapcs) de a madaras teszkós újratölthető elemek nekem beváltak, teljesítményben közel tudják azt amit a márkás társaik, tartósak is és jóval olcsóbbak.
-
PpenoO
őstag
Kedvenc pörkölőnk
60 kávézó in HU, közvélemény kutatás, vágja mi megy itthon
Szerencsére a kávéról nem beszél, de érdekes beszélgetés.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Én meg ezt, igaz nincs stopper rajta és kinézetre gagyi, de jó lapos, gyors, 0.01gr, +-0.03gr max 500gr, 1 percig ébren van, fél perc után lekapcsolja a kék háttérvilágítást. Kezdőknek mint nekem tökéletes.
-
PpenoO
őstag
Ennyi fogyasztásos hozzászólás után nem bírom ki, bocsi.
Hozzám nem jutott el még a hibrid/villanyotó szele, de egyszer biztos utolér engem is.
1.9pd 8v quattro 220le 2003ból 374e kmel, A4 B6 kombi bódé, 1800kg velem együtt. Ezt ma mértem Alcsútdoboz-Bp oda vissza klímával. Dashboard kalibrálva vcdsel, így a mért fogyasztás hajszálpontos.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
PYon, Pacificaffen, Roastapuson, Kapuczineren és Oneelevenen kívül tudtok ajánlani olyan forrást akiktől házhozszállítással, főleg afrikai, világos pörkölésű so kávét tudnék rendelni max 3200Ft/250gr áron?
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
Voltam ma a nagymarosi chili fesztiválon ahol a Piaccino kis Piaggio 3 kerekű mobil kávézónál ittam egy doppiot és egy úgynevezett chilicinot. A babtartály kevert alapanyaggal, sötét, világos és közepes színű babbal volt feltöltve. A doppio nem volt rossz, brazil jellegű, inkább a fekete csokis vonal érvényesült, világosabb specialtynek jobban örültem volna. A chilicino egy cappucino szerű chilis, monin szirupos, tejhabos elegy volt. Szeretem a chilit és jó élmény volt, a barista is kedves volt, rengeteg melóval (30 percet álltunk sorba, 20an biztosan voltak előttünk). Összességében megy a + részemről.
-
PpenoO
őstag
válasz BBéci #110888 üzenetére
A palackos ásványvizen nincs akkora árrés, hogy megérje 1-2 raklapot feldobni a többi áru mellé, rengeteg helyet folgal és 1 raklap boron vagy pezsgőn 10x akkorát lehet keresni. Persze ha az importőr eltudja adni horror áron vagy szívügye ilyen vizet árulni, akkor megoldható. Lásd: ahhoz, hogy rentábilis, pontosabban rendes haszon legyen egy palackozott ásványvíz forgalmazásán magyarországon (folyamatos piaci elhelyezéssel), minimum 100 kamionnal (33-34 raklap/kamion) kell behozni évente.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz BBéci #110918 üzenetére
Én is ismerem a bor s víz kftt, sőt azokat is akik elöttük kitaposták az olasz ásványvíz hazai piacteremtés kiépítésének utját a 90-es évek elejétől. 1 komplett kamion, az azért logisztikai szempontból egyszerübb dolog, hogy rentábilis volt? Nem hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz fragola.6035 #111653 üzenetére
Ha az van ráírva biztos annyi, nem tudom, de nem a kekszükért tértem be hozzájuk, hanem a kávéért, 590 a szimpla, 690 a dupla presszó. Nekem megérte betérni és a páromnak is aki remek earl greyt kapott.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Marad a jó öreg kotyesz vagy filter :)
-
PpenoO
őstag
válasz OImi. #113328 üzenetére
Szerintem még korai volt kibontani, nagyon dominált a pörkölés füs...íze :)
A Robustától meg lábrázást kapok viszont reggeli ébresztőnek el tudom képzelni minimális cukorral. Vendégvárónak tök jó lesz :)
VST15 16.35gr, 89°C (kellett a bruttó 20gr, mert kotyogósról váltottam és ilyenkor elnyel az Iberital 3-4grot első örlésnél), mást nem mértem.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz adriankoooo #114047 üzenetére
Én is porcióztam régen aztán kipróbáltam csak simán fagyasztani a 250es zacskót. Semmilyen különbséget nem tapasztaltam a kettő között, így már nem porciózom. Kivétel után egyből öntöm a darálóba, egy perc max amíg a hozzávalókat előkészítem és már darálom is. Az a minimális pára ami kicsapódik rajta meg pont segít az antisztikusságon. Az őrlő meg pár éve így üzemel és köszöni jól van.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz kavezacc #114963 üzenetére
Pedig jó helyen kerested a hibát, az Iberital nem a legalkalmasabb őrlő, ha valaki a tökéletes közeli lefolyást szeretné elérni. Nekem is olyan van és alig várom, hogy meglegyen a cseredarab. Illetve az AVX kosarat is cserélném egy VSTre, az említett kávét nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Budget mérleg kategóriába szerintem ez még mindig a bestbuy.
