Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz aujjobba #180824 üzenetére

    Hasonló jelenség egyértelműen létezik a fészbúkon, habár azért nem egy az egyben ugyanez a helyzet. Csak annyiban hasonlít, hogy bizony a tudtunk nélkül is figyelik mindenféle adatainkat, megosztásainkat, és ha tetszik, ha nem, olyasmikhez is hozzáférnek, amiről nem is gondolná az ember.

    Nyilván sokan csináltatok már apró kis videókat, és töltöttétek fel fészbúkra, vagy bármiféle közösségi oldalra. Na, én nem egy alkalommal olyan aláfestő zenét tettem a kis videókhoz, amiknek az eladóit szerintem a kutya nem ismeri, icipici zenekarok, talán soha meg nem jelent felvételei, bármely online zenei áruház is nulla találatot dob a nevükre. De nem, a fészbúk kibökte, hogy ki az előadó, pontos címmel, mindennel, és nem engedte felrakni (pontosabban a hangot törölte)! Hogy csinálja? Na vajon hogy? Nem is ez a lényeg, hanem, hogy ha erre a fészbúk képes, nyilván a dallam alapján, akkor erre képes lehet az Apple is.
    Amúgy érdekesség, hogy mikor pl. Katie Melua (aki Anglia jelenlegi egyik legismertebb női énekes dalszerzője) zenéjét kevertem az egyik ilyen kis klip alá, azt nem bántotta. Tehát nyilván hibaszázalékkal dolgozik ez az "intelligens" szoftver. De hogy létezhet ilyen (sőt, biztos, hogy létezik), szerintem kár kétségbe vonni!

Új hozzászólás Aktív témák