Új hozzászólás Aktív témák

  • theomo

    tag

    válasz Tomate #36020 üzenetére

    Én ezt talláltam, persze a kérdés ottmarad a végén:
    Tehát a sávok különbözősége alapján látható, hogy az amerikai piacra szánt A1428-as GSM modell nem fogja támogatni az európai LTE-t. Ez az a készüléktípus, amit mondjuk egy Apple Retail Store-ban első kézből megvennénk, mint gyári független készülék.

    Az érdekességet inkább a CDMA-s modell jelenti. Annak a GSM-slotja ugyanis szolgáltatófüggetlen (és az is marad), így bármilyen GSM-szolgáltató nano SIM kártyáját elfogadja, és “világtelefon” mivolta miatt támogatja az európai LTE sávokat is. A CDMA és a GSM rendszer egymással egyébként nem kompatibilis, így a CDMA-s telefonokba ezért külön GSM-modult is szoktak tenni, másképp ugyanis az ilyen készüléket használó előfizető Amerikából bárhová máshová utazva nem használhatná külföldön a készülékét, mert nem tudna roamingolni.

    A Verizonnál a month-to-month csomagban listaáron kaphatjuk meg a készüléket, hűségnyilatkozat és gyakorlatilag előfizetés nélkül, ami így olyan, mintha itthon feltöltőkártyásan vennénk meg. Ugyanakkor mivel az ilyen készülékben a GSM-slot szolgáltatófüggetlen, így beletéve a saját nano SIM kártyánkat, elvben már használhatjuk is. (Azzal kapcsolatban nincs tapasztalatunk, hogy egy eredendően verizonos készüléket lehet-e a legelső aktiválásnál már rögtön a nano SIM kártyánkkal aktiválni, vagy ezeknél egyáltalán kell-e kártya az aktiváláshoz, hiszen a CDMA-s készülékek alapból nem használnak külön SIM kártyát, hanem a szolgáltató konfigurálja őket. Ha neked van ilyen tapasztalatod, azt oszd meg velünk hozzászólásban!)

    Teomo

Új hozzászólás Aktív témák