Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeLucZ
addikt
válasz WaterWawe #13048 üzenetére
jaja players procija brutálisan jól sikerült darab, igaz az enyém nem volt kupaktalanitva és nem is lesz, szűz marad
playersnek ha jól emlékszem 1.2 Von viszi a 4.8at és neki 3770k-ja van
hát csak kíváncsi voltam hogy van e fórumban valakinek olyan cpuja ami az 5 Ghzet viszi frankón, de sztem oda már majdhogynem mindenkinek túl sok fesz kéne, szerencse hogy ilyen hűtőm van, különben idáig sem merészkednék, mondjuk én linxxel nem gyötröm a gépet, inkább inditok bf3at meg mw2-3-at
mw2 engem mindig kivág ha instabil a cpu, ha ott átmegy a teszten utána mindig jó volt mindenhol
fura, pedig elég igénytelen egy játék technikai szempontból de mégis járatja rendesen mind a 4 magot(#13052) Hoorus: alap, én a lelkét is kitaposom szegénynek, azért vettem alapórajelen bűn használni K-s procit
amúgy egy jó léghűtővel meddig biztonságos elmenni vcoreban? 1.4ig?
(#13049) kovsol : akkor az egy nagyon jól sikerült malay
[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
nah kapott egy 6850-et a gépem, azt szeretném kérdezni ,ha virtut nem teszem fel,
akkor a hd4000 nem avatkozik be, illetve nem zavar be attol mert gpu-z ben látszik? ugye?
intel driver ikonját deaktiválta a catalyst, szval eltünt az inteles ikon,
igy rendben leszek?
és az elsö verziós virtu ( green virtu), csak annyit csinál, hogy kiválasztja melyiket használja?
tudom, hogy nem ajánljátok, de kiprobálni azért kipróbálom ,ha már van köszi -
BeLucZ
addikt
válasz #35434496 #13023 üzenetére
érdemes T1-re állítani a ramokat? van értelme játékteljesitmény szempontjából? engem csak gaming érdekel, semmi renderelés meg munka, az a baj hogy nem nagyon vagyok tisztába a ramokkal kapcsolatos beállításokkal, én simán használom az intel xmp profilt a 1,5 V 1600 mhzes cl9es beállitást és ez T2-vel van, de igazából fingom nincs mi a t1 meg t2 mondjuk nem hinném hogy stabilak lennének vele a ramok, corsair vengeance lp ramokrol van szo
-
krx21
nagyúr
-
Toby888
senior tag
éééééééééééééééééééééééééééééés megvan a nyertes az i5 3570-nek köszönöm mindenkinek a segítséget a választásban
-
ST05
őstag
válasz Toby888 #13057 üzenetére
"nem egy szépség" mi ? Te mondtad,,,
nem néznek ki ezek rosszul, csak kockák, de egy Ninjában csalódn inem fogsz !
Ha lesz hozzá ventid, azok is nagyon halkak a Scythe Ventik, én talán 4edik éve pörgetek két 8cm-est ,semmi kopás, csapágyazás, olyanok mint 3-4 éve
Trust me Im a Ninja
Krx21: Thank You[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Megjött ma az i5 3570k-m. Egy asrock p67 pro3-as lapban van. Kicsit próbálgattam. Kezdtem egy 4,0Ghz 1,2V-al mint ahogy számítottam is rá, minden oké. Viszont e-felett már nem túl rózsás a helyzet. Gondoltam jöhet egy 4,5 Ghz. Még win-ig sem jutottam el. Fagyás, kék halál, sokszor még kék halál sem fut le. Volt 0x24 kétszer, 0x50 kétszer, 0xa kétszer, 0x124 egyszer. Próbáltam, 1,25 , 1,30V Vcore-t, VTT-t emelni, memória feszt csökkenteni, de semmi. Van valami tippetek. Azért egy 1,3V-al nehogy már win sem tölt be. -
ST05
őstag
-
Asbee
veterán
válasz kockaharcos #13062 üzenetére
1,335V-al már indult win és prime is..., amúgy végig kék halál. 0x0a, 0x24, 0x50, 0x124, 0x7e. Ezek sorban. Érdekes. Holnap még visszatérek rá.
[ Szerkesztve ]
-
biacsia
tag
válasz BeLucZ #13055 üzenetére
T1/T2 Két memória művelet(most nem jut eszembe h két írás vagy olvasás... de mind1) között hány ütemet vár üresen. Nyilván a T1 el kevesebbet, T2 vel többet. A T2 biztonságosabb a T1 gyorsabb , DE már 20. alkalom, hogy leírom , játék alatt TÖKMINDEGY!!!
e-penis bechre számít, hogy hogy állítod be a ramokat. 1600 fölött egyébként DGPU val nem érdekes. IGPU-val más a helyzet. de akkor meg nem a memória sávszél lesz a korlát, hanem pont a DGPU plusz shadereinek a hiánya....[ Szerkesztve ]
"...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
WaterWawe
őstag
e-penis?!