0,01g, (+-0,02 hibahatár), lapos, nagy tányéros, 3500ft.
https://www.merlegaruhaz.hu/termek/tb500-zsebmerleg-ekszermerleg-konyhamerleg-500g/
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Lehet már egy ideje, nem tudom, én most futottam bele, de online elérhetőek a rétsági R Coffee & Roastery kávéi (5e forint felett ingyenes házhozszállítás). Tavaly számoltam be róluk nektek, nálam nagyon adta a perui fermentált tételük. Remélem maradt ugyanaz a színvonal, rendelek is pár fajtát, fingers crossed.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Zakopane - La Mano
Kedves, profi kiszolgálás, korrekt florális ethiop dupla eszpresszót készített a barista. Vettem is belőle egy zacsival meg még egy másikat is (Rwanda).Illetve egy szerelem első látásra darálóba botlottam. Az a bekapcs gomb, meg úgy az egész, na. :)
Daráltattam is vele 80gr kotyogósat az ethiopból, három másodperc, halk, homogén szemcse méret.
-
PpenoO
őstag
válasz fragola.6035 #117208 üzenetére
Köszi az infót, kotyogósba jót darált, kár érte, ..szott jól néz ki.
-
PpenoO
őstag
Korábban is észrevettem már, hogy egy egy shot a Mini Gaggiaból (kevert DM víz 0,8 0,2) fás ízű lesz. Most nem volt lehetőségem egy hónapig használni a masinát, viszont a tartályt előtte teljesen feltöltöttem. Most már a második féle kávéból húzok és szinte ugyanolyan fás ízt kapok. Létezik, hogy a víz kémiája változik egy hónap állás után annyira, hogy elrontja a drága kis kávémat? A szutyok Iberitalra nem gondolnék mint hibaforrásra, mivel kotyogósba a kávék hozzák az ígért ízvilágot csapvízzel is (amennyire egy kotyogós hozni tudja).
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Tudtok ajánlani Alza ár környékén, annál világosabb de ua. friss pörkölésű 100% arabica kávét? Nem kell HC szint legyen, de inkább itt kérdezem mint az automatás topikban Reggeli családi mokkához kellene.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Olyan tanácsát kérném, aki akár csak elméleti síkon is de jártas a kávéfőzők bojlerének/víztartályának belső falának esetleges bevonatolásával kapcsolatban.
Van nekem egy Mini Gaggiam, aminek a belsejéről az évtizedek alatt leoldódott, illetve még mindig oldódik a bevonat. Jelenleg DM desztillált vízzel használom 0,2 szóda 0,8 keserűsó 5 literenként. A tisztítást Tersonet + Citromsavval csinálom.
Arra gondoltam, hogy szétszereltetem és elviszem a tartályát valamilyen felületkezelő céghez. Viszont nem tudom mivel szokás/javasolt bevonatolni, vagy elég homok szórni és marad nyersen a tartály alapanyaga, ami ilyen sárgás színű, de nem hiszem hogy réz
A kép illusztráció de nálam is hasonló (inkább durvább) állapot van.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz zolnagy #118080 üzenetére
Nálad úgy néz ki a réteg fent maradt bár a fűtőszál és a dugattyú között neked is látszik már a sárga alapanyag.
Nálam ez jobban megindult és ha leengedek vizet a tartályból s megnézem fény alatt akkor látom benne az úszkáló apró csillogó rétegdarabkákat, néha nagyobbal is találkozom. Aeropress papírt használok illetve a kávé is megoldja a mechanikus szűrést, ami aggaszt az a kémiai része illetve nem mellékes az esetleges ízre kifejtett hatása.
-
-
PpenoO
őstag
Indukciós alátéttel vigyázni kell mert nyomot tud hagyni az indukciós főzőlapon. Ami még a Brikka ellen szól, az az alumínium, gyorsabban vezeti a hőt és megégeti a kávét. A gyári felső szűrőt is érdemes IMS Competitionre illetve a tőmítést szilikonra cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Kalmár kávéját meddig kell dédelgetni pörkölés után? Ritkán veszek papírzacskós szemes kávét.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen