Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz joey04 #304632 üzenetére

    "Mégsem érzem, hogy bármiben korlátozva lennék."

    Elég a billentyűzetre gondolni, bármelyiket próbáltam ki, messze rosszabb volt, mint Androidon. Aztán valaki linkelte a Szifonos HUNKey cikket, amiben a fejlesztők tételesen leírták milyen módon zárja el előlük az Apple, hogy bizonyos funkciókat megcsinálhassanak, különben lehet venni a kabátot.

    "Érdekes nekem meg az egykezes használat megoldása sokkal kényelmesebb itt mint droidon"

    Tok nélkül elérem a kijelző átellenes oldalát, tokban nem. Anatómiai képtelenség, pedig nincs kicsi kezem, ezen nem segít olykor az sem ha aktiválom az egykezes módot. Androidon jobbról is megy a vissza swipe és a "vissza" gesztus mindig felülírja mit akar az app (hacsak az adott menüből nincs célirányosan letiltva, például Instagram sztoriknál lefelé swipe a bezárás, mint itt), nem a fejlesztőre van bízva hogyan oldja meg (iOS-en minden app más egy kicsit és sokszor elég trehányak a fejlesztők), ezért egységesen, mindenhol ugyanúgy működik és olyan menükből is kijutsz vele, amikből iOS-en nem, mert a bal felső sarokban lévő gombot kell megnyomni. De elég megnyitnod a Settings-et, írj be valamit a keresőbe és nem tudsz belőle vissza swipe mozdulattal kilépni, Androidon igen. Androidon ráadásul a gesztusok jobban lekövetik az emberi anatómiát, például a gyári iOS billentyűzeten hozd elő az ékezetes karakterek pop-upot az O gombon, ha az ujjad nem tökéletesen párhuzamosan halad vele, egyszerűen becsukja. A Gboard figyelembe veszi, hogy a hüvelykujjad nem tökéletesen vízszintesen halad, hanem egy ívben, ezért nem zárja össze. iOS-en vannak dupla/tripla koppintásos gesztusok, de a telefon hátán, ami az esetek 30%-ban nem működik, megbízhatatlan. Androidon a kijelzőn kopogtatunk és mindig működik. Androidon nem kell a kijelző felső sarkából lehúzni a vezérlőpanelt/értesítéseket, hanem a kijelzőn bárhol működik (a főképernyőn persze). De iOS és iOS élmény között is van különbség, például egy gesztus aktiválásához nagyobb képernyőn arányosan nagyobb mozdulatot kell tenned, mint a kisebb képernyős modellen, nem elég ugyanolyan pici elegáns mozdulatokat tenni, hanem minden fel van nagyítva. Nagyon sokáig tudnám ezeket a kis finomságokat sorolni és nem arról van szó, hogy van egy-egy dolog ami kényelmesebb odaát, hanem sok kicsi sokra megy alapon és az egész rendszer jobban kitaláltnak és reszponzívabbnak érződik nagyképernyős telefonon. Az iOS ezen a téren megrekedt a 6 évvel ezelőtti szinten, az Androidot meg fejlesztették. Az az érzésem, hogy az iOS nagyjából 6,1" méretig könnyen kezelhető és az Apple teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy árul nagyobb telefont is ennél.

    "mert sokkal egyszerűbb előhívni az egykezes módot"

    Tökéletesen ugyanígy működik Androidon is. Nekem legalábbis az utóbbi 6 évben az iPhone-ra váltásig OnePlus telefonon teljesen egyformán viselkedett.

Új hozzászólás Aktív témák