-
BeLucZ
addikt
válasz biacsia #13067 üzenetére
köszi, akkor szerintem hagyom a ramokat alapon az xmp profillal, nem buzerálom, jó lesz ez 1600asnak t2vel, nem nagyon venném észre összteljesitményben
(#13065) players111: jaja , mondjuk azért itt már 1.4et kér ami kicsit húzós, de gondolom vizzel hűtöd meg ugysem 24/7re használod, még belefér az értelmes fesz kategóriába
(#13060) Asbee: nem lehet hogy ott a p67el lesz gond? mármint hogy nem olyan tuningos a cucc és több fesz kell, vagy csak szimplán antituning proci? bár 4.5öt szerintem mindegyiknek kéne vinnie 1.3on
tdp limitre visszatérve, én ahhoz sosem nyultam még, auton hagytam, eddig nem volt galiba hogy limitált volna vagy érdemes manuálisan beállitani hogy mittomén 200W-ot fogyaszthasson a proccos?!
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz biacsia #13071 üzenetére
de az asrock lapomban ha jól rémlik vagy auto van vagy beirok vmit manuálisan
de ez miben nyilvánul meg ha nem okés? visszavesz a teljesitményből a proci ha eléri a limitet?
eddig nem vettem észre hogy gond lett volna ebből, lineárisan skálázódott a teljesitmény4.8 ghzez 1,3 Von pörög a cpu fixen, tehát nem alulfeszelős a tuning
[ Szerkesztve ]
-
biacsia
tag
válasz kovsol #13049 üzenetére
Ha eléred a limitet észre fogod venni! Gyönyörűen visszaveszi az órajelet és a Vcore-t!
Én igyekszem kb semmit "auto"-n hagyni. Állíts be nyugodtan 500-at limitnek. Ez nem jelenti azt h 500 Wattot fog fogyasztani....[ Szerkesztve ]
"...a béke az, amikor nagyobb botod van, mint a többieknek..."
-
BeLucZ
addikt
válasz biacsia #13073 üzenetére
szerintem ezt nekem akartad címezni, nem kovsolnak
hát akkor ezekszerint nem értem el a tdp limitet, mert cinebenchben meg 3dmarkban is hozta a reális kötelező eredményt a cpu
itt egy jó kép az extreme 4 bios ezen részéről ott van egymás alatt 3 powerlimites beállitás, én ezekről beszélek, itt is auton van hagyva, biztos hogy ezeknek köze van a cpu tdp limitéhez? másik rohadtul idegesitő dolog hogy nem ha oczom a cput akkor nem lehet a turbot kikapcsolni, egyszerüen tul ugorja ha rá akarnék menni
-
-
fatal`
titán
Az mitől lehet, hogy az összes program (CPU-Z, AIDA - SPD-re kattintva) 1333mhz (667-PC3-10700) 1,5V-nak írja a ramjaimat?
Megnéztem a kingston honlapján, nem is gyártanak ilyen HyperX-et (kék borda van rajta, a képek alapján genesis) és eleve valami KHX1600 a típusa.
Ja és stabil 1.5V - 1600mhz.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz JoolsNOS #13083 üzenetére
Nem nyúltam ilyesmihez. Az merre lehet?
Szerk.: Megnézem min van, ha megtalálom.
Szerk2 (mobilról, bocs a hibákért): Semmi ilyesmit nem találok a biosban. A memory multiplier 16-on van, Performance Enhance: Normal (van még turbo meg extreme), dram timing selectable: auto, profile hddre voltage 1.5V, VTT 1.05V, channel és rank interleaving auto (szürke amúgy is), channel a, b timingnál minden auto. Voltagenél dram 1.5, többi normal (0.750V).
Cpu offset +0.010, 45-ös szorzóval, többi normalon., gput nem használom az alap 1150-en van mindenhol máshol auto.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz fatal` #13084 üzenetére
Rohadt szótár, és lejárt a szerkesztesi időm: a profile hddre helyett: Profile DDR voltage 1.5V, profile VTT 1.05V
A performance enhancert kéne extremere tennem? AIDA, CPU-Z szerint így is 1600-on megy (az SPD-re ír csak 1333-at).
9-9-9-25-1T az időzítés (CPU-Z).
[ Szerkesztve ]
-
-
BeLucZ
addikt
válasz #35434496 #13089 üzenetére
na igen, ez az odab@sz kategória
lehet, ha kupaktalanítanám akkor prolimával le tudnám hűteni az 5 ghzet , de oda már nekem is 1.4 kéne legalább, ha egyáltalán vinné és ezt a kockázatot nem éri meg az 200 mhz
de szép eredmény meg azért ott befigyelnek 2400as ramok is(#13078) ST05 : hát nem tudom, nekem nem csinált semmit, ugyanúgy maradt auton, ja meg a hülye turbot teszi kikapcsolhatatlanná ez már csak ilyen extreme 4-es vonás, amúgy jó kis lap, eddig elégedett vagyok kopp kopp
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Ivy Bridge i3 teszt: a legkisebb "i"-s számít!
- Videoteszt A régóta várt Intel Ivy Bridge tesztje
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest