-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
Csináltam is egy főzetet, Etiop Sidamo filter verzióból. 240 ml viz, fokot nem mértem, ott még nem tartok
3 perces lefolyás, utána két percig még szellőztettem. Bakker nem gondoltam volna hogy tömény sütőtök illattal találkzom valaha kávénál, de igen az volt.
Izre semmi keserű, viszont nagyon zamatos némi málna ízélménnyel kisérve.
Tetszik[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ronin s8
senior tag
@ "Another optimization is the isolated boiler, which increases the thermal stability by 30% and energy savings by 22%. This is indeed a very impressing feature, cause if the thermal stability has increased 30% it will mean more stabile shots and steaming capacity. Likewise an increased efficiently of 30%, would be an experience of a total new and indeed improved machine; hope one day CC will be able to make a full review. "
Erre gondolsz? Szépek a számok, de azerintem ez nem független forrás, és valszeg (sőt biztosan) nem csak a szigetelés új azon a bojleren, mégis annak tulajdonítják az eredményt.
A szokásos marketing logikai bukfencre is felhívnám a figyelmet:
"In many Coffee forums Rocket espresso machines had a strong reputation, because of their quality, performance and stunning looks." Vagyis a reputáció az átalakítás előtt keletkezett...
Ez nagyjából azt jelenti, amit eddig is tudtunk: a Giotto-k ennek a kategóriának a csúcsán vannak. Minek akkor ezt még fokozni?Nem vitatom egyébként a szigetelés létjogosultságát, de ennél hitelesebb forrást szeretnék, mint egy reklám híradás.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Hami33
aktív tag
Vákummaml óvatosan kell bánni,mert többet árthat a kávénak ha agyon van vakumozva.Jobb ha enyhén van kiszorítva a levegő zacskóban ,mint egy vakumedény.A vákum ellen felhozott érvek (nem teszteltem) röviden összefoglalhatók. A kávé porózus, a réseket pedig a pörkölés utáni gázok töltik ki (túlnyomórészt CO2). A CO2-t kvázi védőgázként emlegették, ami valszeg vitatható. Feltehetően csak kisebbik rossz, mint az oxigén. Ha vákumot állítasz elő, akkor a porózus szemekben is vákum keletkezik. A CO2-t és minden egyebet kiszívod. Amikor rányitsz a tasakra, betolul a levegő, ami ekkor már a pórusokba is beáramlik. Normál esetben (vákum nélkül) a kávészemben keletkező gázok miatt a szemen belül a parciális nyomás magasabb mint a csomagoláson belül, azaz vákum nélkül ez a gázcsere nem vagy sokkal lassabban/kisebb mértékben történt volna meg. Ha így van, - én hajlok arra, hogy elhiggyem, mert tök logikus -, akkor a símítózáras szelepes zacskónál egyszerűbbet és jobbat (kinyomható a levegő, a szem pedig nem lesz semmilyen sokknak kitéve) nehéz kitalálni.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Egyes vagy kettes?
Én a Melitta papírt szeretem használni, de a Hario is jó. Mindenképpen fehér legyen, ne újra felhasznált vacak.
A ketteshez (102) nem túl jó az egyes papír, mert nem igazán passzol hozzá, hiába hajtogatom formára. Ha meg tökéletesen belehajtogatom, kicsi lesz. Szóval ketteshez kettes papír kell. Abba tudsz egyszemélyes kávét is készíteni."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
kérdés, hogy jobb málna-e, mint egy fasza házi málnaszörp
tudom, hogy eszpresszó-fasiszta vagyok, de pont ez a bajom az eddig kóstolt alternatív kávékkal: tényleg sokkal gyümölcsösebb, csak egyúttal sokkal kevésbé "kávésabb" nekem, pusztán gyümölcs fronton viszont erősebb versenyzők is vannak (például a bor).
na de nem akarok lejárt hanglemeznek tűnni, no meg aztán ez tényleg full ízlés dolga. nekem a fentiek miatt nem jöttek be eddig a kenyák, de az is igaz, hogy mindegyik világosra volt pörkölve eddig.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)